Löfven gick med i socialdemokraterna när S tvångssteriliserade mindervärdiga människor


VALET 2018. Socialdemokraternas ledare och statsminister Stefan Löfven fortsätter att blåljuga om Sverigedemokraternas historia. I en intervju 2016 i Dagens Nyheter sade statsministern följande om SD:s partiledare Jimmie Åkesson: ”Han gick in i Sverigedemokraterna när de fortfarande hade hakkorsflaggor på sina möten. Det valet gjorde han /…/ Det är i grunden ett rasistiskt parti med nazistiska rötter också. Det är bara så.”

Det är en grov lögn som bevisas av det faktum att hatmedia inte, trots att de säkert letat, hittat och publicerat några bilder på Sverigedemokrater eller SD:s möten med hakkorsflaggor. Någon enstaka bild finns på enskilda personer med hakkorsflaggor men det är ingenting jämfört med sossarnas umgänge med nazister. Läs om S och deras nazistkopplingar HÄR eller titta på bilden från invigningen av Bromma flygplats 1936 när Sverige hade en socialdemokratisk regering ledd av Per Albin Hansson, om nu inte Löfven menar att Per Albin var Sverigedemokrat.  Sossetoppar som Anna-Greta Leijon och Marita Ulvskog med flera var aktiva i det kommunistiska revolutionspartiet KFML (SKP) innan de insåg att ska man göra karriär så är det bättre att vara med i S. Med Löfvens resonemang så gör det naturligtvis S till ett revolutionärt kommunistiskt parti.

Nåväl, tillbaka till statsministerns uttalande om att Åkesson gick med i SD när han påstår att SD hade hakkorsflaggor vilket är lögn.

Om vi tittar på Stefan Löfvens bakgrund så är den långt ifrån otadlig ur demokratisk synpunkt. Stefan gick med i S 1970. Då höll fortfarande socialdemokraterna på med att tvångssterilisera “imbecilla, undermåliga individer, idioter, fallandesjuka (epileptiker), tattare, sinnesslöa, personer med lösaktigt sexualliv, homosexuella” och många andra för att skydda den svenska folkstammen och folkhemmet från degeneration. Man steriliserade människor av rashygieniska skäl, av folkhälsoskäl, för att kontrollera asociala och av ekonomiska skäl.

Åtskilliga är det som kallat Sverigedemokraterna för nazister och för att ha ett brunt förflutet. Bland annat EXPO som i samband med SD:s 25 års jubileum ville ha hjälp med att påminna om SD:s historia. Det tänker inte jag bry mig om, jag tror Expo, Expressen och de andra klarar det utmärkt och tar ett par rader om Socialdemokraternas historia i stället.

Under 42 år och åtta socialdemokratiskt ledda regeringar mellan 1934 fram till det borgerliga maktskiftet 1976 så steriliserade man cirka 63 000 människor på Statens institut för rasbiologi.

Institutet grundades 1922 och var världens första, vilket senare nazisterna i Tyskland hade nytta av.

De som steriliserades var så kallat “imbecilla, undermåliga individer, idioter, fallandesjuka (epileptiker), tattare, sinnesslöa, personer med lösaktigt sexualliv, homosexuella” och många andra för att skydda den svenska folkstammen och folkhemmet från degeneration. Man steriliserade människor av rashygieniska skäl, av folkhälsoskäl, för att kontrollera asociala och av ekonomiska skäl.

De statsministrar som såg till att driva på steriliseringarna under alla dessa år var främst Per Albin Hansson (12 år) och Tage Erlander (22 år). Men även Olof Palme såg till att driva institutet och steriliseringarna under sina första sju år som statsminister mellan 1969-1976. Nazityskland är det enda land som steriliserat fler människor än Sverige.

Det är den korta varianten, en längre men långt ifrån komplett finns bland Ra(S)ister & Nazi(S)ter och vi ska inte glömma Sveriges koncentrationsläger där den inte obekante Tage Erlander var chef, då skrev socialdemokraterna om de som flydde för sina liv: 

”Enligt vad som erfarits har det cirkulerat ryktet, att flyktingar i Sverige åtnjuta fritt uppehälle och dessutom erhålla pengar, utan att behöva prestera något som helst arbete.

Det torde icke vara något som helst tvivel om, att detta och liknande rykten i hög grad bidragit till att ett relativt stort antal mindervärdiga element sökt sig till Sverige. Dylika förespeglingar locka givetvis framför allt arbetsovilliga, arbetsodugliga och i övrigt mer eller mindre asociala stundom även kriminella element.

Socialdemokratins mörka historia är inte bara brun, den är mörkbrun…

Politikfakta 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


18 responses to “Löfven gick med i socialdemokraterna när S tvångssteriliserade mindervärdiga människor

 • Isak Grunewald

  ”Löfvén gick med i S när S tvångssteriliserade mindervärdiga människor.” Men då borde väl Löfvén också blivit tvångssteriliserad?

  Gilla

 • Tony

  Avlägsna detta fån ifrån maktens korridorer, han är
  en skam för landet Sverige, som nu blivit ett skämt
  även internationellt på grund av en pajas till ledare!

  Gilla

 • Billy Boy

  I dagens SVT Morgonstudio tog Rebecca Haimi (kultur och nöje) bl a upp SD:s svar på uppropet från skådespelaren Kjell Bergkvist m fl.

  Inklippt i inslaget fanns några sekunder där man kunde se NMR-nazister marschera med sina standar med partiets symbol / logo.

  Inslaget handlade om SD.:svar på uppropet … Inte ett dugg om NMR-nazister.

  Avsikten var givetvis att SVT ville få tittarna att förväxla SD med NMR och utmåla SD som nazister.

  Inslaget börjar vid tidskod c:a 1:46:14 på liggande skalan. Klockslag i nedre högra hörnet skall visa c:a 7.46. Länk nedan till SVTPlay.

  https://www.svtplay.se/video/18655034/morgonstudion/morgonstudion-7-sep-06-00-1

  Det här är ett klipp ur villkoren som SVT påstår sig följa:

  I SVT:s sändningstillstånd slås det fast att ”Sändningsrätten skall utövas opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrandefrihet och informationsfrihet ska råda…” (paragraf 13)

  Men sånt struntar SVT & SR fullkomligt i.

  Gilla

 • anne b rat

  Detta är väl ett mer än synbart bevis på att ingen kan bli rik på HEDERLIGT arbete!

  Gilla

 • Billy Boy

  När Stefan Löfven snart har svetsat sönder (S)-loggan, SAP-partiet och hela Sverige får han väl ställa sina yrkeskunskaper till förfogande på en fri konkurrensutsatt arbetsmarknad och visa vad han går för.

  Rödgrön svets

  https://axelsjostedt.wordpress.com/tag/stefan-lofven/

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Och bror hans är moderat! I alla fall vad som sas vid förra valtillfället enl kvällspressen,

  Gilla

 • Gus

  Moderaterna rasar ihop på söndag. Inte över 14% !

  Gilla

  • Thomas

   Hoppas du har rätt. Sossarna tynar bort.och Sd 26% minst.
   Ut med miljömupparna oxå, och in med AfS. Kan bli en härlig höst.

   Gilla

 • Mia

  Stefan Löfven var 13 år när han gick med i SSU.
  Han hade troligen inte hört talas om dessa steriliseringar och om så vore visste han väl knappast vad det innebar med den tidens upplysningar.

  För övrigt hade dessa nästan upphört vid den tidern, började minska redan på 50-talet.

  Gilla

  • anne b rat

   Hur vet du det? Dessa obehagligheter pågick ju ända in på 1970-talet! Fy!

   Gilla

   • Mia

    Men i praktiken började de avta de redan på 50-talet, även om man inte tagit bort paragrafen ännu.

    Gilla

  • Stenbock


   Bilden från Expressen.
   Du Mia som tydligen är ett lexikon inom i stort alla områden,kanske kan hjälpa mig,när nu mitt minne börjar falna.
   Satt och läste rubrikerna på X-pressen och då dök namnet Björn Rosengren upp. Namnet säger mig lite,för snart 60/70 år sedan.
   Var denne numera nästan miljardär också en som suttit och skott sig som ”folkvalde” rent av Socialdemokrat ?
   Länkar ju ogärna till denna lögnblaska men i detta fall gör jag ett undantag,för att visa hur f.d.-tingar kan leva ett behagligt liv efter sin ”politiska” tid. Tre st Aston Martin i garaget vid sin 30-miljoners villa i Saltsjöbaden !!!!!
   :https://www.expressen.se/nyheter/qs/bjorn-rosengrens-lyxliv-ager-villa-for-30-miljoner-och-tre-aston-martin/

   Gilla

   • Stenbock

    Ju mer jag funderar över detta hans lyckliga liv ju mer ångrar
    jag,att inte valt rätt parti på 50/60-talet !!
    Nu skulle nog min blyghet förbjudit mig,att posera på trappan till mitt enkla tjäll ! 🙂

    Gilla

   • Mia

    Ja, Björn Rosengren var/är sosse.
    Politiker har ju höga löner och även de från SD kommer att ha en bra slant till pensionen en dag. Också beroende eroende på vad de ägnar sig åt efter politikerkarriären.
    Jag tycker det verkar ganska onödigt att vräka sig i lyx, men var och en gör som den vill.

    Jag minns mest Rosengren från det att han påstod att Norge var den sista Sovjetstaten och att han sedan fick be norrmännen om ursäkt.
    Det blev ett himla liv när han och ett gäng varit på nattklubben Tabu oclså.

    Gilla

  • Pettersson

   Just det Mia.

   SD bildades 1988 Jimmie Åkesson är född 1979. Ändå beskylls Jimmie för vad som hände vid den tiden. Varför ska Stefan behandlas annorlunda.

   Tänk 1989, då sossarna stängde gränsen. Hur gammal var Stefan då? Han är född 1957 och det skulle inte förvåna mig om han låg bakom den stängda gränsen, uppfostrad av morfar som var nazist…

   Gilla

   • Mia

    Åkesson gick med i SD 1995 och var alltså 16 år. Och jag är och har varit helt emot att partierna beskyller varann för att vara eller ha varit nazister.

    ”uppfostrad av morfar som var nazist”

    Stefan Löfven har ju aldrig ens träffat sin morfar, ändå mindre blivit uppfostrad av denne.
    Och nazism sitter inte i generna heller.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: