Irakiern i Opinion Live *uppdaterat


Jag vet att många av er uppger att ni inte ser på SVT och i synnerhet inte Opinion Live med Belinda Olsson.

Torsdagens extrainsatta Opinion Live handlade om bilbränderna i Göteborg. Uppdatering längst ned.

Med att debattera fanns en rasande arg Jan Björklund och den med stående inbjudan Rossana Dinamarca som skylde bilbränderna på klyftor, ojämlikhet och de rika i Stockholms förorter. Med fanns också Anna Johansson (S) som sparkades från regeringen efter IT-skandalen och erhöll ett avgångsvederlag på 1 596 000 kronor. Hon ställdes mot väggen av en 24-årig ung man som förra valet röstade på Socialdemokraterna, men som i år bestämt sig för att både rösta på och kämpa för SD.

Det är förstås inget ovanligt, men det intressanta är att den unga mannen heter Bawan Said och har sitt ursprung i Irak. När Anna Johansson, som företräder ett parti som kallar alla Sverigedemokrater rasister, läxades upp av ung invandrare såg hon ut som en klassisk fågelholk i ansiktet.

Jag hade laddat för att skriva om detta möte, men Tobias Svensson på Tobbes medieblogg gör det så mycket bättre. Gå därför in och läs hans inlägg och se en filmsnutt där en etnisk svensk socialdemokrat läxas upp av en invandrad Sverigedemokrat.

Uppdaterat 19/8

Bawan Said har sedan medverkan i Opinion Live utsatts för hot och hat. Vi kan bara spekulera i vilka som står bakom detta, men är man Sverigedemokrat är det tillåtet med hetsjakt även om man har rötterna i utomeuropeiska länder.


21 responses to “Irakiern i Opinion Live *uppdaterat

 • Gammaldags Svensk

  Bawan Said du är en hjälte för folket. Kämpa på och jag hoppas att du får de stödet du förtjänar. Vi Svenskar har mycket att lära av dig.

  Gilla

 • Björn

  Heja Bawan och heja Alice!
  Det är exakt sådana personer med oavsett om de har invandrarbakgrund eller ej vårt land behöver. Rakryggade och med bestämda åsikter.

  Gilla

 • S Eriksson

  En mycket intressant och förmodligen ganska sann bild av dagens Sverige.

  Gilla

 • Kallle7

  Det är ju en ljusning att det kommer hit vettiga människor också och att många av dem tar strid för sitt nya lands bästa.

  De ser direkt vad som är fel här, en Iranier nyss hitkommen som gick på SFI lyckades med viss möda formulera en av sina första meningar och sa till mig: Varför gör ni så, varför släpper ni in dem (Afghanerna) de är dåliga.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Alice Teodorescu belyser ämnet på det sätt det ska. Klokt och förståndigt.

  ” Socioekonomiska faktorer, frustration eller rentav tristess är populära förklaringsmodeller från vänsterhåll när bilar sätts i brand.

  Men dessa förklaringar håller inte. Det är inte förövarna det är synd om, det är deras skötsamma grannar som faller offer när staten förlorar maktkampen med ligisterna”,…….. .

  Läs hela på denna länk.

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-dags-att-bränna-offerkoftan-1.7731402

  Gilla

  • S Eriksson

   Angående Alice T och hennes krönika.
   Jag tycker att hon är en av de vassaste och klokaste i dagens samhälle, det är nog ytterst sällan hon har helt fel . Alla har mycket att lära av henne och många fel hade kunnat undvikas. Tråkigt när hon blir kritiserad, men hon tål nog det också. En av de duktigaste tycker jag.

   Gilla

 • S Eriksson

  Det verkar som att Sverige inte har klarat av att ta hand om alla som som har kommit hit. Om man sedan måste skapa speciella jobb åt de som egentligen skulle ta de jobbvakanser som finns, så är det också ett misslyckande. Jag befarar att många politiker lever i en drömvärld av visioner, men jag kan naturligtvis ha helt fel.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Skapa enklare jobb? Hallå kamelskötare eller? Sverige är ett land där man rationaliserat bort lättare jobb som man ersatt med robotar. Det finns inga enklare jobb och de behövs inte. Ska de sitta och titta på då våt färg torkar? Gräva en grop och sedan fylla den.
  Människor får enklare jobb, om man avlönar folk på socialbyrån eller med skapade jobb är det ur samma ficka som man betalar. Svenne betalar över skattsedeln.

  Gilla

 • Knugen

  Kanske den snygga designen på fågelholken kan mynta ett nytt begrepp – ”Sosseholken”? Lite som Friggeboden och Attefallshuset. Ut i snickarboa och bygg för glatta livet så hjälper vi fåglar och gör ”reklam” för hur uselt sossepacket är överallt där de hängs upp. 🙂 Självklart kan andra sopor som Reinfeldt, Fridolin, Lööf, Björklund också ”pryda” en.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Förbluffande fyndigt!
   Vi skall hålla i minnet att det är den förträfflige kommentatorn Knugen som myntat begreppet ”Sosseholken”!
   Äras den som äras bör.
   Andreas 🙂

   Gilla

  • Lena

   Knugen :
   Göken har redan intecknat sig i holken.

   Gillad av 1 person

 • bodil.

  Björklund pratar skit, han vill göra oändligt med åtgärder.
  Han har haft gott om tid att utföra alla goda åtgärder.
  Står i TV och rapar sin dynga.
  Varför skapade han detta samhället?

  Gilla

 • Bo Larsson

  Hade aldrig i mitt liv trott att jag skulle ge positivt omdöme om en vänsterbliven. Men då Dinamarca pratade om politikers utflykter till problemområden kallade hon detta för att ”åka på safari”…. En perfekt beskrivning som definitivt inte är pk.

  Gilla

  • Argus

   Fast sedan brast det, igen. ”Socioekonomiska faktorer”, in my a… I så fall hade hela Sverige varit kriminellt i mitten på 1800-talet. Vad det hela handlar om är brist på kultur, moral och etik. Ni vet det där vi lär oss som barn. Läxan vi lärt är att inte släppa in kulturellt missanpassade.

   Gilla

 • Grune

  Fortsätter kritiken mot SD på det här viset så är vi snart uppe i 60%.

  Gilla

 • svensson

  De bägge invandrarpojkarna var riktigt bra och verkligen tryckte till både kommunisten och sosseskatan, Belinda lyckades inte stoppa eller avbryta dem, fler sådana vettiga invandrare vill vi höra. Sandor kunde gott bli inbjuden till röda Belinda så kan hon få en match.

  Gilla

 • ossie

  Det har sina risker med direktsändningar. Hade detta varit bandat hade irakiern klippts bort. En invandrare som talar positivt om SD är ju helt emot SVTs agenda.

  Gilla

 • Björn

  De två absolut bästa var de två in invandrarna som företrädde SD och M.
  Sämst var som ofta förr Dinamarca (halvtidsanställd på SVT). Anna Johansson är också en riktig sopa.

  Gilla

 • Maya

  Bra att många invandrare från Mellanöstern börjar vakna. Bästa reklam för SD under bästa sändningstiden!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tyvärr finns det alldeles för många ”mänskliga fågelholkar ” i detta land.

  Vet av egen erfarenhet, efter en hel debatterande med folk.

  Däremot så behövs det mer av riktiga fågelholkar, som berikar vår natur och vårt fågelliv. Så bygg gärna en fågelholk och sätt upp i din omgivning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: