Hur länge ska svenska extrema politiker kunna hålla Sverigedemokraterna utanför? 

NATIONALISM. I december 1999 ingick Österrikes konservativa parti ett regeringssamarbete med det Österrikiska Frihetspartiet, FPÖ, som var starkt invandringskritiskt. 

EU, som då bestod av 15 länder, blev skogstokiga och ansåg att Österrike passerade en oacceptabel gräns.

EU satte Österrike i karantän, inga officiella EU-möten fick hållas i Österrike och diplomatiska möten ställdes in. Man svartmålade FPÖ:s ledare Jörg Haider och mobbade honom offentligt. Landet ut och utsattes för sanktioner. Alla vägrade träffa företrädare för Österrike.

I takt med att sanktionerna visade sig vara verkningslösa, släpptes Österrike in i värmen igen.

Vad ska EU egentligen göra? I land efter land väljs nationalistiska politiker till ledande poster. I Ungern, Polen, Slovakien och ett antal andra länder växer invandrings- och islamkritiken liksom i Sverige.

Hur länge ska svenska politiker kunna hålla Sverigedemokraterna utanför? 

Nationalismen och invandringskritiken har blivit en kraft att räkna med i de flesta europeiska länderna. I Norge har Fremskrittspartiet suttit i regeringen sedan 2013 med Höyre som största parti. Idag är det inga problem.

Dansk Folkeparti, DF, vill inte vara med i någon regeringen men tvingar de etablerade partierna att införa många av deras förslag. Danmark införde nyligen ett burkaförbud och ska riva flerfamiljshus i utsatta områden för att bli av med ”getton”. DF är nu Danmarks nästa största parti.

I Finland sitter Sannfinländarna regeringen även om de nu splittras i två partier.

Det är bara i Sverige som de etablerade partierna tycker det är rimligt att utestänga SD från makt och inflytande. Det kommer inte att gå i längden. 

Hur länge ska sjuklövern kunna vara extrema mot övriga Europa?

BBC har gjort en karta med genomgång av nationalismen i Europa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “Hur länge ska svenska extrema politiker kunna hålla Sverigedemokraterna utanför? 

 1. Enligt Expressen har en forskare redan konstaterat samband mellan låg utbildning och SD röst Nu frågar jag vad månne utbildningsnivån är på alla dom med invandrarbakgrund som röstat på sossarna för att dom fått order att göra så Är säker på att ingen expert kommer att undersöka saken men de behövs inte Svaret vet vi

  • Skillnaden på 7-klövern och SD är att SD har mycket högre IQ än 7-klövern. D.V.S. SD anhängare är bra mycket klyftigare än anhängare av 7-klövern. Dom har nämligen begripit att Sverige går åt helvete med en 7-klöver regering men 7-klöver anhängare tror fortfarande att allt öser sig bara vi får hit fler grova brottslingar.

 2. En filosofisk tanke. Jag tror att svenska riksdagspartiernas arrogans, envishet och ängsliga oerfarenhet de visar genom att ta avstånd från allt samarbete med SD riskerar att locka fram farligt extrema partier. Den som kan historien om Versaillesfreden, som var orättvist hårdför mot tyskarna efter första världskriget vet vilket hat det skapade hos personer, som blev ledande nazister och vad det sedan åstadkom. SD har inte den ådran eller det hatet, det borde de bäst erfarna politikerna redan förstått. Därför bör inte SD hanteras med odemokratiska metoder eller förtal, de försvarar endast svenska människor som sällan hamnar i ramljuset eller inte ens strävar efter det innan de dör.

 3. Alla partier kan naturligtvis ha åsikter om sina motståndare. Men det blir väl ändå lite väl magstarkt när vissa partier, som bara hjälpligt har lyckats klara 4%-spärren, börjar mästra en motpart som är 3,5 ggr. större. Vi har ju ändå ett parlamentariskt system som bygger på den representativa demokratin. Att då bara förkasta det som inte råkar passa det egna egot, försätter demokratin ur spel, men är framför allt ett gigantiskt hån mot folkviljan.

  • Just det du nämner ser jag som den stora faran för oss,och landet.
   Folkpartisten Björklund är en kappvändare med sina sketna 5 %.
   Pass upp så inte denna söker kontakt med Socialistpacket !
   Inte första gång i så fall att detta parti är förrädiskt.

  • Jag tycker det samma som DU! Hur kan dessa ”små-partier” TRO att de kan BEMÄSTRA ett parti som är minst 3 gånger större än de själva, de släpps fram alldeles för mycket av SvT ”för att de har något ”viktigt” att säga ha ha), och man tror att SD, som är 3:e största partiet i Sverige, att det är DE som ska ”KRUSA, TIGGA och BE” om att få REGERA I SVERIGE!! NÄ – NÅGOT ÄR MYCKET, MYCKET FEL I SVERIGE!!!!
   MP, L , V , KD, C , det enda sättet för dessa uppräknade ”småpartier” att få någon MAKT överhuvudtaget, är om de blir en ALLIANS (GUD HJÄLPA OSS) , att V och MP går till S (VEM-FAN-SKA-HJÄLPA-OSS-HÄR? DJÄVULEN STÅR JU PÅ SOCIALDEMOKRATERNAS SIDA). Pytte, pytte, småpartier som ROAR LIKE LIONS men betér sig som RÅTTOR

 4. Lite förbättring blev det i alla fall i Sveriges störda mentalsjukhus.
  Nu är det 287 patienter och 62 vårdare.

 5. Länge, dvs alltid.
  De kommer aldrig att släppa till något för SD, det kan man lugnt räkna med.
  Nu fortsätter dessutom importen av nya väljare, så godnatt Sverige.
  Men jag tror att det ändå är vi som kommer att få skratta i slutändan.

 6. Utan invandrarnas röster skulle sossarna blivit under 20 % och Löfven säljer hellre sitt land än avstår från makten Sverige betyder ingenting för Löfven för skulle de betyda någonting skulle han verkligen gjort nånting för sitt land under dom 4 som han varit statsminister nu håller allt på att ramla ihop

 7. Även i AB kan man hitta något enstaka förnuftigt.

  ”Svenska partiers inställning till SD dödsdömd”, så skriver Wolfgang Hansson i AB. Saxar lite ur hans inlägg.

  Övriga partier har lagt enormt mycket energi på att hindra SD från att växa och kan bara konstatera att det varit helt bortkastat. Förra valet var chocken enorm över SD:s framgångar. I år är stämningen närmast lättad när de inte når över 20 procent. Tiderna förändras och det går i rekordfart.

  Oavsett om man tycker det är bra eller dåligt är sannolikheten stor att Sverige gör som många andra länder i Europa. Att några av de svenska riksdagspartierna framöver kommer att acceptera ett samarbete med SD.
  Frågan är snarare när än om.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jPE3AA/svenska-partiers-installning-till-sd-dodsdomd

 8. Det är fel fråga. Frågan skall vara:
  Hur länge ska svenska extrema journalister kunna hålla Sverigedemokraterna utanför?
  Svenska politiker vågar inte prata med SD av rädsla för att få sina egna karriärer och liv förstörda.

  • Håller helt med. Svenska folket är i långa stycken oupplyst. Den bästa insatsen för demokrati någon skulle kunna göra är att köpa upp en morgontidning, en kvällstidning och en TV-kanal och låta dem rapportera verkligheten som den är. Bort med alla filter och agendajournalister.

Kommentera