USA minskar palestinskt bistånd med 200 miljoner dollar

UTRIKES. USA har beslutat att minska landets bistånd till Palestina med över 200 miljoner dollar, rapporterar AFP. Pengarna som tidigare gått till olika projekt på Västbanken och i Gaza ska enligt ett uttalande gå till ”högprioriterade projekt på andra platser”.

USA frös i januari i år tiotals miljoner dollar i stöd till FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar (UNRWA).

-Pettersson säger att ett av de första besluten den rödgröna regeringen tog i oktober 2014 var att erkänna Palestina och öka biståndet för att underlätta möjligheterna till fred, samtidigt lanserade Sverige, som första land i världen, en feministisk utrikespolitik. Detta innebär att all utrikespolitik ska genomsyras av ett jämställdhetsperspektiv.

I 70 år har palestinierna varit de som fått mest bistånd per capita i världen trots att de långt ifrån är de fattigaste. Sverige tror i det läget att problemet går att lösa med mer bistånd, det tror inte jag.

Undrar hur det gått med genusperspektivet i Palestina? 

Norge, Danmark, Nederländerna, Australien med flera länder har också minskat biståndet till Palestina.

Mitt förslag…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “USA minskar palestinskt bistånd med 200 miljoner dollar

  1. Att skicka svenskars skattepengar till Palestina är inte bara djupt omoraliskt det är också ren stöld från det svenska folket.

  2. Inte mer än rätt!! Bistånd bör alltid vara behäftat med motprestationer. D.v.s Krig och annan jävulskap = 0kr i bistånd.

Kommentera