Hur går det med Doku?

I början av juli presenterades den nya stiftelsen Doku. En stiftelse som ska granska den jihadistiska miljön i Sverige.

Petterssons tog upp den nya stiftelsen i ett inlägg tidigare i somras, men hur går det egentligen?

Det går väl så där, måste man säga. När Expo nästan prenumererat på en plats i tv-sofforna, har Doku lyst med sin frånvaro. När Daniel Poohl framträtt i debattprogram som expert på högerextremism och osagt fått föra fram anklagelser mot SD som parti och enskilda Sverigedemokrater, har vi inte sett röken av Sofie Löwenmark i de mediala sammanhangen.

Kanske det är mer bekvämt att i svensk media granska och kritisera högerextremism än den muslimska extremismen, vad vet jag?

Stiftelsen startade upp en insamling i början av juli för att med hjälp av den kunna dra igång verksamheten under hösten. 500 000 kronor är satt som mål, men i skrivandets stund har man bara fått in 88 000. Det går således trögt med insamlingen, men varför lyser LO, Kulturrådet och andra som sponsrar Expo med sin frånvaro? Anser man det inte vara värt att ekonomiskt sponsra en stiftelse som granskar det största hotet mot vår demokrati?

Förra veckan befann sig i alla fall två av grundarna, Sofie Löwenmark och Magnus Sandelin, på Försvarshögskolan för ett samtal om Magnus Ramstorps m.fl. rapport om salafism och jihadism. Där sade man också att de första publikationerna kommer att presenteras någon gång i höst.

Rapporten ”Mellan salafism och salafistisk jihadism” kan laddas ned som pdf-fil här. Gör det och läs den. Jag lovar att rapporten är läsvärd.

Tyvärr är Dokus webbsida fortfarande under uppbyggnad, men ni kan ta del av processen och verksamheten på Dokus Facebook-sida.

5 thoughts on “Hur går det med Doku?

  1. Om Sverige blev invaderad av Ryssland i morgon, då hadde de ryska soldaterna fått beskjed av svenskarna att dom måste venta lite på gränsen, svenskarna behöver mer tid til att granska situasjonen och diskutera va dom ska göra… Det är faktiskt möjligt att bli för siviliserad. Äta eller bli äten, agera eller inte agera.

  2. Är så gammal att jag upplevde 68 – vågen inklusive samtliga ingående idiotier.
    När vänsterfalangen, med Olof Palme i spetsen tog över det socialdemokratiska partiet 1969 följde i kölvattnet avgrundsvänstern med SKP, kfml, kfml (r) och övriga bokstavspartier så kändes livet ganska tungt och framtidstron i Sverige byttes från en ljusblå tillvaro till en grå och mycket trist tillvaro á la Östtyskland.
    Men måste tillstå att tillståndet i det nuvarande Sverige känns mycket mer trist, grått och illavarslande än någonsin förr.
    Tyvärr, så sitter många av gaphalsarna från 1968 på höga befattningar i dagens svenska offentliga förvaltningar och fortfarande förpestar landet.
    Sverige måste få ett totalstopp på invandring av alla dessa dysfunktionella kulturer och detta med omedelbar verkan och samtidigt byta ut nomenklaturan.

  3. Jag tycker vi ska göra det enkelt. Om någon ser en jihadist i Sverige, så ring polisen. Va du enn gör, inte granska dom, inte diskutera något, kasta inte bort tid, bara ring polisen så polisen kan stoppa dom. Ingen granskning behövs. Om Doku seriöst vil `granska`, så är det ju et skämt. Ska dom granska offren när det är för sent att agera? ”25 nya döda idag, så nå måste vi granska mycke!”. Idioter.

  4. Problemet är vel at vi er så otroligt siviliserade att alt ska granskas och diskuteras. Men för guds skyld, inte gör något. Bara prata, inte agera.

    Granska den jihadistiska miljön i Sverige? Vadå granska? Va ser ni efter? Alla vet vad en jihadist är och alla vet vad dom gör. 10 år gamla ungar vet vad en jihadist är; religiøsa tokskallar.

    Men vi får setta oss ner och tala ut om det här. Det måste granskas, vi behöver en kommisjon som bruka dom nesta 12 åren och 35 millioner kronor på att granska jihadister. Och när dom är ferdiga, då måste vi prata mer.

    Om folk bara kunne hålla kjeften och agera… Dom pratar och pratar och det enda som händer är att jag blir förbannad på dom. Nu ska jag gå och granska en liter mjölk, och sen ska jag diskutera den mjölken hela jävla dagen. Det er viktigt, vi måste prata mer om mjölken.

Kommentera