Miljöpartistisk muslim försökte muta Moderaterna

Uppdrag Granskning avslöjar att Ali Khalil, miljöpartist från Botkyrka, lovade Moderaterna 3 000 röster i valet om Moderaterna beviljade bygget av en ny moské.

Om Moderaterna beviljade detta, lovade Ali Khalil att den muslimska församlingen och imamerna under fredagsbönen skulle uppmana besökarna att rösta på M.

Dessa 3 000 röster skulle räcka för att peta bort de röd/gröna från tronen i kommunalvalet. Efter två veckor av betänketid valde de lokala moderaterna att tacka nej till erbjudandet. Muslimen som lovar Moderaterna nya röster är också valinformatör, dvs en person som är till för att hjälpa människor inför valet.

”Det är en variant av politisk korruption”, säger statsvetaren Bo Rothstein och tillägger att han aldrig hört talas om något liknande i Sverige.

Vilket är värst för Miljöpartiet. Att de åter förknippas med muslimer som inte respekterar eller att de har företrädare som säljer ut partiet till högstbjudande?

Avsnittet visas nästa onsdag, men kan ses på SVT Play redan nu.

2 thoughts on “Miljöpartistisk muslim försökte muta Moderaterna

  1. I detta följugna val kan man inte på något. Jag är säker på att de manipulerer val resultatet också. Så att kan stoppa AFS Och SDs framfart.
    Och sen ljuger de värre än den värsta bilförsäljaren.
    DET FÖRLJUGNA VALET

Kommentera