Papperslösa nekas vård som de har laglig rätt till enligt Röda Korset

INVANDRING. ”Papperlösa” får inte rätt hjälp i tid – i strid med lagen. Det ökar lidandet och i slutänden belastningen på vården. Det visar en rapport från Röda korset, som uppmanar till sänkta trösklar för vård av papperslösa.

Tänk så rätt Dan Park har…

Sedan 2006 driver Röda Korset en vårdförmedling för ”papperslösa” och andra migranter. Där jobbar tre sjuksköterskor som varje dag kommer i kontakt med personer som av olika skäl inte får den vård de behöver. Erfarenheterna från vårdförmedlingen har nu sammanställts till en rapport om ”papperslösa”, skriven av sjuksköterskan Johanna Lönn.

-Pettersson undrar hur Röda Korset tänker? De är med egna ord världens främsta katastroforganisation och borde koncentrera sig på det i stället för att hjälpa illegala invandrare eller vill Röda Korset att Sverige ska bli hela världen sjukstuga och socialbyrå?

Rapporten finner du här.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Papperslösa nekas vård som de har laglig rätt till enligt Röda Korset

  1. Och Björn Söder SD blir inte omvald till andre vice talman, han är enligt kommunisterna och de 6 övriga partierna i 7 klövern olämplig !
    Vilken patetisk lekstuga.

  2. Tycker att det gnällande vurmande och mångkulturälskande Röda Korset själva kan rycka ut och göra en insats för deras stackars papperlösa, RK är ju utbildade i första hjälpen så slipper den riktiga sjukvården belastas och skattebetalande svenskar kan istället få den vård som de är berättigade till !
    Bara en tanke.

  3. Lagen säger att papperslösa skall ut, inser inte valboskapen, att de får mindre vård när illegala tar den.
    Ge inget till Röda Halvmånen alias Röda Korset.

  4. Kränkt Västerberg och V-ringad Palm är stolta företrädare för rörda krysset. Ännu en organisation som kommunisterna i Sverige har ockuperat med go hjälp av media.

    Nej – de har ingen ”laglig rätt” till något alls. Enligt LAG skall de omgående lämna landet efter avvisningsbeslut.

    RK är en av TV4-as största reklamsponsorer. Vore bättre att lägga dessa reklamfilmspengar på de människor som verkligen lider nöd och inte på räkmackor och reklamfilmer.

  5. Varit medlem i RK i många år, gick ur när oegentligheterna började. De behöver inga pengar, de har så mycket pengar att de kan vältra sig i höga lönekostnader, anställdas påhitt om behov för papperslösa. Papperslösa skall inte vara här, de är utredda utifrån alla vinklar och vrår och de har inget behov av våra pengar. Det är därför de är papperslösa! De skall åka hem och bygga upp sina länder eller arbeta där det finns behov av dem och det gör det inte i Sverige. Men eftersom livet är enklare här då vänstermaffian och en del stollar ur alliansen anser att vi skall dela ut allt det vi har som många generationer har slitit ihop, så töms våra reserver ganska fort. Latmaskarna i Sverige är ganska många, både etniska svenskar och papperslösa.

    • Bravo….
      Nu skrivir du ,som har värdefulla och riktiga information,ett öppet brev som vi kan signera och skickar till olika myndigheter och gammelmedia…
      Vi måste bli besvärliga…”De” glider runt med sina lögner…

  6. Jag tror inte att Röda korset menar papperslösa när de skriver papperslösa. De marockanska gatubarnen i Sverige är papperslösa då de saknar pass och ID-kort och har aldrig blivit inskrivna som asylsökande. De som de troligen avser, som är betydligt fler, är de ekonomiska migranter som inte accepterat ett avslag i tre instanser. Med andra ord illegala immigranter.

    Vi behöver en lagstiftning som tvingar personer att anmäla illegala immigranter och straffar dem som hjälper sådana. Sedan behöver också rättsvårdande myndigheter som förmår hantera detta, men det är en annan historia.

Kommentera