Kjell Bergqvist lista ”Vad som helst men inte SD” är bluff


VALET 2018. Facebook-gruppen ”Vad som helst men inte SD” som Kjell Bergqvist skapat består av många okända och kända svenska kändisar som vi skrev om tidigare idag. 

Massmedia har gjort en nyhet av listan på 100-tals kändisar som ”bojkottar SD” inför valet. Men det visar sig att flera av personerna på listan inte ens vetat om att de finns med på den, än mindre vill vara med på den.

20180907_013114Gruppen som Kjell Bergqvist startat är en grupp som man man automatiskt blir en del av när en vän bjuder in. På så sätt har denna grupp växt och växt utan att medlemmarna fått tillfälle att tacka ja och ställa sig bakom med namn. Detta har gammelmedia ignorerat när de publicerat uppropet med namn på alla som finns på FB-gruppen.

Hur många fler av de uthängda kändisarna som inte står bakom Kjell Bergqvists upprop vet vi inte.

Vad vi har är alltså ett klassiskt exempel på en fejkad nyhet, publicerad i ett enda syfte några dagar innan valet, ännu ett exempel på gammelmedias oansvariga publiceringsetik.

Svegot

-Pettersson noterade i morse att socialdemokraten och Aftonbladets politiske chefredaktör var inblandat i marknadsföringen av bluffen och från det hållet kommer sällan något seriöst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


19 responses to “Kjell Bergqvist lista ”Vad som helst men inte SD” är bluff

 • Maya

  Kjell Bergqvist är lika stor bluff på scenen som i verkligheten. han skall nog hålla en väldigt låg profil. gammal som han är och knappast blir det flera roller efter avslöjandet.

  Gilla

 • El gringo

  Bra Salming! Du finns därför kvar i mitt minne som en gigant inom hockeyn!

  Gilla

 • Sven Anderberg

  Du kan väl även ha FN konventionen om rasistiska och nazistiska organisationer.
  Du vet den där som undantar dom från yttranderätten.

  Gilla

 • Gus

  Skit på de prostituerade ! Nu samlas vi mangrant vid valurnorna . Nu röstar vi bort lössen. Nu städar vi ut skiten med en röst på SD .5

  Gilla

 • Grune

  Detta falsarium var ju ganska klart. Ingen kunde väl tro att samtliga kändisar i Sverige var nazister .
  Jag måste erkänna att JAG gjorde detta av den anledningen att det var fler som skrev att det troligtvis var sant och att Bilder p dessa artister publicerades. Jag ber om ursäkt för mitt dåliga omdöme i frågan.
  Vad vi nu fått veta är att den helknäppe Kjell Bergkvist suttit hemma på kammaren och hittat på allt samt skrivit ner denna lista och fått kändisarna att framstå i dålig dager hos Svenska folket.
  Förmodligen berodde detta på att han är slut som skådis och kastad på skräphögen.
  Jag ser fram emot att de kändisar som inte vill stå på denna lista träder fram och säger vad de tycker om den.

  Gilla

 • Kalle Anka

  Större delen av den s.k. kändiseliten är politiskt naiva, den otrevliga skitstöveln Kjell Bergkvist är en av dom värsta.

  Gilla

 • nosferatu

  Många kändisar som är med på alla dessa listor är nog med för att de inte törs annat. De vet att de blir utfrysta från finkrogarna och att deras namn hamnar på medias löpsedlar.

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Bra Börje, jag tyckte väl att du hamnat i lite fel sällskap där.

  Gilla

 • Valter

  Med rädsla att bli utfrusen i kändiselitens kärntrupp och mista gratis fester reklam m.m har en stor dela av dessa gått med, fast vid fråga skäms dom att medge. Salming vet men velar, vågar inte stå på sig, kalsongerna måste säljas. Nå, vi får se om en tid hur dom ställer sig, när alltfler har insett förstörelsen av landet som pågår. Ska dom vara i minoriteten som ropar om allt åt alla, eller ska dom våga ta sitt förnuft tillfånga.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Bra Börje att du sa ifrån.Vad som helst men inte kjell bergqvist.

  Gilla

 • valentin

  Vem som helst men inte kjell bergqvist!

  Gilla

 • Grune

  Detta är en av anledningarna till att jag inte är med i något A-socialt medium alls. Vare sig fasebook eller twitter eller något annat lögnaktigt s.k. socialt medium.

  Gilla

 • El gringo

  För inte så många år sedan tyckte jag att KB var bra, men det jag fått reda på de senaste åren har lett till en helomvändning!

  Gilla

 • SvenskMan77

  Spelar roll om dt är bluff eller inte… överbetalda sthlms innerstadsbor har inget hum om verkligheten…. det värsta är att svenska folket betalar dessa ”kulturarbetares” löner.

  Gilla

 • centurion

  Snacka om att vänstern´s dödgrävare är mer desperata än någonsin. Sista halmstrå´t verkar vara något slags fjortis-upplägg med ytligheter. Kontraproduktivt dravel enl. min mening. Lite sorgligt egentligen.

  Gilla

 • ossie

  Pissblaskorna lär nog inte publicera vilka som inte ska vara med. Måste vara bedrövligt att oskyldigt bli uthängd som SD hatare. Borde stämma skitpressen och Kjell Bergkvist.

  Gilla

 • ruben

  Tala om upplagt för tunga straffslag, men det känns överflödigt. …suck.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: