Eritreaner vill förenas

Igår kunde vi i SVT:s nyhetssändningar ta del av hur flyktingströmmen från Eritrea ökar i storlek.

Eritrea är en diktatur som förtrycker sin befolkning likt alla diktaturer gör. Sedan gränsen mellan Eritrea och Etiopien öppnats efter den fred som slöts tidigare i år, har antalet människor som flyr Eritrea mångdubblats.

I reportaget fick vi höra en invånare i en liten gränsby att så många som 200 eritreaner anländer dit varje dag. I ett närliggande flyktingläger har UNHCR sedan freden i juli registrerat 1 700 flyktingar, men antalet som tar sig över gränsen kan räknas i tusentals och många befarar att Eritrea kommer att tömmas på människor i arbetsför ålder.

SVT

I juli kunde vi i media höra hur Migrationsverket gör det enklare för eritreaner att få flyktingstatus. Asylsökande eritreaner är också en av de grupper som ökar mest i antal och det ska också bli enklare för dessa att återförenas med sina familjer i Sverige. De tre senaste veckorna har 1 326 människor sökt asyl i Sverige, 49 av dessa är från Eritrea.

SVT

SR kunde igår berätta att merparten av de som flyr Eritrea gör det för att kunna ansöka om familjeåterförening i tredje land. Knappt 90 procent av de flyende vill förenas med familjemedlemmar i tredje land, i synnerhet Europa. Antalet människor som sökt om familjeåterförening på Sveriges ambassad i Etiopien har ökat kraftigt de senaste veckorna.

Som sagt. Hundratals flyr över gränsen till Etiopien varje dag…

SR

12 thoughts on “Eritreaner vill förenas

  1. Märkligt att man flyr när det blir fred, men det förstår inte den mentalt efterbliven svensken.
    Handhjärta, pride, mello.

  2. Vet inte varifrån SVT hämtat denna info ifrån?? kan det vara lögnmedie fabrikerna som CNN eller FOX kanske?? Hursomhelst litar jag inte på denna senaste nyheten som jag vill klassifiera som fejknews. Allt för att kunna fylla påvårt land med eritreaner….
    SVT med sin nya (((VD))) har definitvt en agenda att förstöra Sverige
    kulturmarxism 101%.
    Bara kontrollera hur många som varje vecka åker hem på semester till Eritrea så inser man bluffen

  3. Låter som en dysterkvist kanske, men snart så börjar Svenskar köa för att fly landet.

    Galen socialistregim har totalt förstört allt, och skänkt bort resten.

    • Så länge dumsvensken röstar på ett parti från 7 Klövern ger de en stark signal till 7 Klöverns företrädare att den politik som förs är helt OK. 82% av valmanskåren är SÅÅÅÅ in i helvete korkade så de är bortom all räddning. Jag är själv pensionär och är i full färd med att plocka ut ALLT som inte är vanlig pension på 5 år.

    • Missade du resultatet i senaste valet?
      82,3% vill ha det här.
      Vi har dom politiker vi förtjänar
      Punkt slut.

Kommentera