Blocken överens: SD får inga tunga utskottsposter

DEMOKRATI. Alliansen och Socialdemokraterna är överens: Sverigedemokraterna utesluts från ordförandeposterna i riksdagsutskotten, rapporterar Ekot.

– Vi tycker det är viktigt att inte ge Sverigedemokraterna ett större inflytande, säger Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson (C).

Däremot kommer Alliansen att lägga ned sina röster i omröstningen om rollen som andre vice talman. De accepterar därmed att Björn Söder (SD) fortsätter, meddelar partierna på en pressträff.

-Pettersson säger att det ser ut som Decemberöverenskommelsen fortsätter på demokratins bekostnad…det kanske är lika bra med ett nyval.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

39 thoughts on “Blocken överens: SD får inga tunga utskottsposter

  1. Uppriktigt, tror någon på fullt allvar att Alliansen hade tänkt sig styra vårt land. Knappast, eftersom de inte har någon riktig ledare och att vara säkra på att slippa deklarerade de före valet att samarbete med SD var uteslutet.
    Nej det är inte ett dugg bättre än den rödgröna smeten, de vill sitta på sina feta rövar och gona sig åt allt de får utan att ta det ansvar som de oftast säger sig vilja ta.
    Extraval tror jag är ett gångbart alternativ även om väljarkåren är lika veliga som på de partier de lagt sina, röster. Tyvärr röstat av hävd och inte genom att läsa på och tänka vart är vårt Sverige på väg och vart vill vi gå.

  2. Inför talmansvalet och med dagens upplevelser ger jag följande uppmaning till SD, lägg ner SD röster vid talmansvalet, innebär sannolikt att S kandidat blir talman. Därefter upp till S att avgöra om om Björn Söder blir andre vice talman. Alliansen skall inte bara tror att de kan bestämma och regera utan SD stöd.

  3. Kommer detta beslut som en överraskning för någon, hade SD räknat med något annat från 7 klöverns sida ?
    SD kommer aldrig som att få något politiskt inflytande i Sveriges riksdag som på kommunal och landstingsnivå !
    Blir intressant att se hur pass taggat partiet SD fortfarande är vid valet 2022.

  4. Finns det inget sätt som SD kan se till att det blir 50/50 i både talmansvalet och valet av statsminister, så att det bara återstår extraval.

  5. När man slår upp Anders Ygeman på nätet och ser bilden börjar man må illa Men på samma rad kommer bilderna på Dan Eliasson Stefan Löfven Magdalena Andersson Morgan Johansson och Mikael Damberg Nu är man spyfärdig Fem människor som blivit så dyra för landet Moraliskt etiskt politiskt ekonomiskt mm mm Människor som förått sitt land ”de finns flera tyvärr ”Dom borde inte få kallas svenskar

  6. Nyval kanske är det enda rätta nu. Sist jag skrev på bloggen vart jag ombedd att skapa ett eget facebook o spå ut min galla. Jag tog då avstånd från AFS agerande i Nyköping. Samtliga partier i Nyköping polisanmälde dom ÄVEN SD. Tror dom skadade SD en del. Till sist IN med svärmor som talesperson i sociala frågor då får SD minst 25% OCH min röst. God Kväll!

  7. Följande statsminister om han inte heter Åkesson borde inte täckas visa sej ute i europa Kan någon nämna ett land där de politiska etablissemanget är så fullt av skit som de svenska Knappast för de finns inte

  8. Jag vet inte om jag är dum i huvudet, eller om det nått djävla fel på våra politiker.Enligt aftonbladet så ”Alliansens uppgörelse kring en gemensam talmanskandidat satt hårt inne. Liberalerna ställer upp på en allianskandidat till ordförande posten, men villkorade att Sverigedemokraterna inte skulle få tillgång till ordförandeposter i riksdagens utskott.”
    Och nu kommer min fundering. Det röda blocket har en röst mer än alliansen. Om alla närvarar och SD lägger ner sina röster så blir det ju en röd talkvinna. Alliansen är ju i behov av SD, fattar inte träskallen till L ledare det?

    • Om alliansen röstar på sig och vänsterpacket på sig och alla utom en i SD lägger ner sin röst och den som röstar gör det på alliansen. Hur blir det då?

      • Det tog lång tid att normalisera Dansk Folkpartiet också. Förändringar tar tid, förbättringar tar längre tid. Man måste ha tålamod om man vill bryta ner PK bölden

  9. Den stöddiga överheten flyger runt världen på skattepengar till konferenser på trevliga och varma platser och talar om demokrati och klimat. På hemmaplan är de mobbare mot oliktänkare.

    • Man kan inte tala om Sverige och demokrati samtidigt eftersom vi inte har någon demokrati i Sverige. Vi kunde ha haft det om vi hade haft fler än ett politiskt parti i Sverige. Nu har vi ju bara SD och dom är hela tiden utsatta för otroligt grov mobbing av dom som sitter i sandlådan.
      7-klövern bryr sig inte ett dugg om politik utan dom är bara ute efter Jimmy Åkessons skalp. SD:s politik har dom ju kopierat rakt av så den är det inget fel på, då återstår bara frågan varför 7-klövern är så förbannade på Åkesson, Man kan inte fråga 7-klövern för dom har ingen aning.

    • Låt oss en gång för alla totalbojkotta detta vidriga ”ord” hen, som egentligen inte alls är ett ord utan något galet upphittat läte från extremvänstern!
      -Eller menar dom kanske HIN, i så fall förstår jag dom, fan själv..

      • Det är väl någon som lärt sig engelska, hen är ju höns och det är vad de är, oavsett kön.

      • Ruth:
        Tyder det exakt som du !! Även om det ibland kan var en oförskämdhet mot hönsen….

      • Håller i princip med men ibland är det svårt att driva med hönsivister, förlåt henivister, utan att använda hönsordet. Samma skit är det med ”en” som blivit nyspråk. Det är inte lätt och vara en i Sverige. Allt elände skyller dom på vaniljfärgade medelålders enar.

  10. Ja alla dom partier som är skyldiga till Sveriges elände
    sitter fortfarande o jävlas med det enda parti som inte är skyldiga
    till eländet, men i dum Sverige kan allt hända, här ger man
    samhällsförstörare nya chanser att fortsätta på den inslagna
    vägen, inte konstigt alls att utlandet gapflabbar över Svenska
    politikers beslut och att folket röstar fram dessa pellejönsar gång på gång??

  11. Dom sju landsförrädarna för en extrem och mycket livsfarlig politik för Sverige och oss svenskar.
    Så är det någon som skall uteslutas från makt så är det dom!
    Dom bör också ställas inför en internationell och oberoende domstol för alla sina brott.

  12. SD är det riksdagsparti som står längst ifrån mina uppfattningar. Men det hindrar mig inte från att tycka att SD borde få ordf. och vordf. posterna i de 15 +1 (inkl EU-nämnd) utskotten i proportion till valresultatet, dvs tre stycken vardera. Rätt ska vara rätt.

    • Torsten:
      Hur har det gått för dig inom Miljörörelsen ?
      Har ju inte hört av dig sedan 6-7 år !! Bor du kvar i Västmanland och har du ditt sommarställe kvar ?

  13. Det är detta som kallas ”demokrati” i Abzurdistan.. F.ö. lyssnade jag precis på nyheterna från Tyskland. Där rapporterades att EU nu söker lagstifta hur smågrisar skall och får kastreras !!
    Åter ett viktigt beslut som vi kan förvänta oss ! 😉

  14. Enda till domedags otta ser det ut som att vi ska den svenska avundsjukan i högsätet. Bara för att SD under lång tid och två val i rad varit vinnarna kan den mer eller mindre förgätna skaran partiledare erkänna dem som varande rättfärdige visselblåsaren. Nej och åter nej, förnekelse var ordet. dessa ynkryggar pratar demokrati och allas människors lika värde, de dömer oss ca en miljon klarsynta väljare till uteslutning. Men det stora sveket är ändock att de sluter till sina öppna hjärtan en odemokratisk och despotisk religion.
    Sannerligen säger jag eder, de skola vakna upp en dag vridande sig i plågor, över sina felaktiga antaganden och beslut!

    • Gamgubben.
      Om SD hade kunnat klassas som visselblåsare så hade, ursäkta skulle de ha kunnat vara mera skyddade eller skyddsvärda. Men se på tandteknikern på Gotland Bert Herlitz? Där såg man att avsikt och tillämpning är minst två olika saker. Vi lever eventuellt i ett snurrigt land. Hur det är med resten av världen kan diskuteras.

    • Gamgubben.
      ….Vridande sig i plågor….
      Inte partiledarna i alla fall.
      Däremot majoriteten av folket i detta land.
      Hoppas att jag har fel bara.

  15. Ok, vill de ha det på det sättet bör SD göra följande, rösta mot Stefan Löfven som statsminister, rösta för Ulf Kristensson som statsminister, när budgeten läggs fram och ingen hänsyn tagits till SD lägg ner rösterna.

  16. Blev själv totalt förvirrad av det här med Björn Söder eller ej…tack för redogörelsen. Den som lever på Måndag får se…

Kommentera