En somalier i Riksdagen?

Leila Ali-Elmi är så okänd att många Miljöpartister inte ens hört talas om henne.

Leila Ali-Elmi som stod på plats 21 på vallistorna i Göteborgs kommun har fått så pass många personkryss att hon kan få en plats i Riksdagen kommande mandatperiod.

Vem är då denna doldis som t.o.m. få miljöpartister känner till?

På hennes Facebook-sida ser vi att hon föredrar att skriva inlägg på hemlandets språk, somaliska. Ali-Elmi har nämligen sitt ursprung i detta land.

På videon nedan ses Leila Ali-Elmi och tro nu inte att filmsnutten är inspelad i Mogadishu. Nej, det är i Bergsjön det hela utspelar sig.

Besöker man hennes twitterkonto ser det inte mycket bättre ut. Att hon föredrar engelska och somaliska före svenska är helt tydligt.

På Ali-Elms Instagram har hon en bild med underliggande kommentar som kanske avslöjar en del.

”Vi har diskuterat bl.a. hur vi skulle kunna öka valdeltagandet bland svensk/somalier med hjälp av somaliska sportföreningar från Göteborgs olika stadsdelar. Vi har pratat om hur föreningarna kan samverka för att öka politisk inflytande och påverkan från de olika områden där de har sina säten”

Nu ställer jag frågan till er. Hur tror ni att en okänd somalisk kvinnan kan kryssa sig in i den svenska Riksdagen? Läs hennes ord ovan och ni kanske är svaret på spåren. Med tanke på det som avslöjats de senaste veckorna är det lätt att förledas tro att den somaliska befolkningen i Göteborg hjälpt henne på traven. Inte för att hon är en duglig politiker, utan för att hon är från Somalia.

Ivar Arpi på SvD spinner vidare på detta och citerar Miljöpartiets politiske sekreterare i Göteborg.

”Leila har jag faktiskt aldrig träffat”

Arpi har läst igenom Somalilandpress webbsida och tagit del av tidningens beskrivning av Ali-Elmi och hennes kandidatur.

”Ali-Elmi kommer att backas upp av en majoritet av Angereds befolkning där andelen afrikaner från Afrikas horn är störst i Sverige…//…Angered är hem för 14 000 somalier…//…Den stora skaran av väljare kommer att ge henne en plats på lagstiftande plats”

Personligen tror jag att den demokrati vi lärt känna är på väg att urholkas i takt med att andelen utomeuropeiska invandrare blir allt större. Om detta kunde vi bl.a. höra statsvetaren Bo Rothstein tala i onsdagens Uppdrag Granskning. Minns att socialdemokratiska kommunrepresentanter spred lögner på både arabiska och somaliska. Somaliern Abdirizak Waberi gjorde ingen succé för Moderaterna i Riksdagen. Återstår att se om Leila Ali-Elmi gör det för Miljöpartiet eller om fler avslöjanden om islamister och shariaförespråkare dyker upp den närmaste tiden.

Det mest intressant till sist. Hur mycket jag än googlat har jag inte funnit en ända bild på Leila Ali-Elmi utan slöja. Vi kan alltså få se Sveriges första hijabbärande riksdagsledamot i höst.

32 thoughts on “En somalier i Riksdagen?

  1. En mycket bra idé är väl att hon åker hem och blir politiker.
    Tror inte någon i riksagen kommer att förstå vad hon tjattrar om.

  2. Inte undra på att hon kommer in som en raket med den politiska karriären till riksdagen.
    Med hennes egen personvalskampanj bland inv.
    Hon har fått närmare 7%.

    FT skriver bl.a.
    ”Genom flest personkryss i hela Göteborg kan somaliern Leila Ali Elmi bli Miljöpartiets nästa riksdagsledamot. Hon kallas för en ”doldis”, eftersom inte ens högt uppsatta företrädare i hennes eget parti har träffat henne.

    Med en intensiv personvalskampanj har Leila Ali Elmi, som kandiderar för Miljöpartiet, lyckats få flest röster i hela Göteborg.

    När 279 av 351 valdistrikt räknats har hon fått 6,8 procent, mest av alla miljöpartister i hela kommunen, enligt TT. Och skulle siffran stå sig i sluträkningen, kan hon se fram emot att sitta i riksdagen i Stockholm.”

    FT har även på sin sida lagt ut hennes personvalsfilm.
    http://www.friatider.se/hon-kan-bli-milj-partiets-nya-riksdagsledamot

    På Youtube finns det en del utlagt med henne.
    Hon har varit med i somalisk TV.
    Även Somalisk TV Network från MINNESOTA.

    Så här såg det ut och hördes från hennes Torgmöte.
    Vilka som hennes budskap var riktat till är inte svårt att höra.
    Talar hon lika fort med den hastigheten i Riksdagens kammare,
    då lär hon minsann få mycket sagt ifrån talarstolen mot de övriga.
    Frågan är om någon ens hinner uppfatta med vad som då sägs.

  3. Det här kommer vi få ser mer av:

    Varför starta ett muslimskt parti eller ett somaliskt, när man kan göra karriär inom ett befintligt, väletablerat parti? Det ses inte med misstänksamhet, utan tvärtom kan man, om man är lite försiktig, driva i stort sett vilka intressen man vill, då man ses som en representant för det mångkulturella idealet.

    • Om 10-15 år DÅ kommer demografin påverka att vi får se MÅNGA kandidater som driver sin etniska grupps eller religösa intressen.

      • När de är många KOMMER det påverka hur det svenska samhället styrs och det kommer påverkas av dessa representanters religösa-, klan- och etniska värderingar och dessa är INTE exakt som de svenska.

      • Jag har mött många svenskar som säger:
        ”Var och en får väl göra som de vill … väljer nån att ha slöja stör det inte mig…”

        -Nä, men räkna INTE med att möta samma tolerans från andra kulturer, i synnerhet inte i framtiden, när demografin ändras och vissa grupper utgör en större del av befolkningen!

      • Låt mig vara pedagogisk;

        En kultur anser att kvinnor som vistas utomhus ensamma ber om att bli trackaserade. (De kanske inte skulle göra något själva, men ser förlåtande på dem som våldtar och trackaserar.)

        I den svenska kulturen ser de flesta det som självklart att en kvinna ska kunna gå ute när som helst (jobba natt tex, utan bli överfallen, tex i hemtjänsten.)

        Så ska dessa kulturer samlevna i Sverige.
        Hur ska lagarna utformas?

        Hur tror ni folk från den förstnämnda gruppen kommer påverka lagarna och hur den svenska kulturen utvecklas? (Kultur = bland annat synen på rätt o fel och hur man kan bete sig.)

        När demografin ändras, kommer vissa grupper ha andra värderingar och kultur än de vi IDAG tar för självklara I SVERIGE , och deras representanter kommer att påverka hur Sveriges värderingar,kultur, lagar utvecklas och ser ut om 10-20 år.

        DET, kära svenskar kan komma att innebära exempelvis stora inskränkningar i den frihet i vardagen som vi idag tar för given.

        Kanske kan inte kvinnor i framtiden längre arbeta kväll? Åka och handla själv? (Det kan gälla barn, unga och män också.)

        Folk överskattar ofta effekterna av något i närtid, men underskattar effekterna på sikt.

      • Just det här med nattarbete var det en ung, arabisk man som förklarade för mig. Han sa att han aldrig skulle låta sin fru jobba natt, tex i vården, -pga risken för sexuella trakasserier!
        (Vi befann oss i ett arabiskt, muslimskt land.)

      • Förtydligande; ovanstående är inte ett argument mot politiker av utländsk härkomst: Det handlar inte om hudfärg eller härkomst, utan om vilka frågor och intressen man driver!
        Som Ivar Arpi skriver; Vilka miljöfrågor har denna kvinna engagerat sig i?
        -Nej, det är uppenbart att hon använder ett etablerat parti för att driva sin somaliska grupps och ev religösa intressen!
        -Och DETTA kan få de följder jag beskriver ovan!

  4. Varsågod….
    Nu förväntas att alla kvinnor i riksdagen kommer bära slöja….detta är så klart ett feministiskt krav som måste följas…annars är de rasister, nazister och ej feminister….och det vore katastrof ….å vad hemskt !!!
    Att männen i riksdagen förväntas bära en vit klänning, är naturligtvis en självklarhet.

    DETTA ÄR VAD SOM RÖSTADES FÖR !!!!
    VARSÅGODA….att acceptera era val !!!

  5. Det bir inte lätt för svenska folket att komma ihåg ”hennes” namn (för det är väl en hona?).

    Leila Ali-Elmi, Ali-Leila Elmi, Elmi-Ali Leila…osv. Heja Sverige!

  6. Men på andra sidan kommer hon nog att göra bort sig i sinom sin tid, muslimer är bra på det, de avslöjar sig alltid. Bara en tidsfråga

  7. majoriteten av Svenskarna vill ju ha detta Sverige. Och att hon är miljöpartist är väl inte ett dugg förvånande.

  8. Framtiden för er yngre,blir för varje dag allt mörkare… Riksdagen blir nu en svart färgklick rikare ! Hur i he-vete har Arbsurdistan befolkning,kunnat bli så totalt fördummade ?

  9. Det finns ju för tusan inga negrer kvar i Mogadishu, alla är ju i Sverige och håvar in bidrag på bidrag.

  10. Lovade inte LO också ”klanröster” till sossarna i denna valrörelse? Sossarna som i vissa distrikt där mest metallare bor fått 70-80% i före detta val? Över 55% i detta val tex i vissa valdistrikt i Örnsköldsvik där Löven kommer ifrån? Känns lite liknande på nått sätt.

  11. Grattis 82% av den svenska befolkningen, värdig representant för göteborgarna och tok o hittepåpartiet MP

  12. Fråga mona salin,nu trivs hon säkert.Slippa tråkiga svenskar och tråkiga traditioner. L Ali-Elmi verkligen en färgklick på flera avseende.Säkert lyser
    upp den nya mångkulturella Sverige.

  13. Det blir extra roligt när negrer blir miljöpartister (MP).
    Jag har arbetat i Afrika och negrer tar absolut ingen hänsyn till nedskräpning. Det slängs påsar överallt, smuts i vattendrag, ja det är smutsigt överallt.
    Men i Sverige blir negrer Miljöpartister så klart. MP tjänar negrer och alla invandrare. Negrer vill ha bidrag och att komma in i riksdagen. Negrer skiter i miljön!!!

  14. Se över rösträtten. Svenskt medborgarskap skall vara minimumkrav vid alla val. Kunskaper i språket (det svenska). Inbetald skatt, värnplikt etc.

Kommentera