F.d. nazisterna och SD

Media håller just nu på att överträffa varandra i avslöjanden och kommentarer om SD. Expressen tar förstås ledningen och föga förvånande är den som håller i dirigentpinnen David Baas, vars enda nöje i livet är att publicera ”nyheter” om SD och deras representanter lagom till valrörelser, Almedalen och andra sammanhang där SD syns mer än vanligt.

Nu har Baas och Expo hittat en handfull f.d. nazister som valt att kandidera för SD i olika kommuner.

Att det här kommer fram nu är som alla förstår ett inslag i pågående valrörelse.

Jag har inget emot att f.d. nazister får chansen att förklara varför de gjorde så och varför de medverkade i den rörelse de uppenbart tillhört. Dilemmat är nu hur media, politiker och myndigheter ska förhålla sig till detta. Som Baas själv skriver i sin text, handlar det här om f.d. medlemmar i NSF. Före detta medlemmar alltså.

Då är vi inne på det här med att göra dumma saker, ångra sig och låta livet gå vidare. Är det så att man ska bära med sig mörka sidor under resten av sitt liv, eller har man rätt att ångra och sona sina brott?

Vi vet att DN har en medarbetare som suttit i fängelse för mord, ett brott som borde vara långt värre än ett medlemskap i en nazistisk organisation. Vi vet att både grundare och företrädare för Expo har sina mörka sidor med misshandelsfall, hot och annan kriminell verksamhet. Vi känner till skådespelare som missbrukat narkotika. Osv. osv.

Har dessa människor inte sonat sina brott efter avtjänade straff och har inte också de rätten att gå vidare i livet? Självklart, men av någon anledning har man inte den rätten om personen i fråga tillhör ”fel sida” av den politiska kartan eller har en bakgrund i en tvivelaktig organisation på den högra sidan av den extrema kartan.

Har man inte rätten att ånrga sina tidigare val, är det här med avhopparverksamhet inget värt. 2015 föreslog regeringen att stödet till avhopparverksamheten skulle stärkas. Hur värdefull är den om alla inte tillåts hoppas av? Ska dessa pengar bara användas till brottslingar som vill ge upp sitt dystra liv, eller ingår också extremismen i regeringens satsning? Vad är det värt för nazister att hoppa av om de ändå förföljs av sitt förflutna under resten av sitt liv? Finner de överhuvudtaget någon mening i att då lämna de extrema organisationer de tillhör?

Den frågan ställer sig inte David Baas, utan hans jakt på att svärta ned allt vad SD står för, fortsätter med oförminskad styrka.

Som han själv skriver. Det handlar om f.d. nazister, alltså personer som lämnat en organisation få vill beblanda sig med. Tror ni Baas är lika förtjust i att hitta f.d. vänsterextremister och islamister som lämnat det destruktiva och gått vidare i livet?

Expressen

 

12 thoughts on “F.d. nazisterna och SD

  1. David Baas svarar ALDRIG på mail. Han sitter som en dyngspridare men besvärar sig aldrig med att svara på kritiska frågor.
    Fast det är klart – i Sverige är journalister alltid helt ofelbara och får aldrig ifrågasättas. Gör man det är man nazist/fascist/rasist eller hatare.

  2. Mer intressant och av verkligt nyhetsvärde had ju varit om han avslöjat vilka de fd Stasi agenterna I Sverige är.

    • Jag håller med dig Peter. Varje gång man beskyller SD så borde Jimmie kräva att hemligstämpeln hävs från det underlag som man har från arkivet i gamla Östtyskland.

  3. Fd nazisten i NSF som blev Socialdemokrat år 2010 och fortfarande arbetar i Katrineholms kommun.

    Ex-nazist kan bli kommunpolitiker (Publicerat 6 februari 2010)

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=3423934

    EX-nazisten Stefan Luukkonen blir Socialdemokrat
    Socialdemokraterna i Katrineholm har nominerat ex-nazisten Stefan Luukkonen till ett uppdrag i miljö- och hälsoskyddsnämnden. (Publicerat 07 februari 2010)

    https://spikharry.wordpress.com/category/ex-nazisten-stefan-luukkonen-blir-socialdemokrat/

  4. Pratade nyss med min sossekompis i telefon. De har verkligen nazistnoja och hon pratade om det som stod på texttv. Man importerar glatt den muslimska varianten och värre än så. Herregud, så tröttsamt!

  5. Om dessa har haft nazistiskt förflutet så skrämmer denna information mig inte alls. Dessa personer kandiderar på kommunal nivå så deras makt kommer att bli mycket begränsade om de kommer in. Är betydligt mycket mer rädd för islamister som kandiderar på de olika val-listorna. Deras agenda är en trojansk häst och PK-journalister uppmärksammar inte dessa tillräckligt.

  6. När någon pratar om ”nazister” som finns i dag har inte mycket kunskap. Det partiet finns inte längre, det borde väl sossarna veta eftersom de va polare med varandra.

  7. Alla omdömesgilla svenskar borde, tycker jag, börja dagen med att läsapetterssons blogg!
    Gösta

Kommentera