Stackars moderater

Ser ni det absurda i att Ulf Kristersson ständigt påpekar att Moderaterna inte tänker samarbeta eller ta stöd av SD, när…

…Moderaterna mer eller mindre karbonkopierat stora delar av SD:s politik? Uffe säger att han hellre tar stöd av Mp, precis som Fredde gjorde med den olyckliga migrationsuppgörelsen, men vad har M och Mp egentligen gemensamt? Vi får väl se om kommun-Moderaterna går åt motsatt håll eller om Uffe tvingas bita i det sura äpplet. Bara tre veckor kvar nu.

18 thoughts on “Stackars moderater

  1. Lita INTE på ”Nya” Moderaterna! De säger så mycket före valet och efter detsamma skall de prata ihop sig med major Björklund (som ju lovat sina barn att aldrig ha med SD att göra) och näbbgäddan Lööf.

    • Abdirizak Waberi började sin politiska ”karriär” i det Socialdemokratiska Arbetarpartiet (SAP).

      Han hoppade sedan över till (M) och blev invald i riksdagen. Inför nästkommande nominering petade Moderaterna ned honom till en plats långt ned på riksdagslistan som gjorde honom chanslös att ta sig tillbaka in i riksdagen.

      Inte saknad av något av (S) eller (M)-partierna eller dess väljarna längre. Möjligen av muslim-partiet (MP) och dess väljare.

  2. Om Uffe hellre vill samarbeta med ett öppet kommunistiskt parti som miljöpartiet så kan man verkligen undra vad han döljer?
    Vill han gå tillbaka till Fredrik Reinfeldts öppna hjärtanpolitik.
    I en regering där miljöpartiet är med så kommer inte någon EUs lägstanivå att accepteras som är fallet i dag när det är snarast EUs högsta nivå som praktiseras med en tsunami av anhöriginvandrare som kommer varje vecka.

  3. Mirakel KAN ske!
    Att någon överhuvudtaget hyser den allra minsta till till Moderaterna ÄR ett mirakel.
    Man har haft två perioder med Makt och en period utan något inflytande (ett helt frivilligt val, dessutom!) och det är först när det är två månader kvar till ett val som man plötsligt och helt utan anledning (?) byter kurs, man ser problem, f’låt utmaningar och säger sig nu vilja promota en helt annorlunda invandringspolitik, en 180 graders omsvängning mot tidigare?
    Inflödet är ju det helt överskuggande problemet som påverkar ALLT i samhället. Löfvéns omhuldade ”välfärd” inte minst…
    Varför skulle vi väljare ens ha ett uns av förtroende för ett sådant parti?
    Ovanstående kan nog i valda delar även appliceras på andra partier.

    I EN sak hade dock förre Reichsfuhrern rätt. Det svenska folket sover, och de gör det fortfarande.

    PS ”Knapptryckarkompaniet” tillhör det lästa..DS

  4. Att Kristersson tillsammans med övriga borglig partier ägnar all kraft till att kritisera SD och S leder ju till öppet mål för V! Är det ingen som begriper att V är huvudmotståndaren i valet?

    Den skicklige Sjöstedt tar väljare hela tiden från S, som läcker som ett såll! Detta leder till att debatten kantrar ännu mer till vänster!

    V kan mycket väl bli jämnstora med S så som debatten förs nu, varje gång Löfven öppnar munnen flyr väljare partiet!

    Nä M mfl, fokusera på era huvudmotståndare V, S och Mp!

  5. Malou Efter tio i TV4 från 2016-03-15: Jimmie Åkesson (SD), Ulf Kristersson (M) och Gustav Fridolin (MP).

    Vid c:a 3:40 in i videon nedan erkänner Kristersson att det finns starka skäl för den regering (Reinfeldt min anm.) som han tillhörde att vara självkritisk. Konsekvenserna av det tidigare samarbetet med MP blev inte bra. Ändå vill han inte samarbeta med SD. Han påstår sig inte vilja gå från en extrem (MP) till en annan (SD).

    Se och lyssna till Kristerssons schitzofrena resonemang som han fortfarande ägnar sig åt i ämnet.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=dimyuq6YpOc&w=560&h=315%5D

  6. Politiker som inte kan samarbeta om sakpolitiken, som styr verkligheten och samhället.Ska man inte ge en röst. Den är då bortkastad.

    Kan man inte samarbeta med alla demokratiska partier om sakpolitiken, ska man nog börja fundera över, om man ens ska vara politiker.

    Moderaterna har i högsta grad blivit ett parti som inte går att lita på. Därför tappar man också väljarstöd. Precis som sossarna.

    Valdigitals opinionsundersökningar visar väl det tydligt. Sentios senaste opinionskoll, är med på den.

    https://val.digital/

  7. Som en sketch i ”Parlamentet”-
    Uffe upprepar mantrat:”Vi kommer aldrig att samarbeta med SD”. Tobias Billström säger då:” Vi samtalar med SD liksom alla andra partier i Riksdan, så fungerar det”. Annie Lööf:” Jag måste lita på Ulf, och jag äter hellre upp min sko än blir stödhjul åt Socialdemokraterna”!

  8. Moderater medverkar gärna till förstörelsen av det gamla Sverige, som de gör i nuvarande läge. En röst till dem, är en röst till sossarna …. Mycke snack, liten verkstad .

    • Intressant länk om ”Knapptryckarkompaniet”. Jag håller med Anne-Marie Pålsson om mycket, maktdelning och tvåkammarriksdag tillexempel, men att hon vill ha in fler akademiker och jurister vänder jag mig helt emot. Riksdagen ska spegla folket och behöver ledamöterna en viss expertis så köper man in den. Det är bättre att ledamöterna har erfarenhet av arbete och samhälle än är experter på ett smalt område.

Kommentera