Storbritannien: Diskriminering mot kristna flyktingar

av Judith Bergman • 12 augusti, 2018

  • FN rekommenderade förflyttning av 1 358 syriska flyktingar till Storbritannien under det första kvartalet av 2018, varav endast fyra var kristna. Storbritannien gick med på att förflytta 1 112 av dessa flyktingar, samtliga muslimska, och vägrade ta emot de kristna.

  • ”Som förra årets statistik tydligt visar är detta ingen statistisk tillfällighet. Det visar ett mönster av diskriminering av regeringen som har en juridisk plikt att vidta konkreta åtgärder för detta.” – Lord David Alton av Liverpool i ett brev till Storbritanniens inrikesminister Sajid Javid.
  • Vilka specifika initiativ, utöver floskler, tänker Storbritannien ta för att rätta till skadan som redan skett och förhindra den från att ske igen?

Den brittiska regeringen verkar nyligen ha bestämt sig för att ge intrycket av att man bryr sig om förföljda kristna. Premiärminister Theresa May sa i parlamentet den 18 juli:

”Som regering står vi bakom förföljda kristna över hela världen och vi kommer fortsätta stötta dem. Det är svårt att förstå att vi idag fortfarande ser människor som blir attackerade och mördade på grund av sin kristendom, men vi måste återigen bekräfta vår beslutsamhet att stå upp för frihet för människor från alla religioner och trossystem och för att de ska kunna utöva sin tro i fred och säkerhet.”

Läs vidare

5 thoughts on “Storbritannien: Diskriminering mot kristna flyktingar

    • Tänk hur många ateister och s.k. agnostiker finns nu i varje västeuropiskt land – the enemy within !

Kommentera