Det pågår ett slöseri utan like: ”Stab av 30 sakkunniga kring en enda kriminell 17-årig afghan” tänk om alla dessa kunde jobba i välfärden i stället

SKATTER. Runt en enda kriminell afghansk 17-åring finns en stab av mer än 30 sakkunniga funktionärer. En nämndeman hör av sig till Katerina Magasin och rapporterar från denna absurda svenska verklighet. Det pågår ett slöseri utan guds like runtom i Sverige.

Medborgarnas skattepengar blöder ut i en flyktingindustri som mättar många munnar, pengar som behövs på annat håll. Till gamla, cancersjuka, funktionshindrade… Istället läggs stora resurser på omsorg om asylsökande unga män vars kriminalitet, drogproblem och anpassningssvårigheter belastar samhället på många olika sätt.

”I nästa vecka ska jag tjänstgöra som nämndeman. Fallet handlar om en nu 17-årig ensamkommande från Afghanistan som anlände år 2013. Därefter har svenska samhället i ökande grad fått hantera barnets omsorg, kriminalitet, drog- och anpassningsproblem. Nu handlar frågan om han mot sin vilja ännu en gång ska tvingas acceptera en LVU-placering på ett HVB-hem, vilket socialtjänsten kommit fram till. När jag läser de 85-sidiga handlingarna blir jag fundersam. Inte av fallet som sådant, som inte är ovanligt, utan ur ett annat perspektiv. Några fakta ur handlingarna:

HVB-hemmet kostar 6900:- per dygn.

Rätten består av fem ledamöter plus offentligt biträde och god man.

Kring barnet verkar en stab av mer än 30 olika sakkunniga funktionärer såsom socialsekreterare, föreståndare, sektionschef, boendepedagog, familjehemskonsulenter, värdföräldrar, kurator, socialnämnd, BBIC, läkare, Barn- och Ungdomspsykiatrin, Sociala Resursförvaltningen, kontaktfamilj, samtalskontakt, polisen, Åklagarmyndigheten, TKT/Teamet för krigs- och tortyrskadade, psykolog, Flyktinghälsan, audionom, specialpedagog, rektor, Tingsrätten, och några till…”

Läs vidare på Katerina Magasin…

-Pettersson funderar på hur många som arbetar i migrationsindustrin och vad dessa skulle kunna göra för nytta i välfärden i stället för som daddor åt vuxna,  ljugande desertörer från främmande land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Det pågår ett slöseri utan like: ”Stab av 30 sakkunniga kring en enda kriminell 17-årig afghan” tänk om alla dessa kunde jobba i välfärden i stället

  1. Skulle gärna vilja höra en sosse försöka försvara detta ???? Sedan förklara för våra fattig pensionärer varför dom inte får några pengar ! Dom som har byggt välfärden . Lycka till !!!! Ofattbart att så många fortfarande lider av grav hjärntvättning i detta land ????

  2. ”Va fan får jag för pengarna”.
    Påskynda kollapsen av världens högsta skatter, köp inga Svenska produkter.
    Eftersom skatteinkomsterna inte kommer skattebetalarna till del.
    Om man väljer en utländsk produkt eller tjänst får man mer eller bättre produkt för samma pengar.
    Orsaken är att den svenska produkten belastas med av över hälften skatter.
    Och det gör ju inte en utländsk, alltså mer eller bättre kvalitet för samma pengar.
    Jämför ex. tandvård, WC-stol, hårvård eller bröd.
    IFÖ sanitetgods nedlaglagt, du får en tysk toa, för halva priset på Bauhaus, samma garantier.
    Husqvarna trädgårdsmaskiner från Polen kostar halva priset utomlands, samma garantier.
    En Absolut Renat kostar 25% mer än motsvarande tyskt, utomlans.
    Svenska politiker har drivit skatterna in absurdum.
    Ge dom därför så lite som möjligt, att slarva bort.

  3. Ett sånt överdrivet vansinne. Det är såna omständigheter svenska myndigheter ständigt kan snärja in sig själva och Sveriges kommuner i. Jag förstår inte hur några få i Sverige kan bestämma att Sveriges alla skattebetalare har obegränsade skyldigheter mot världens kriminella, som råkar ta sig till Sverige. Utvisning av överdrivet många bidragsturister skulle minska brottsligheten och frigöra nyttiga resurser till uppbyggande aktiviteter i Sverige, som omväxling.

  4. Förmodar att det kommer att göras efterforskningar
    om den här läckan och att läckan stoppas.

    Som bekant så är det vissa samhällsföreteelser som
    inte får rapporteras.

    • Trots detta har Sverige lägst BNP/ capita i EU.
      Och svensk valuta är snart jämförbar med Italiens gamla lire.

  5. DETTA; att så många jobbar inom ”flykting” -industrin, är det som gör att de försvarar den.

    Inte bara pga pengarna, att den är deras levebröd, utan pga att folk har ett behov att att övertyga sig själva och andra om att de gör något meningsfullt.

    De rättfärdigar det de gör/jobbar med för att det ger dem en känsla av att vara betydelsefulla.

    De negativa konsekvenserna för samhället förminskar de, annars skulle det kännas jobbigt för dem; det skulle ifrågasätta om det de gör är rätt.

    Naturligtvis skulle de kunna uppleva mening om de jobbade med något annat, men detta; att ”jobba med flyktingar” blev ”fint” att jobba med och vem vill inte känna sig betydelsefull?

Kommentera