SD kräver att få bemöta SVT:s avståndstagande

VALET 2018. Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge kräver att partiet måste få bemöta SVT:s avståndstagande i någon av sändningarna under lördagen.

Vinge säger att SD ska ha ”ett krismöte” med SVT:s programchef Eva Landahl klockan 11:00.

SD-ledaren Jimmie Åkesson tycker att public service måste granskas hårdare när det gäller objektiviteten. Det sedan SVT bedömt att ett uttalande av SD-ledaren under slutdebatten var ”grovt generaliserande” och i sändning tagit avstånd från det.

– Vi har knappt två dygn till vallokalerna stänger, och då väljer statstelevisionen att lägga sig i debatten genom att ”ta avstånd” från en partiledares ståndpunkt. Det är en skandal, säger Åkesson.

Åkessons uttalande gjordes i samband med en debatt om integration och arbetslöshet.

-Pettersson säger att det är dags att någon visar de vänsterextremister som marscherade in på SVT 1968 och som blivit kvar i generationer vägen ut…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “SD kräver att få bemöta SVT:s avståndstagande

  1. Konstigt resonemang från SVT vi ser framemot en granskning av granskningsnämnden. Om man inte hade gjort klavertrampet så hade det förmodligen inte blivit någon granskningen.
    Jag tror att det var ett vänsteraktivistiskt tilltag för att markera mot SD.

  2. Hur kan det vara lagligt att statsstyrda tv och radio är (snart) betalda med våra skattepengar? Råsuperextremkommunist på P4, Hela redaktionen på SVT är ju som bekant extrema kommunister. Är det lagligt?

  3. Genom SVTs avståndstagande och markering visar de att de har otroligt svårt att hålla sig neutrala. När till och med fd chefen Jan Sheerman kritiserar detta borde SVT förstå att kraftigt övertramp skett. Vad öviga vänsterliberala aktivister & politiker tycker inklusive den partiska granskningsnämnden är bara politiska utspel.

    Skulle gissa att en majoritet av tittarna förstår detta vilket i princip innebär att det får motsatt effekt. Där gick Jimmies siffror upp en procent.

  4. ”Nästa milstolpe i den svenska TV-historien kom den 5 december 1969 när ännu en kanal startade – TV2. Den nya kanalen skulle enligt statuterna agera i ”stimulerande tävlan” med den gamla. TV2 rekryterade sina medarbetare till stor del från den radikala ”1968-generationen”.

    Det brukar ibland heta att ”TV-huset öppnade dörrarna och släppte in ett helt demonstrationståg på redaktionen”. Publiken uppfattade inte alltid denna nya anda som uppfriskande. Under en tid fick TV2 många anmälningar till Radionämnden (det som i dag heter Granskningsnämnden).” https://popularhistoria.se/teknik/en-titt-pa-tv

    • GS har nu lagt ut en granskning med hur opartiskheten är på SVT.
      Med bl.a. att de uppifrån ger direktiv till reportrar hur deras verklighetsskidring av reportage skall vara utformade.
      Samt frågeställningarna som ställs är vinklade i deras ”Agenda” nu i valrörelsen.
      Det är detta som är ”saklig och opartisk journalistik”.

  5. Jag har sagt detta tidigare men det tåls att upprepas.
    När Berlinmuren revs så försvann inte DDR utan flyttade endast norrut!

    • Det var vid det Kalla krigets upplösning och Järnridåns fall som hotet från islam påbörjades.
      Innan låg de i träda
      Vilket vi ser av idag.
      De skulle ha stäng av väst från islam.

Kommentera