C, Mp och L ska leda Sverige ur krisen

Krisen i fråga är vare sig krisen inom skolan, vården, polisen, omsorgen, segregationen eller våldet i förorterna.

Krisen i fråga är det faktum att Sverigedemokraterna växer, eller högerpopulismen som en f.d. politisk sakkunnig i Miljöpartiet väljer att kalla det.

Kanske han inte är ensam, för det viktigaste samtals- och debattämnet i Sverige är inte hur man ska lösa krisen inom skolan, vården och omsorgen eller ens inom polisen. Den i särklass viktigaste frågan hos 7-klövern och etablissemanget är hur man ska hålla SD utanför allt inflytande och därmed över 1 miljon väljare.

Lennart Olsen, som är f.d. politisk sakkunnig i Mp, försöker sig på att beskriva olika scenarier efter valet, precis det som hela etablissemanget ägnar sig åt. Han uppger det självklara, nämligen att SD kommer att försöka få ut så mycket som möjligt i rollen som vågmästare. Naturligtvis är det så att någon som ger sitt stöd förväntar sig att få något tillbaks och det gäller SD på samma sätt som det gäller V. Inget konstigt alltså, även om det ger många politiker, journalister och proffstyckare sömnlösa nätter.

Olsens förslag är att Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet bildar en egen allians för att därefter bjuda in både Socialdemokraterna och Moderaterna att ansluta sig till trion. Ni läste faktiskt rätt. Lennart Olsen menar att dessa tre små partier ska fatta taktpinnen och bjuda in S&M för samtal om en regeringsbildning.

Att vara politisk sakkunnig i Miljöpartiet är illa nog, men att vara f.d. är nog snäppet värre.

DN (unvis)

9 thoughts on “C, Mp och L ska leda Sverige ur krisen

  1. Det var väl en grönmupp som föreslog att MP skulle bilda regering helt ensamma, alltså ett 3.5 – 5 % parti..

    Nu senast var det ett stolpskott från samma parti som ville vi skulle börja klona människor, dessutom har han idéer om att utomjordingarna skapat livet på jorden samt att enbart de riktigt intelligenta ska komma ifråga för politiska ämbete. Gissningsvis så ansåg han väl då själv att han är olämplig och det gjorde faktiskt också hans parti eftersom de kastade ut honom när de märkliga åsikterna kom i mera i dagens ljus.

    Stolpskottet sitter i en kommunal utbildningsnämnd och det är ännu inte klarlagt om det är härifrån Fridolin hämtat inspiration när han skulle fixa skolan på hundra dagar.

    https://www.di.se/nyheter/mp-politiker-vill-klona-manniskor/

  2. Jajamensan, det tror jag till 500 procent stämmer!

    Att C, Mp och L ska leda oss ur krisen……….till en ännu värre kris!

    Fy 17 alltså, nu blev jag jätterädd!

    Hin håle är en söndagsskoleelev i jämförelse med C, Mp och L!

  3. Respekten för folkstyre eller demokrati, som man även kallar det.

    Har inte PRIO ETT i Sverige.

  4. Otroligt besynnerligt att vi i Sverige har ett parti i vår riksdag som bygger hela sin existens på att hota med att jorden ska brinna upp.
    Dessutom är en av dess företrädare – vill inte skriva namnet -vice statsminister.
    Här har vi alltså en person som skulle – om något hände statsminister –
    i värsta fall leda vårt land.
    Fanatiskt skriker hon ut sitt budskap om att vi ska brinna upp eller dränkas av hav som helt plötsligt skulle stiga metervis.
    Ännu mer besynnerligt är att sex andra partier och media spelar med i MP:s domedagsprofetia.
    Hoppas lite vanligt ”skitväder” före valet får några väljare att nyktra till.

Kommentera