Höga skatter ett fördärv

Vi har under den senaste mandatperioden haft en regering som älskar höga skatter. De är genom dessa socialister vill bygga ett samhälle.

Trots att våra skatter ska gå till skola, vård och omsorg fungerar det inte. Västvärldens längsta vårdköer, för få lärare, för få poliser, för få sjuksköterskor m.m.

Trots att många sektorer är finansierade av våra skatter, vilka är några av världens högsta, visar område efter område att det inte fungerar. Jag har länge undrat och haft många diskussioner med socialister på jobbet om de höga skatternas påverkan på alla de områden som inte är skattefinansierade.

Nu kommer svaret.

Elektronikbranschen är en av de sektorer som drabbats av höjda och nya skatter. Förra sommaren införde regeringen en kemikalieskatt på elektronik- och vitvaror. Det var tänkt att denna skulle inbringa 2,4 miljarder till statskassan varje år. Istället ha staten förlorat 1 miljard på denna skatt.

Anledningen är naturligtvis att medborgarna köper färre produkter. Nu befaras att fler produkter kommer att köpas utomlands, att fler jobb försvinner från Sverige och att staten därmed tappar fler skatteintäkter, momsintäkter och arbeten.

T.o.m. vanliga medborgare inser att man inte kan höja priser utan att det får konsekvenser. Per Bolund (Mp) som presenterade skatten förra året, vill inte svara på frågor.

SVT

11 thoughts on “Höga skatter ett fördärv

  1. Höga skatter säkerställer fortsatt massinvandring,, vi ska inte få ta del av pengarna om nu någon tror det.

  2. Polens ekonomi går bäst i EU, valutan stiger, pensionsåldern och skatterna sänks.
    För några år sedan kostade en zloty 2,1 SEK…. Nu 2,65 SEK.

    Polska Husqvarna trädgårdsmaskiner går strålande efter flytten.

    Jag såg att Sveriges BNP/capita är lägst i EU.
    Och spås fortsätta så ett par år.

    • Trenden är att Sverige går mot negativ BNP/Capita! Betalas av alla med riktiga jobb, och några bidrag för invandrare eller löner i konstgjorda skattefinansierade jobb lär inte röras!

  3. Sossarna och deras aktiva supporters bara skor sig själva. Listan kan göras hur lång som helst
    Göran Persson
    Leif GW
    Jan Emanuel i Norrtälje
    är bara några, men de kanske tycker som Mona ’det är häftigt att betala skatt’. Då tycker jag att dessa kan föregå med gott exempel. De kan ju börja med att skänka pengar till äldreboenden så våra gamla kan få ordentlig mat som ett första steg.

  4. För normala seriösa leverantörer av tjänster / produkter så finns det lagar med mycket stränga villkor som tillämpas.

    Om den levererade tjänsten / varan inte uppnår utlovad nivå så åläggs leverantören fullgöra sina skyldigheter till 100% genom att leverera antingen ny tjänst / ny vara … eller återbetala alla pengarna till kunden / konsumenten.

    Därför skall medborgarna ställa samma krav på de offentliga verksamheterna som finansieras med skatter. D v s fullgod tjänst / vara måste levereras annars full återbetalning av skattepengarna det rör sig om.

  5. Varför ska vi betala höjda skatter..?? Det går ju ändå bara till invandringen och dess följder…. Förstår man inte det är man dum.

  6. Det går att höja skatter och avgifter till en viss gräns. Höjer man för mycket får det en motsatt effekt.

Kommentera