Två beväpnade män rånade äldre kvinna i Staffanstorp

BROTTSLIGHET. Två maskerade och beväpnade män tvingade sig genom hot in i en 70-årig kvinnas lägenhet i Staffanstorp på lördagskvällen, skriver polisen på sin hemsida.

De sökte sig igenom kvinnans lägenhet och plockade på sig smycken och mobiltelefon innan de flydde platsen, skriver Expressen. Polisen söker under kvällen efter gärningsmännen med spårhund och uppmanar alla som vet någonting att göra av sig.

”Iakttagelser gjorda av allmänheten i området före och efter tidpunkten för händelsen tas tacksamt emot av polisen”, skriver polisen på hemsidan.

-Pettersson ser att vi som så ofta inte får något signalement. Polisen säger att de vill inte förstöra utredningsläget, det kanske är dags för ett studiebesök…

I Danmark, där polisen har högre uppklarningsprocent än den svenska, arbetar polisen annorlunda. Tidigare chefen för mordutredningar Ove Dahl undrar varför inte den svenska polisen talar om vad de vet om möjliga förövare vid varje tidpunkt.

Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter, jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Svensk polis arbetar mycket annorlunda än dansk polis. ”Problemet med den svenska polisen är att de har så många byråkratiska regler. Nästan alla undersökningssteg måste godkännas av en advokat”

”Jag har ofta sagt att jag är jätteglad att jag inte arbetar hosi svensk polis”,säger Ove Dahl.

Ove Dahl påpekar också att Sverige har mycket större problem med farliga brott mot personer än Danmark och i allmänhet är den svenska polisens uppklarningsprocent mycket lägre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Två beväpnade män rånade äldre kvinna i Staffanstorp

  1. Våra hjältar, poliserna, måste väl rätta sig efter kontraktet som socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet 1999?

    Eftersom det handlade om att S skulle bidra till att införa islam i Sverige så kan väl inte poliserna riskera att skända en muslim?

    Regeringen är ju – än så länge – styrd av S, Muslim Partiet och kommunisterna.

  2. Har alltid en liten skyddsspray i fickan, i väskan, i bilen och innanför dörren.
    Har tränat att använda för att känna mig bekväm med skyddet, dock inte mot något levande.

    • Lena:
      ”Inte mot något levande ? ” Vad hjälper dig sprayen mot något/on som redan är död ? ….

      • Tack Stenbock :
        Syftningsfel, jag menade att träningen inte sker mot levande föremål !

      • Jo just syftningsfel fick jag ofta i skolan anmärkning på…Är därför i möjligaste mån uppmärksam.
        I ditt fall,var det ju bara min onda sida,som fick komma till livs !

  3. Vad gör vår nye, högt ärade, polischef? Har inte sett röken av honom sedan han tillträdde, den förre idioten tyckte i alla fall om att vara med och
    ”glänsa” i TV med sina urkorkade uttalanden.

  4. Jag skulle vilja höra om de nu blir beordrade att söka i spaningregistren över NMR för att ev. hitta någon misstänkt? För de registren finns väl? Jag förstår varför svensk polis kan ha sämre uppklarningsprocent av brott än övriga grannländer. I Sverige måste tydligen polisens spaningsarbete steg för steg bli politiskt godkänd. Det skulle vara katastrof om gärningsmännen blir på något sätt orättvist behandlade. Att brottsoffren sällan får upprättelse är av underordnad betydelse. Jag skulle vilja se att den totala synen på brott ändras i Sverige. Att rättssäkerheten utgår ifrån brottsoffrens sida i första hand, det är många, som efterlyser det.

  5. Angående polisens mörkning av gärningsmän. Det fanns en tid då polisen alltid sökte hjälp av detektiv allmänheten, signalement på gärningsmän utgavs på en gång, även i tidningar, nu är det tvärtom. Vad som hänt och vilka som beskyddas får var och en fundera över.

    • Polisen får betalt av oss via skattesedeln. Polisen uppgift är att dom själva ska klara upp brott. Vi vanliga svenskar ska inte hjälpa till.

  6. Morgan Johansson har haft fyra år på sig att effektivisera polis och rättsväsende.
    Vad har han gjort jo förvärrat allt med att i stället för att effektivisera politisera mera.

      • Vi har faktiskt en ny rikspolischef efter Dan Eliasson som visst ingen vågar ifrågasätta.

        Jag har aldrig hört det minsta lilla pip om den mannen..

      • Mia:
        Den nye lyser med sin frånvaro…Också ett sätt att uppfylla en välbetald statlig tjänst.
        Min egen teori är att han först nyttjar sin semesterrätt.
        Kanske rent av besöker ”Afrikanska mästerskapen i friidrott” i Berlin ?
        Såg faktiskt en del absurder som irrade kring i folkvimlet.
        Men dessa var kanske några av Haschrökarna,som i går demonstrerade ute på gatorna,för fritt hö åt alla !

Kommentera