Liberalerna vill anställa 12.000 vårdbiträden men…

ARBETSMARKNAD. Liberalernas ledare Jan Björklund och partiets sjukvårdspolitiska talesperson Anna Starbrink säger vid en pressträff att de vill göra nya satsningar på sjukvården. Huvudförslaget är att återinföra vårdbiträden i sjukvården.

Steget efter

– Att de togs bort var en socialdemokratisk jantelag, säger Björklund.

Under kommande mandatperiod ska minst 12.000 vårdbiträden anställas, vilket ska finansieras med 2 miljarder per år från staten och lika mycket från landstingen.

-Pettersson har inga synpunkter på just det förslaget.

Men Liberalerna vill också:

  • anställa 18.000 lärarassistenter
  • anställa 5.000 poliser
  • anställa 2.000 trygghetsvakter
  • Liberalerna vill utöka försvaret
  • förbättra hemtjänsten
  • bygga fler bostäder
  • med mera

Nu är inte Liberalerna på något vis bättre eller sämre än de andra partierna, alla lovar brett att anställa överallt till högre löner, men var ska de få tag på allt folk att anställa. Vi blir inte fler duktiga yrkesmänniskor för att lönerna höjs även om det underlättar att folk stannar kvar i yrket.

  • Men varför inte minska invandringen och införa disciplin i skolan då kanske inte så många lärarassistanser behövs.
  • Varför inte minska invandringen och utvisa alla som inte har rätt att vara i landet. Då räcker antalet poliser eftersom poliskåren är dimensionerad för svenska kriminella, inte Mellanösterns.
  • Se ovan då behövs mycket färre trygghetsvakter.
  • Försvaret behövs, både pengar och folk men det kanske kan tas från migrationsindustrin.
  • Hemtjänsten, kan nog plocka folk från arbetsförmedlingen då den får mycket mindre att göra med färre invandrare.
  • bostäder, ja, jag tror ni fattar med färre asylinvandrare spar vi många miljarder och får överskott på socialsekreterare, föreståndare, sektionschef, boendepedagog, familjehemskonsulenter, värdföräldrar, kurator, socialnämnd, BBIC, läkare, Barn- och Ungdomspsykiatrin, Sociala Resursförvaltningen, kontaktfamilj, samtalskontakt, polisen, Åklagarmyndigheten, TKT/Teamet för krigs- och tortyrskadade, psykolog, Flyktinghälsan, audionom, specialpedagog, rektor, Tingsrätten, tolkar och några till…”
  • för att inte tala om genustramset….

– men, men Pettersson är inte så smart som politikerna så de har nog redan tänkt i dessa banor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Liberalerna vill anställa 12.000 vårdbiträden men…

  1. Vårdbiträdena fick en vidare utbildning till undersköterska för att minska rangskillnaderna på lasarett och vårdcentraler. Vill Jan Björklund gå tillbaka i utvecklingen och skapa ett nytt socio-ekonomiskt proletariat?

  2. Kom ihåg att det var Under-och Sjuksköterskerna som röstade bort Vårdbiträderna för att få bättre betalt.Nu gnäller de att de fått allt för mycket att göra

  3. Jag gillar verkligen att du säger det också.
    Började tro att jag var ensam att tycka att man måste ha fler av det man inte hade behov för några år tillbaka..
    Ja, kan man önska att vi inte skulle behöva stå länge vid passkontrollens kö ,kunna ta med sig vatten ? Promenera när det är Julmarknad ,Christmas market,eller på gågator utan behöva ha stora betongblock ?

  4. Enligt Björklund så beror bristen på skolpersonal att lönerna är för låga. Att vissa bedriver lönepolitik i tv när det borde handla om att man har importerat för många analfabeter.

  5. Har sagt det förut och det tål att upprepas igen : Det räcker inte med att satsa/försnilla en massa pengar för att lura till sig röster. Det krävs lite huve´också.

  6. Det ska alltså satsas på outbildade framför utbildade?
    Kommer det i så fall kommer vara en merit för skolassistenter och outbildat vårdfolk att kunna arabiska?
    Och varifrån ska pengarna till detta tas?

    I

  7. Vem tror på vad Liberalerna säger?
    Björklund är kaxig mot S ena stunden för att nästa svamla om en blocköverskridande regering.
    Inte går det att lita på L och Björklund inte!

    • Vem i hela friden bryr sig om vad Björklund säger, han är en lika stor lustlögnare som Stefan Löfven.

Kommentera