Kära public service och framför allt SR…

MEDIA. Chris Forsne Twittrar några kloka ord som är välbehövliga i dessa dagar. 

Kära public service och framför allt SR: främlingsfientlig och invandringskritisk är inte utbytbara ord. Lika lite som flykting och migrant. Om journalistkåren kan uppträda professionellt underlättar det det offentliga samtalet.

-Pettersson kan inte annat än hålla med Chris och läser lite bland kommentarerna också…

De säger också konsekvent extremhöger eller högerpopulistisk om SD, AFS & MED medan de aldrig använder epitet som vänsterextrem & vänsterpopulistisk om Mp, V eller Fi. Inte ens om omvittnad extremvänster som Expo eller tidningen. ETC.

Intressant också att europeisk nazism och fascism alltid påstås vara med extremhöger, trots att det är kollektivistiska rörelse sprungna ur socialismen. Men den aktiva och mycket omhuldade arabiska nationalsocialismen (tex PLO), kallas dock inte ens nazism, utan bara socialism.

Har även märkt att ex.vis SVT använder ordet ”högerextrem” om det blir bök eller demonstreras från höger, men ”Aktivister” eller ”Motdemonstranter” om de är från vänster. De har kanske en egen liten ordbok. SVT,s lilla röda.

-Pettersson säger som jag brukar ”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Kära public service och framför allt SR…

  1. Major Björklund skänkte pengarna som han fick för sin skjorta till Expo.
    Och han säger sig vara borgerlig när han skänker pengar till extremvänstern.
    Det är att jämföra med en präst som går på satanistiska mässor.

    • Det bevisar väl falskheten och hyckleriet hos denne knekt!
      Men det kanske var i hans barns namn han skänkte pengarna?

  2. Mest en overklighets känsla man har, är att när man liksom i forna öststaterna, börjat sila bort det som man anser propaganda och omskrivningar av verkligheten,i statliga SvT sändningar. Liksom Pravda silades av ryssarna, för att få nån sorts sanning, likadant är man tvungen att göra, när man ser på SvT program. Det är en känsla man inte trodde man kunde ha i Sverige, bara för drygt tio år sedan, svalde man det mesta, som flertalet gör ännu.

  3. Det stämmer mycket bra, detta med ”SVT,s lilla röda” ordbok.

    Man har en tydlig agenda journalistik, som inte är speciellt opartisk, i benämningarna.

  4. Som Svensk medborgare och LICENSBETALARE så försökte jag sända ett mail till SVT,se angående deras anställde journalist Peter Rawet !!

    Mail kom tillbaka med att det – INTE GICK ATT SÄNDA FÖR NÄRVARANDE – ok ::::

    NÄR PASSAR DET ATT SVT tar emot KRITISKA mail ????????

  5. Försökte nyss maila SVT och be dom att ”ifrågasätta” anställningen av journalist Peter Rawet …..
    Han som enligt min mening SKÄMDE UT SVERIGE med denna ”Utfrågning/Uppläxning” av en amerikansk medborgare, se denna länk
    https://www.youtube.com/watch?v=pndT47tpW_w

    Tyvärr så FICK jag inte sända min mail till SVT.se för de kunde inte ”ta emot mail” ………

    Någon som undrar varför ???

    Inte jag iaf. !!!!

  6. Det är inte precis något konsekvent i behandlingarna. De är väldigt olika och svåra att dra slutsatser av.

  7. Det allra sämsta med Svensk Media är att man håller vissa om ryggen medan andra blir uthängda, i kväll var det en som kommer från KD som
    som haft fingrarna i Syltburken Szyber heter hon visst, givetvis med bild
    alla uppgifter, men den nya ruksdagskvinna den Shalförsedda Mljöpartisten som jublade när en kommunist gjorde en Nidfilm om frilandsjournalisten Joakim La Motte,
    en av ett fåtal journalister som är utrustad med ryggrad, det håller SVT käften om, ynkryggarna? Likaså den som benämns kulturprofilen som
    är åtalad för flera våldtäkter, vad är det för en konstig regel som ska skydda detta svin från uppmärksamhet?

    • SVT utser de som rapporterar inte de som begår ”brott” TÄNK PÅ DETTA …
      Peter Rawet anser jag inte vara en som objektivt rapporterar och inte lägger några politiska ANSPEGLINGAR om åsikter på DE SOM BLIR UTFRÅGADE i han´s reportage.

Kommentera