Pettersson ber S om ursäkt

VALET 2018. Pettersson måste be om ursäkt så här i valrörelsens slutskede. Jag har varit väldigt kritisk mot socialdemokraterna som Löfven, Andersson, Johansson, Ygeman, Baylan, Shekarabi, Johansson, Wallström, Linde, Damberg, Strandhäll, Hallengren, Knutsson, Ekström, Eneroth och Fritzon. Förlåt. 

Jag vill på det bestämdaste hävda att det finns kloka socialdemokrater också. Alla har inte bedrivit flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna, de kristna och judiska värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Det har trots allt funnits klarsynta politiker och debattörer även i Sverige.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten var inte socialdemokrat, men klok, ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

En gång var också socialdemokrater kloka

Palme var för reglerad invandring och ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.” Elaka tungor påstår att de var för att vietnameserna flydde från kommunisterna som Palme varit för. Liknande tongångar hördes inte när chilenarna flydde från militärdiktaturen.

Sverker Åström ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson stängde 1989 gränsen ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Källor: Wikipedia, nätet.

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…

14 thoughts on “Pettersson ber S om ursäkt

  1. Fantastiskt Pettersson!

    Det var nog det snyggaste draget hittills.
    Synd bara att det bara når oss, ”redan frälsta”.

    Vi, själva, har redan röstat, på SD så klart!

  2. För oss som minns var Hylands hörna ett de första soffprogrammen i TV och blev genast mycket populärt. En av de mest kända episoderna var när statsminister Tage Erlander (S) gästade Hylands hörna den 19 december 1962 och berättade en värmlandshistoria om prosten som av misstag sköt av ett skott från predikstolen under högmässan.

    Upplösningen ”Gubber och kärringer, huk er i bänkera för nu laddar han om!”, blev direkt ett bevingat citat av en folkkär Erlander som därmed cementerade socialdemokratins (S) förankring i det svenska folkdjupet.

    Epilogen var emellertid outsagd: att folket skulle fortsatt huka för prosten som var ingen mindre än Erlander själv och det var socialdemokraterna som nu laddade om pistolen. En genial historia som emellertid avslutades då sista skottet satt i egen panna den 27 december 2014 när Decemberöverenskommelsen (DÖ) träffades mellan regeringen (S och MP) och alliansen (M, C, L och KD).

    Därför uppmana vi nu det svenska folket, efter 56 år i påtvingad huk:

    ”Res er kärringar och gubbar, skotten slut i gamla stubbar!”

    https://www.google.se/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fskogsforum.se%2Fskogsbilder%2Fimage.php%3Falbum_id%3D1%26image_id%3D8225%26view%3Dno_count&imgrefurl=https%3A%2F%2Fskogsforum.se%2Fskogsbilder%2Fimage_page.php%3Falbum_id%3D1%26image_id%3D8225&docid=KfV77EUAsBSmDM&tbnid=JL8qFFITJOp5UM%3A&vet=12ahUKEwjv1unO9JzdAhXCiiwKHRfiDEI4kAMQMygUMBR6BAgBEBU..i&w=1152&h=864&bih=715&biw=1536&q=stubbrytare&ved=2ahUKEwjv1unO9JzdAhXCiiwKHRfiDEI4kAMQMygUMBR6BAgBEBU&iact=mrc&uact=8

  3. Finns inget kvar av riktig socialdemokratisk politik idag. Dessa penningkåta karriärister som tagit över partiet är bara värda förakt. Bara skylten återstår av detta en gång ganska OK parti.

  4. Du har rätt, Pettersson.
    Gårdagens sossar är dagens Sverigedemokrater!
    Dagens Sverigedemokrater är bärare av gårdagens folkhem!

    • Jag hoppas inte det, hoppas att SD har ett bättre perspektiv än gamla sossar. Den kvinnosyn som fanns är obehaglig. Dessutom var myndigheter väldigt auktoritära och själsvådliga. Den osunda synen på mannens rätt att bestämma över kvinnan och familjen orsakade många kvinnors lidande. Kvinnor kunde våldtas i hemmet, eftersom mannen hade rätt till kvinnans kropp. Det finns åtskilliga exempel, men jag slösar inte mer energi på att skriva. Påhoppen lär bli legio, det har jag lärt mig i närheten av många SD-vurmare genom åren.

  5. Jag kan bara instämma med Pettersson!
    Undrar vad personer som Tage Erlander och Gunnar Sträng sagt om de hade fått se dagens Sverige…..

  6. Ännu har ingen presenterat vad som är rasistiskt i SD:s politik och vad den skulle bryta mot.
    Att vänstern m.fl. gillar invandringen har inte undgått någon men problemen och argumenten vill man inte ta upp!

    Det pratas vitt och brett om asyl, men när dem vänstern vill gulla med inte tillhör den kategorin, då tryter allt utom invektiven. Jag värnar asylrätten, men den har samma slagsida här som i Italien. Mindre än 3% av dem som kommit sedan 80 talets början har haft riktiga asylskäl. Resten har släppts in eftersom vissa tycker att det känns fint känslomässigt att få hjälpa andra.

    Nu talar vi inte om fattiga pensionärer, uteliggare, narkomaner eller psykiskt sjuka, utan om dem de tycker om. Det andra får stå på undantag eftersom deras förvuxna gullepluttar är oerhört viktiga att hjälpa.

    Om politiken ska bedrivas med känslor som argument då blir lagar och förordningar obsoleta. De som kommit till för att garantera alla medborgares rätt, inte för att gynna sängkamrater till kåta farmödrar.
    Jag vill att de rättfärdiga går ut på gatorna och hjälper dem som är födda i Sverige och se till att de får tak över huvudet. Detsamma gäller när det handlar om att stoppa våldtäkter i vårt offentliga rum. Dessvärre sker mycket av brottsligheten p.g.a. att vänstern bjudit in yrkeskriminella.

    Men det är kanske inget problem för vänstern med tanke på deras rymliga samvete när det handlar om brott utförda i deras politiska system.

  7. Jag skrev en kommentar, eller var det en essä, om socialdemokratien för några dagar sedan; ”Den långa och längsta statsministern hade hållit rent vänsterut men nu började unga, på vänster sida låghalta kvinnor att banka på maktens boningar. Om den yngre mannen glömt vad den äldre mannen lärt honom eller om de unga kvinnorna i sjal och näbbstövlar fascinerade honom till sådan grad att han tappade vett och sans är det ingen som vet.”

    I samband med debaclet kring Juholt skrevs det om någon med insyn i SAP:s inre kretsar som sagt att Palme var hårt trängd av framför allt yngre kvinnor i VU. Även om hon inte var namngiven så kan jag mycket väl tänka mig att en av dem var Anna-Greta Leijon. Ni vet hon med regeringens proposition nr 1975:26. Även om inte Palme var drivande utan kanske tvärtom förminskar det inte hans ansvar.

    Jag anser förövrigt att Sverige bara ska behandla asylansökningar från medborgare i länder som vi har land- eller sjögräns emot.

    • Inte alla…En stor del av de gamla Sossarna var i äldre tider (min ungdom) ungefär som dagen ”motdemonstranter”.
      Alla som inte böjde sig för dessa partigenossar blev/var mycket illa sedda !
      Har skrivit det tidigare hur dessa på morgonen hindrade oss icke troende vid verkstadsgrinden. Stenbock var ju då en liten parvel i jämförelse med de riktiga smederna,och andra hårt arbetande män med muskler.
      Höll mig därför i bakgrunden och förföljde hur den demokrati som Pettersson noterar ovan fungerade i dåtida Sverige.
      De som inte fick komma i på jobben,var vi som inte tillhörde fack o. parti !! Så agerade Sossar alltså redan då,det som senare skulle bli Vänstersvin,som AFA,Expo med flera ! Nu kanske många förstår,att Kommunisterna växer med alla dem,som genom åren (om inte uteslutit ur S) kände att socialismen i deras form inte var nog.

Kommentera