Få får del av statliga pengar

Staten har i år tilldelat Nyköpings kommun 2 miljoner för att finansiera ensamkommande som vill bo kvar i kommunen efter att den inte längre har ansvaret.

Enhetschefen för social omsorg erkänner att han inte har koll på hur många ensamkommande som omfattas av regeringens och Centerpartiets nya gymnasielag, men nämner siffran 55.

Dock har majoriteten av de 2 miljonerna tilldelats endast fem av dessa ensamkommande. Ansvaret för att ordna boende ligger på de ensamkommande själva om de fyllt 18, men kommunerna kan gå in med bidrag om behovet är akut.

De fem som finansieras av merparten av de 2 miljonerna bor alla i familjehem och där ligger kostnaden på 1 700 kronor per dygn. Jo, ni läste rätt. Vi talar om en ersättning till familjerna som tagit emot ensamkommande på cirka 51 000 kronor varje månad, eller 612 000 per år. Snacka om nettovinst för de här familjerna och kanske det inte är så konstigt att en del säger upp sig från sina ordinarie jobb. De här fem familjerna tjänar två årslöner på att ta emot varsin ensamkommande, men hur mycket de plockar ned i egen ficka för att använda till lyxiga semesterresor, nya möbler och annat kan vi bara spekulera i. Annars vore det intressant om lokaltidningen grävde i detta, precis som man förväntar sig att riktiga journalister gör.

Det är nog få branscher som är så lönsamma som flyktingindustrin. Tacka tusan för att det står människor och gråter vid förvaret i Kållered när asylsökande utan asylskäl ska skickas hem.

SN

 

9 thoughts on “Få får del av statliga pengar

  1. Hur många har byggt upp familjeförmögenheter för flera generationer framåt inom flyktingindustrin?
    Hur många har man inte sett som bedyrar vilken katastrof för person nn om nn skulle skickas tillbaka till ursprungsland.
    Katastrofen är väl störst hos de som driver verksamhet inom flyktingindustrin och förlorar en verksamhet med en lönsamhet som få verksamheter kan mäta sig med. Så det är väl mest krokodiltårar som kommer från godhetsknarkare.

    • Några av parasiterna som skott sig på oss andra…
      Leif Ivan drev (driver?) ett undermåligt asylboende i Järvsö som det var mycket skriverier om för några år sedan. Han kommer ursprungligen från Överkalix som är grannby till Haparanda, som vår osynlige landsbygdsministern Bucht kommer ifrån. Vänskapskorruption? I ett annat youtubeklipp nämner han att han var på Palmes begravning, så man kan förmoda att han är en girig socialdemokrat likt hans frände Jan-Emanuel, (& Löfvén).
      Äckliga människor…

      https://youtu.be/dzjNmP9Y8Go

  2. så lyxlivet verkar tagit slut för fejkafghanerna(de flesta är ifrån Iran+grannländerna) 2 miljoner räkte tidigare bara till just 2 st pers/året.
    Nu ska 55 hens dela på denna summa…”grymt sa grisen” 🙂

    PS: naturligtvis blir affarna skitförbannade på indragen service dyra klädkonton och mobilabonnemang-antagligen flyttar de till annan kommun uppger ny ID alias och kör 2 år till

  3. Kostnaden för 9000 st ”nya” skolelever har av de som vill att de ska stanna beräknats till ca. 1 miljard kr. om året.
    1 miljard kr. skulle om viljan fanns kunna ge de 10 000 st sämst betalda poliserna i landet en löneökning med 100 000 kr/år om nu viljan verkligen funnits.
    Men som vanligt mest tomt prat…..

  4. Mina pengar skall inte gå till invällare som inte skall vara här, de har fått domslut på detta. De familjer som önskar ha dem kvar, börja betala ur egen ficka. De två miljoner kan kommunen skicka åter.

    • Tyvärr, oavsett vad man tycker så går våra skattepengar ändå till de inflyttade framtida pensionsräddarna detta bestämmer de av svenska folket valda politikerna !

Kommentera