SD ses som socialdemokrater i Danmark

DANMARK. Sverigedemokraterna väcker ångest i Sverige, men i Danmark är SD:s invandringspolitik jämförbar med de danska socialdemokraternas.

På Sveriges sida av Öresund kallas Sverigedemokraterna extremt och rasistiskt och trots många röster vill inga andra svenska partier samarbeta med dem.

Men hur extrema skulle Sverigedemokraterna vara om de var danskt parti?

Det är danska TV2, en del av public service och jämförbart med SVT som gjort en jämförelse och kommit fram till att i Danmark skulle SD vara ett vanligt parti bland de andra. Däremot skulle SVT:s avståndstagande från SD inte ha förekommit i danska public service.

-Pettersson tycker det är intressant att danska public service har gjort en jämförelse med skillnader i sakpolitik, invandring, brottslighet, äldreomsorg, försvar och skatter.

I Sverige har jag inte sett något liknande, och absolut inte på SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

21 thoughts on “SD ses som socialdemokrater i Danmark

  1. Har precis lyssnat och sett på Löfven i direktsänd pressträff
    DÄR han KALLAR OSS d.v.s. 1 106 614,00 SVENSKAR
    FÖR OANSTÄNDIGA! Han hänvisar till PARTIET men JAG TAR ÅT MIG I ALLRA HÖGSTA GRAD!!

    KÄNN PÅ DEN DU!!!!!!! ALLA VI som röstat på SD ANSER STATSMINISTERN är RASISTER OCH NAZISTER!!!! WOOOW!

    MAN blir INTE så glad när vår STATSMINISTER HAR TALAT i DIREKTSÄNDNING OM SINA ÅSIKTER! Känner mig OERHÖRT KRÄNKT!

    • Han har själv inga problem att samarbeta med V som har stalinistiska rötter. Och diverse näthatare som hänger ut folk.

    • Mitt ursprung gör att detta uttalade av STATSMINISTERN är en KATASTROF då jag har familj som upplevt kriget och kommit hit under 2:a världskriget OCH ALDRIG UPPFATTAT SD som ett NAZISTISK PARTI, MÅR kolosalt DÅLIGT av statsministerns senaste UTTALANDE, så helt plötslig är jag OANSTÄNDIG och RÖSTAR på NAZISTER, är det VAD DU SÄGER LÖFVEN?
      ÄR DET VAD DU SÄGER TILL MIG???

      • Det är värdefullt att du delar med dig, men jag förstår att du kan känna frustration. Jag är förstummad över att hat mot oss svenskar som inte vill utplånas, anses rumsrent. Det går inte att förstå denna blindhet hos folk.

      • Vad bra skrivet håller helt och hållet med men den oduglige svetsaren har inte så mycket bakom pannbenet

    • Tyvärr hjälper det inte att bli KRÄNKT i detta fall !
      Lite smått ironiskt att just Lövet som representerar S med sin inte helt rumsrena historia ständigt kallar SD för just nazister, fascister och rasister, att totalt förneka tysta ner och hålla färgen efter filmen om Sossarnas historia spm visats säger ju allt om tillståndet hos Lövet, 7 klövern och det övriga välgödda och verklighetsfrämmande etablissemanget.
      Ett totalt haveri och denna patetiska 7 klöver ska nu med hjälp av en majoritet av väljarkåren fortsätta styra Sverige mot ättestupan !

  2. Om SD ses som sossar i Danmark är det på tiden att införa dansk arbetsrätt. Skrota LAS o Mbl o gör arbetsmarknaden öppnare. Funkar de i Danmark funkar de här.

  3. Om SD ses som sossar i Danmark är det på tiden att införa dansk arbetsrätt. Skrota LAS o Mbl o gör arbetsmarknaden öppnare. Funkar de i Danmark funkar de här.

  4. Det är väl närmast hos sju klövern som SD väcker ångest,
    konstigt för dessa har ju stulit deras politik som dom i flera år
    kritiserat hårt.

  5. ”trots många röster vill inga andra svenska partier samarbeta med dem”
    Skall vara:
    ”trots många röster vågar inga andra svenska partier samarbeta med dem”
    De andra partierna vet hur Sveriges murvlar skulle reagera.

  6. I Danmark har man en helt annan syn på vad som är normalt än i PK-borgen Sverige.
    Det är av den anledningen jag söker bostad på Bornholm.

    • Efter 2 år kan du byta det svenska träpasset mot ett äkta danskt. Det svenska kan du sen slänga i ett bokblogg.

  7. Det är väl skillnad i att Sveriges socialdemokraterna har tryckts tillbaka av aktivistgrupper inom som tro&solidaritet, kvinnoförbund, palestinagrupper och andra suspekta extremister. Så att vanliga pragmatiska gråsossar luffsar runt i velourkläder hukande med krökt rygg och tom blick.
    Naturligtvis är de också rädda för konkurrens när en stor del av Sds väljare är socialdemokrater och det finns fortfarande en stor potential att ta över.

  8. Håller med, som S var för 30 – 40 år sedan. Om det sedan är bra är väl upp till var och en, men mycket tyder på att Sverige var bättre förr, och sämre nu.

Kommentera