Polariseringen


Sverige är idag ett mer polariserat land än någonsin tidigare.

Ett tydligt bevis för detta är hur SD och AfS behandlats på sina torgmöten under årets valrörelse.

Vid varje valtal Jimmie Åkesson och Gustav Kasselstrand hållit, har skräniga ungdomar stått bakom barrikaderna och ältat deras utslitna och oerhört tröttsamma ramsa om ”Inga rasister….”

Ungdomar som förmodligen aldrig sett en politisk debatt i direktsändning, aldrig läst ett partiprogram eller ens tittat på samhällsprogram i TV. De har köpt ett koncept som välvilligt tillhandahållits av skolan, olika intressegrupper och i viss mån media som gett utrymme till både artister, idrottsstjärnor och s.k. profiler att oemotsagda propagera.

Ibland har dessa skräniga ungdomars protester spårat ur. Jag vill återknyta till den pöbel som hotade, hatade, spottade och använde nedsättande ord om kvinnor under AfS torgmöte i Nyköping. Ni kunde läsa och se en film från detta kaos på Petterssons.

Visst är AfS:s budskap radikalt och provocerande för många, men helt enligt de lagar och regler som gäller i Sverige. Lagar och regler som de araber, somalier och afghaner som syns i kaoset inte förstår. I de länder varifrån de kommer tillämpas ingen demokrati och i dessa länder löser man istället meningsskiljaktigheter med våld. Vi har sett det på TV från Mellanöstern, Afrikas horn och Centralasien. Nu har detta kommit till Sverige och många verkar inte förstå vad vi har att göra med, särskilt inte de unga svenska tjejer som kärat ned sig i en nyanländ och som sida vid sida med honom skriker okvädningsord åt företrädare för svenska partier.

Att de ogillar budskapet om att resa hem förstår vi alla. Inte tusan vill de lämna landet där de får allt och lite till.

Efterspelet till kaoset på torget i Nyköping har två sidor, nja kanske t.o.m. tre.

För det första har polisen nu konstaterat att AfS:s torgmöte inte räknas in under brottskategorin hets mot folkgrupp. Det möte AfS höll och det som sades låg m.a.o. inom gränsen för det som våra lagar och regler tillåter. Den skränade hopen med araber, afrikaner, afghaner och svenska småflickor må ogilla budskapet, men budskapet som sådant är full legitimt. En av de som vill anmäla AfS för hets mot folkgrupp är Marco Venegas, bördig från Nyköping och riksdagsledamot för Miljöpartiet. Ni vet det parti som infiltrerats av islamister.

Det andra som slår en, är närvarande politikers utspel i lokaltidningen. Bakom den skränande och våldsamma hopen syns sju valstugor och ett valtält. Lokaltidningen valde att intervjua en moderat, en socialdemokrat och en vänsterpartist. Samtliga tre var uppenbart tagna av AfS närvaro och budskap. Det kan jag förstå, när samtliga motarbetat SD under både denna och föregående mandatperiod. Det noterbara är att ingen av dem nämner det våld som pöbeln stod för, stenkastningen, spottloskorna eller de nedvärderade orden om kvinnor och hatet mot de politiker som stod för talen. I sedvanlig ordning var det istället i den skränande hopen polisen hittade brottsliga gärningar och minst sju personer ur den skaran omhändertogs av polis. Intervjuade politiker borde ställas inför frågan om de tar mest avstånd från obekväma budskap som förmedlas eller om det våld som möter budskapen.

Efterspel tre är anledningen till att jag skriver detta inlägg. Det har talats om kaoset på torget, både på arbetsplatser och som igår, på krogen. Jag kan utan att ljuga säga att åsikterna knappast har varit till pöbelns fördel. Jag vill inte återge de ord som yppats, men de har inte varit snälla. Självklart har också ett antal personer haft åsikter om budskapet AfS framför, men oavsett har jag inte hört någon försvara det våld och det hat som närvarande ”motdemonstranter” stod för.

Här kommer poängen med detta inlägg på pränt. Polariseringen.

Idag kan man skönja ett genuint hat från olika invandrargrupper, riktat mot svenskar och andra vita. ”Svennejävel”, ”svennehora”, ”jag ska knulla din morsa”, är några av alla de uttryck som riktas mot svenskar. Till det ska man lägga det våld som riktas mot personer med etnisk svensk bakgrund, enbart för att de är just etniskt svenska. Detta skapar så klart reaktioner från det andra hållet. Har man någon gång funderat över varför SD växer, varför AfS röner större framgångar och varför NMR rör sig ute i myllan, kan man finna ett av många svar i just hatet mot oss svenskar.

Media, politiska motståndare och vissa intressegrupper tror att alla svenskar är fromma varelser som lydigt böjer sig när det land de vuxit upp i förändras och de själva åsidosätts. Fel, fel, fel, som Brasse Brännström sa. Allt fler börjar inse vad som är på gång att ske och det är ingen syn man uppskattar. Om vi inte får en regering som vågar sätta ned foten och som på allvar tar i tu med problemen kommande mandatperiod, lär vi snart gå in i en lågkonjunktur som kommer att dra isär landet mer än någonsin.

Jag önskar att någon hade en spåkula man kunde se in i framtiden med. Vad är det som väntar bakom hörnet? Vad kan vi förvänta oss när problemen redan nu står samhället över huvudet?

Polariseringen är här och med det hatet mellan olika grupperingar. Frågan är nog inte om, utan hur stor sprickan mellan svenskar och olika invandrargrupper tillåts växa? Om tre år har Sverige 300 000 nya invånare från Mellanöstern och Afrikas horn. Hur många av dem kommer att ställa sig i ledet där alla hatar svenskar? Om tio år kan vi vara ytterligare en miljon från samma områden. Hur många av dem kommer att ställa in sig i ledet som hatar svenskar? Om tjugo år…..


3 responses to “Polariseringen

 • Thomas

  En stor del av problemet är den svenska mjäkigheten att alltid gosa med invandrarna och aldrig våga sätta ner foten och ställa krav.
  Svaghetstecken som signalerar konflikträdsla.
  Det ger invandrarna ”både onda och goda ” ett överläge.
  De vet att all kritik mot dem kallas rasism i Sverige.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Scenerna som visas ser ut som i Venezuela och andra fallande stater. Det ser helt overkligt ut. Sverige uppmärksammas nu utomlands. Det är inte kungen som klipper band, det är vad SVT gjorde. Det är ett yrvaket uppvaknande till ett nytt läge. Sverige har varit beundrat förut som ett lugnt land, man har olika reportage som försöker förstå vad som händer.
  Ett tips är att se vad de skriver och visar. Det ligger många bra reportage där man försöker förstå varför. De ser med en distans och jag tror utlandets analyser är bättre.

  Gilla

 • Kent

  Drar ingen i nödbromsen snart så är det nog försent.
  I nästa lågkonjunktur kommer nog katastrofen upp i öppen dager om inte innan.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: