Allt fler nationalister i Europas regeringar

NATIONALISM. Sverigedemokraterna hamnar med sina 17,6 procent av rösterna närmare de andra skandinaviska nationalisterna. Många av dessa partier i Europa har fått vågmästarpositioner eller sitter i regeringsställning.

 

Bild från SVT

– Dansk Folkeparti är det tydligaste exemplet på ett invandringskritiskt parti som fått en allt starkare roll i politiken som stödparti till center-högerregeringar. Nu driver även de danska socialdemokraterna en mer restriktiv migrationspolitik och vill också samarbeta med Dansk Folkeparti inför nästa års parlamentsval, säger Ann-Cathrine Jungar, statsvetare vid Södertörns högskola.

I Finland har det nationalistiska Sannfinländarna varit regeringspartner och i Norge har Fremskrittspartiet länge varit en stark politisk kraft i landet. I Österrike gick Frihetspartiet FPÖ fram till 26 procent i valet i höstas och fick många tunga ministerposter.

I Polen och Ungern har partier med nationell inriktning särskilt stark ställning. Viktor Orbán vann en jordskredsseger och en tredje mandatperiod vid valet i april i år.

I Schweiz är SVP, Schweiziska folkpartiet, största parti.

Läs vidare på SVT…

-Pettersson noterar att SVT konsekvent kallar nationalister för högernationalister och högerextremister. Jag vet inte exakt vad det innebär men exempelvis SD:s ekonomiska politik är inte speciellt mycket höger ur ekonomisk synvinkel.

Kanske menar SVT att socialdemokraterna var högerextrema när de stängde gränsen 1989 eller nu när invandringen ska begränsas till EU:s miniminivå, i varje fall i ord. Kanske har enligt SVT, alla socialdemokrater som varit kritiska till invandring genom åren, varit högerextremister.

SVT verkar kalla alla invandrings- och EU-kritiska partier för högerextrema och det säger mer om SVT än om dessa partier.

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Allt fler nationalister i Europas regeringar

  1. Ja i maj 2019 får vi se hur många som vill ha kvar översitteriet från EU ?
    De s.k. regimtrogna i Absurdistan kommer med säkerhet,att lägga upp sin kampanj i STATS-TV och andra medier,med bilder där ”svittsaren”,Björklund m.fl förrädare,köper Falafel m. senap !

  2. 4 år till av skjutningar, bilgrillningar, gängvåldtäkter, rån, misshandlar, tiggare utanför alla trappugångar bör nog ändra dumsvenskens syn på SD.

    • Tillåt mig tvivla.
      Svenska folket har ingen aning om vad de olika partierna har för politik, dom rostar som deras släkt alltid gjort.

      • Svenska folket kan både informera sig om de olika partiernas program och använda sin egen hjärna och fatta beslut, oavsett hur släktingar röstar.
        Undantag finns alltid och det gäller även de som röstar på SD.

      • Mia:
        En annan grupp inte att förglömma,är ju de importerade analfabeterna,som bl.a. sökte sälja sinas röstkuponger till M.
        Detta förmodligen,för att de trodde Röstkortet var en form av
        extra-erbjudande från ICA,Lidl,Ellos o. dyl ! 😉

  3. I Sverige finns det många ghetton och dom röstar uteslutande på socialdemokraterna. Och där blir man fler och fler. Om valresultatet stämmer lär socialdemokraterna öka till nästa val. Socialdemokraternas strategi med import av väljare har visat sig gå i lås. Vad som händer när pengarna tar slut blir en annan femma.

  4. Vänsterpartiets partiledare och tillika kommunisten Jonas Sjöstedt vill ingå i en kommande röd/grön regering !
    Den spännande trilogin i den svenska politiska sandlådan fortsätter.

  5. Missvisande!
    Att det skulle bara vara de som röstar på SD som är invandringsmotståndare eller kritiska till den förda extrema invandringspolitiken är totalt fel.
    Typiskt SVT.
    Att de som vill ha en omläggning är en bra bit över 50% är jag 110% säker på.

Kommentera