Vi slänger bort sinnessjukt mycket pengar på en invandring som inte fungerar

INVANDRING. ”Vi har kört mycket idiotpolitik under många år. Det finns inget som fungerar ”, säger Jon Helgheim, norska Fremskrittspartiets invandringstalesman.

Frågan är vad som fungerar med dagens invandringspolitik.

  • Det som fungerar är att det kommer många invandrare, utöver det fungerar ingenting.
  • Vi ger inte skydd till dem som behöver det mest.
  • Vi klarar inte integrationen.

”Idag spenderar vi 74 miljarder ur statsbudgeten för invandring och integration. Dessutom kommer sociala förmåner och liknande. Om vi ​​i stället hade spenderat 20 miljarder i migranternas närområden så hade vi hjälp fler och färre hade kommit till Norge.”

Helgheim hänvisar till statistik från Statistiska centralbyrån som visar hur mycket icke-västerländska invandrare kostar staten under sin livstid. Summan varierar mycket mellan olika grupper, men någonstans runt 6 miljoner kronor i minus per manlig person – för syrier är det ännu mer, och för så kallade ensamkommande är siffran tvåsiffrig.

– Sedan 2012 har vi tagit emot 114.000 asylsökande, vilket medför kostnader på cirka tusen miljarder. Detta måste betalas, säger Jon Helgheim.

Läs mer på Nettavisen…

-Pettersson försöker förstå. Tusen miljarder för 114.000 asylsökande sedan 2012 för det rika Norge och Norge tar bara emot en liten del mot vad Sverige gör…när kommer förtjänsten Stefan?

9 thoughts on “Vi slänger bort sinnessjukt mycket pengar på en invandring som inte fungerar

  1. Väldigt aktuellt att folk ställer frågan, sedan tror jag att kostnaderna iSverige är väldigt stora och att det finnas ett intresse för att tona ner dom.

  2. Jag ser med glädje framemot nästa finanskris som jag hoppas blir brutalare än 1990 tals krisen. Vi behöver verkligen sans och balans på det ekonomiska området både hos staten, näringsliv och många privatpersoner.

  3. Mia ! Vad tror du den verkliga siffran är i Sverige med tanke på hur sjukt många mer som har kommit till vårat land ??? Men dom kan kanske inte räka i vårat grannland heller eftersom du har andra teorier om dom svenska ??? Invandringen är och förblir en förlust affär !!!

    • Jag kan inte nationalekonomi men jag har läst att man kommit fram till att flyktingarna kostar ca en procent av bruttonationalprodukten.
      Hur mycket det är vet jag inte.

      • Mia ! Det borde du ta reda på så du kan förklara för nästa generation varför pengarna inte räcker till !!! Skolan , äldrevården , polisen , sjukvården och kommunerna går på knäna !!!

      • Hej Mia!
        Du läste nog fel det är nog närmare 10% och det ökar dtamatiskt.
        Det går att räkna på många olika sätt och låta många kostnader belasta andra konton. Ingen i ansvarsställning tycker att det är något att gå på djupet med.

  4. När Konjekturen vänder nedåt blir det inte så kul att bo här i Babbestan. Det blir katastrof. Grattis alla ni fårskallar som röstade på sjuklövern.

  5. Vinsten kommer när folk ur 7-klövern öppnar asylboende, med mera verksamhet inom det asylindustriella komplexet.

    Då all asylrelaterad verksamhet körs med ”kosta vad det kosta vill” budget, är det en enorm omfördelning av skattemedel rakt ned i fickorna på dom inblandade.

    Har någon någonsin sett en rak exakt redogörelse av samtliga kostnader?

    Nej, det är hemligt som bara den, och försöker du blygt fråga om dom inte kunde vara lite försiktigare med dina skattepengar, blir du omedelbart rasiststämplad.

  6. Åhhh vi är ju sååå Rika!
    Borde vara något för någon skicklig psykolog att forska i varför det kan uppstå en kollektiv psykos av missriktad godhet hos ett lands elit. När det sedan fler år tillbaka är överväldigande bevis för att det fungerar dåligt och skapar mer problem än det löser.

Kommentera