TT sprider falska nyheter om falska nyheter

VALET 2018. Svenskarna ligger i överlägsen topp i Europa när det kommer till att dela vidare vilseledande och falska nyheter på sociala medier. Det visar en studie från Oxfords universitet som presenterades nyligen enligt TT. 

Forskarna menar sajter som ”medvetet publicerar vilseledande eller inkorrekt innehåll som utformas för att se ut som riktiga nyheter”.

Studien har tydliga gemensamma nämnare: – Innehållet är väldigt kritiskt mot invandring och väldigt kritiskt mot islam. Det är den röda tråden. Det är en högerradikal kontext, säger svensken Fabian Sivnert, en av forskarna bakom studien.

Pressmeddelandet från Oxford Internet Institute

-Pettersson konstaterar att TT sprider fejkade nyheter om fejkade nyheter. TT och institutet de hänvisar till tycker tydligen att kritik mot invandring och islam är ”falska nyheter”.

Med andra ord, det som inte passar etablissemanget klassas som falska nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

2 thoughts on “TT sprider falska nyheter om falska nyheter

  1. Att tolka begreppet ”falska nyheter”, är nog Sveriges största ”utmaning”.

    Det som står i tidningarna är ju alltid sant.

    Det påstår ju AB, DN och Expressen, återkommande.

    • Aftonbladet hade förr genom åren uppe på papperstidningen med:
      ”Aftonbladet behövs om sanningen skall fram”
      Den upphörde de sedan med.

Kommentera