(S)torskolkarna

Europaportalen tar upp de svenska ministrarnas närvaro vid viktiga EU-möten.

Sverige måste vara med i EU. EU är oerhört viktig för gemenskapen i Europa. Så låter det, men hur lever ministrarna i den socialdemokratiska regeringen upp till detta?

Ann Linde (S) är EU-minister och säger till Europaportalen att ministernärvaron är ”superviktig” för Sverige.

Hur viktig den är måste ifrågasättas ner man tar del av närvaron på dessa ”superviktiga” EU-möten. Ann Linde är som sagt EU-minister och påtalar närvarons betydelse, men själv tillhör hon de som har mest frånvaro.

Under den pågående mandatperioden har Ann Linde (S) bara närvarat vid 23 procent av de möten med EU:s ministerråd hon skulle deltagit i. Mikael Damberg (S) som är näringsminister har störst frånvaro med sina 63 procent. Även när det gäller den svenska riksdagens EU-nämnd toppar Damberg listan över frånvaron.

Mikael Damberg vill inte kommentera saken och hälsar via sin pressekreterare att han haft ”viktigare åtaganden”.

Vad var det hon sa Ann Linde: Ministernärvaron är superviktig för Sverige.

Europaportalen

8 thoughts on “(S)torskolkarna

  1. Omskrivet till ren Svenska betyder det att EU s arvode är
    väldigt viktig för dom Svenska Ministrarna.
    EU s byråkrati är i själva verket skadlig. EU behöver
    helt enkelt Reformeras ifall det ska finnas kvar.

  2. Jimmy Åkesson fattade detta för 10 år sedan. Media kommer att fatta detta om tio år. Sverige måste gå ur EU om vi ska överleva som nation.

  3. Förstår inte är Damberg borta 63% och Linde 77%, var lite olika mått där.

    Men det är i paritet med Lindes insatser f.ö. Vid en fråga på tv-sänd utfrågning så får Linde svara på en journalists fråga, om varför hon tyckte EU var så viktigt. Svaret blev att de hade samordnat roamingavgifterna inom Eu. Det vill säga att det är lika dyrt/billigt, välj själv, att ringa inom alla länder i unionen.
    Dels kan man undra vilka det gynnar mest, troligen migranter och Eu-snyltare. Samtidigt så är det inte mycket att skryta med, 40 miljarder i avgifter och skyhöga personalkostnader. Det visar nivån på samarbetet.

  4. Ytterligare ett bevis att många av våra s k ”politiker” handlar i eget intresse för folkets vilja följer eller hörsammar de inte!
    Makten berusar!
    Rösta rätt rösta SD!

  5. 77% avdrag borde det bli om hon bara varit där 23%, men bäst vore 100% vid ett Swexit.
    Kanske något vi andra skulle ta efter, jobba 23% till 100% lön….

Kommentera