Socialdemokraternas förslag till talman har myglat med reseräkning

INRIKES. Socialdemokraterna nominerar riksdagsledamoten Åsa Lindestam (S) som ny talman. Det meddelade gruppledaren Anders Ygeman (S) vid en pressträff på fredagseftermiddagen, en stund efter att alliansen presenterat sin gemensamma talmanskandidat – moderaten Anderas Norlén.

Åsa Lindestam (S)

En talman ska arbeta opolitisk, vara erfaren av riksdagsarbete och ha en oförvitlig bakgrund.

I juli 2018 besökte Åsa Lindestam (S) politikerveckan i Almedalen på Gotland. Med på resan var Lindestams make.

Lindestam körde från sitt hem i Söderhamn och bodde först en natt på hotell i Stockholm tillsammans med sin make, 1 till 2 juli bodde paret på Scandic Gamla Stan för 1 450 kronor.

Väl på plats i Visby bodde paret sedan på hotell för totalt 16.600 kronor.

S-ledamoten skickade in sin reseräkning för Almedalen, som inklusive båt för 2.421 kronor, bilersättning och traktamenten, totalt hamnade på 24.105 kronor.

Men Lindestam gjorde inget avdrag för sin makes boende – vilket hon är skyldig att göra.

Samma dag som Aftonbladet drog igång sin granskning av riksdagsledamöternas reseräkningar så rättade Lindestam sin reseräkning och har betalat tillbaka 4500 kronor. Detta hände i augusti 2018.6

-Pettersson antar att det var en tillfällighet…

Lindestam uppger att reglerna för ledamöterna inte är “jättetydliga”. Andra får avgå för sådana ”misstag”, inom socialdemokratin verkar det var en merit.

Kan vi ha riksdagsledamöter och ev. en talman som inte förstår så enkla regler som att privata utgifter ska betalas privat. Inte undra på att landet ser ut som det gör.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

33 thoughts on “Socialdemokraternas förslag till talman har myglat med reseräkning

  1. SD tänker tydligen rösta på moderaternas talmanskandidat !
    Vad får SD i gengäld om det blir en moderatledd Alliansregering där L och C ingår?

  2. ”-Pettersson antar att det var en tillfällighet…..” skriver Pettersson.

    Det är märkligt vilka krångliga regler de måste ha, när det är så många som missar att göra rätt!

    Tänker på Caroline Szyber, KD, som lämnar sina uppdrag efter att ha påkommits med att inte ha förstått reglerna. Och då ska man veta att kvinnan är juristutbildad och titulerar sig som just Jurist. Och när en jurist inte förstår regelverket……….

    Vad är det för folk som sitter i riksdagen egentligen !!!!! Lite ansvar och omdöme måste man väl ändå kunna kräva.

  3. Stackars Ygeman nu är hela veckoslutet förstört Nu har moderaterna svikit honom och SD har uppträtt försåtligt genom att lova stöda alliansen i talmansvalet Inte va de ju såhär de skulle gå Fridolin och Sjöstedt var ju alldeles uppskärrade Vilken njutning att se patrasket sparkat i röven en efter en Skulle dom ännu klara en regering skulle de vara toppen Tänk att inte behöva titta på nån från de kriminella patrasket varje gång du öppnar TV

  4. Vänsterledaren är ängslig:

    Jonas Sjöstedt (V): ”De försöker bädda för en moderat statsminister som kan styras av SD”

    Läs mer på:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jonas-sjostedt-v-de-forsoker-badda-for-en-moderat-statsminister-som-kan-styras-av-sd

    Själv har Jonas Sjöstedt (V) de senaste 4 åren haft en position där han själv kunnat styra en socialdemokratisk statsminister.

    https://1.bp.blogspot.com/-vuFc-Ash1Ug/WU6Be7y7iUI/AAAAAAAAGKM/8LNngK9uJ-4mZC-E4g1rUxlJ9D4e3WgpQCLcBGAs/s1600/dronarelow.jpg

    Fån Jeanders bildblogg

  5. Om nån trodde att de flesta rikspolitiker blir valda för sin omtanke om folket!

    Tänk om!

    De som har en hög lön för att motverka korruption, verkar uppfinna nya former av fiffel fortlöpande.

    Vänstern med sin avundsjuka, verkar ha största och djupaste syltburkarna.

  6. En S-kandidat till talmansposten som inte ens förstår riksdagens regler för reseersättningar i tjänsten anser jag inte vara kvalificerad nog att leda hela riksdagsarbetet där vederbörande åläggs att strikt följa talmannens skyldigheter enligt gällande regelverk som säkert är mycket mer komplicerat än ersättningsreglerna för resor.

  7. Undrar hur stora Sossarna som parti egentligen är utan importerat
    valboskap, tror att dom hamnat långt under 20%, men med lögner o fiffel går det att slå sig fram i Absurdistan.

  8. I egenberikarnas parti är detta helt normalt, inte bara deras halvdåliga politiker som skattebetalarna ska pröjsa för, även släkt o ibland vänner ska också snylta på skatteslavarna. Därför är det patetiskt att se o höra
    hur indignerade Sossarna blir när någon annan partimedlem gör samma sak i ett annat parti?

  9. SD kommer förmodligen att stödja Alliansens förslag till 1:a Talman. Det föll ju inte i god jord bland tjurskallarna i såsseriet. För deras grundinställning bottnar i att alla måste instämma i deras diktat. Och rättar man inte in sig i ledet, utan besitter fräckheten att stå för en egen åsikt, så är det fritt fram att hata och hota. D.v.s. det ”goda hatet”. Den som inte står bakom såssarnas linje blir , per automatik, Rasist, Främlingsfientlig, Islamofob, Populist och Hatspridare. ”Trevligt folk, di där såssarna”.

  10. Jag förstår att denne inte förstår reglerna, med förstånd som en guldfisk så går det inte så bra att förstå en massa regler och dylikt. Ungefär som resten av 7-klövermaffian, när dom blir påkomna med något. Då är svaret alltid att man inte förstod riktigt, efter det blir det en massa ryggdunkande sen så är saken klar och bortglömd

  11. Har man en så hög lön och ändå måste fiffla åt sig ännu mera, då är det frågan om man inte ska räknas som helt kriminell?

  12. Jag hade en chef en gång som varit polis som senare drev restauranger och hästgård som hade som valspråk när det gällde anställda, han betraktade ALLA som tjuvar och lögnare tills vederbörande hade bevisat motsatsen. Bättre chef har jag aldrig haft under mina 49 år i arbetslivet.

  13. Jasså en oärlig sossekandidat till talmansposten ?
    Vilken tur att SD nu tydligen tänker ta rygg på Moderaterna och rösta på deras förslag till talman.
    Går det att lita på mångkulturella och invandrarvänliga U.Kristersson ?

  14. Om jag gjorde samma ”misstag” på min reseräkning så skulle jag få lämna in tjänstepennan och gå på dagen.

    • Samma här, har en egen kul erfarenhet, Tvättade firmabilen och gav alltid 1kr i dricks,” köp en glass” sade jag, efter 6månader o 5 tvättar kom ekonomichefen och frågade varför det diffade 5kr! Naturligtvis tog jag en 5a ur egen ficka. Sug på den skitpolitiker.

  15. Det är uppenbart svårt att hitta en sosse som inte har myglat. Var hon på officiellt uppdrag i Almedalen eller bara för att framhäva sig själv?

  16. Skurkar hela gänget och dom vill styra landet Titta på Ygeman I fjol fick han sparken som minister för allvarliga brott och i dag står karn i sosseledets topp och ljuger som ingenting skulle ha hänt

Kommentera