Jimmie Åkessons sommartal den 11 augusti 2018

VALET 2018. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson presenterade partiets valfrågor på lördagen 11 Augusti 2018. Jimmie Åkesson gick i sitt sommartal i Sölvesborg till hård attack mot den klimatdebatt som blossat upp efter sommarens bränder. – Att göra politik av hur vädret ser ut en enskild sommar är helt enkelt inte seriöst. Det är den värsta sortens populism, sa Åkesson. 

Jimmie säger vidare att SD ska bli det största partiet och att Sverigedemokraterna ska återuppbygga folkhemmet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

64 thoughts on “Jimmie Åkessons sommartal den 11 augusti 2018

  1. Envar har rätt till sin åsikt brukar Pettersson helt korrekt skriva. Jag har två gamla kompisar som är kommunister. Den ena charmig o rolig. Hörde han säga åt V vid förra valet: Ni är för BLÅ. Den andra dryg o odräglig. Han skryter om att han är kommunist o ateist. Jag respekterar båda. Dom har rätt till SINA åsikter. Men den dryge skällde ut mig för att jag röstade fel o är dum nog att tro på GUD. Okey jag går aldrig i kyrkan o min tro är privat. Den dryge bröt jag kontakten med. Sossar har både hotat o försökt skrämt mig. Men DOM har burit sig åt som svin mot både mig o min käresta. Detta försöker dom skylla på andra partier. Men det var bara S-folk inblandade. Nu får dom denna snyting även i denna valrörelse. Nu är jag en liten krake till växten men ännu har ingen gett mig stryk. Sen pratar jag ofta o gärna med SD. Är lite kompis med Thom Zetterström. För det får jag skit. Men inget rubbar mig. Envar har rätt till sin åsikt. Jag är således sossen som aldrig mer kan rösta S. Sen har Pettersson rätt att jag kan ändra mig. Men tillsvidare bara inom det borgerliga blocket. C o L har diskat sig själva genom landstinget liksom Mp. Kör hårt Pettersson nu är det VAL.

  2. Det finns bara en väg ut ur den här vedervärdiga misshandlen av det Svenska folket. Rösta SD, det gäller våra liv !

  3. MP var inte särskilt intresserad av miljön och hur vår planet mår hittills. De var upptagna med att ha så många islamister som möjligt i sitt parti (t o m på ministerposten) och att släppa in i Sverige ännu mera. Nu blev de helt histeriska och skriker NU! på sina valaffischer med bilden på Jorden. Detta är bara ett knep för skrämma okunniga väljare och få dem rösta på MP. MP är helt odugligt och borde åka ut ur riksdagen. Jag hoppas att väljarna förstår detta och låter sig inte skrämmas.

  4. Sossarna har minskat i alla val på 2000-talet. Dom är som ett sämre fotbollslag o skyller på domaren (väljarna) Kanske fel på spelet eller politiken?

  5. På nyheterna i Norge talade de bara om hur Jimmy negligerar det sk klimathotet. Johan Rockström (Han finns på Twitter) fick tala i flera minuter om temperaturer och att jorden snart kommer att brinna upp.Självklart helt oemotsagd!

    • Han var på CNN för ett par dar sedan under minst 10 minuter och behandlades som en sakkunnig!

    • Jag är tämligen trött på denna klimatväxling, för bara en dag eller två var det varmt och behagligt ute och nu när jag vaknade i morse så hade vi haft en ny klimatväxling och tro mig eller ej – det var 18 grader och regnade..

      Gustav och Isabella har hat rätt klimatet skiftar och det går fort!

      Nu överväger jag att rösta på mupparna för jag gillar inte den senast svängningen.

      Obs, jag kör också tunga saker med min bil så jag får behålla den.

      (ironi)

  6. Sorry för OT med detta måste fan spridas:

    ”I december skrev Världen idag om Grupp 194 som hyllade palestinsk terrorism och fick stöd av Malmö stad för att nattvandra. På sin Facebooksida hade gruppen lagt ut inlägg som hyllade barnmartyrer, lovordade Ma’alot-massakern där 21 israeliska skolungdomar sköts ihjäl och visade ett nära samarbete med DFLP (Demokratiska fronten för Palestinas befrielse) – gruppen som låg bakom massakern.”

    ”Nu visar riksdagslistorna inför höstens val att Grupp 194:s ordförande, Said Hadrous, kandiderar till riksdagen för Vänsterpartiet. Han finns på plats sju på Skåne län västras lista.”

    http://www.varldenidag.se/nyheter/leder-grupp-som-hyllar-terror-kandiderar-till-riksdagen/reprhf!n@wfz@852XFwip1CLPeyCA/

    Vänstern svarar genom Busi Dimitriu, partisekreterare för Vänsterpartiet Skåne:

    ”– DFLP:s uttalade målsättning är att upprätta en gemensam demokratisk stat, där araber och judar ska kunna leva fritt från diskriminering, utan klasser och nationellt förtryck:

    Titta sedan på DFLPs hemsida:
    http://www.dflp-palestine.net/english/about-dflp/posters-49-anniversary-dflp-feb-2018.html

    Nä..inte alls våldsglorifierande med AK-47or överallt.

    De FÖRSVARAR en TERRORSTÄMPLAD grupp som stod bakom en MASSAKER på 21 barn!!!

    Ven FAN kan rösta V efter att ha sett detta?

    SKANDAL!!!

    • Vem kan rösta, jo ett gäng samma indoktrinerade rödvins kommunister som tidigare. Ingen skillnad om partivänner så gick på gatorna och skanderade död åt alla andra svenskar. Inte konstigt att många av kommunistledare haft svårt med spriten, vem f.. skulle inte dricka, om man var tvungen och umgås på partinivå med en samling idioter och halvkriminella. Att därtill politiken var inriktad på att piska ut mer skatt ur lurad arbetarklass, gjorde väl inte saken bättre.

    • Jo det fanns många icke läskunniga inom landet,även innan man påbörjade sin import,av arabiska analfabeter !
      Detta har ju den sköna Småländskan Lööf upptäckt….
      I hennes ”parti” finns ju massor av Allans troende på valbar plats,om de kommer över 4 %-gränsen !

  7. Vet inte var jag skulle placera det här inlägget men det är faktiskt intressant för oss svenskar som Norge gärna anställer!

    7 personer anställs på sektion för Efterretning
    Arbetsgivare: Politiets Utlendingsenhet

    PU söker personer med och utan polisutbildning.

    SØKNADSFRIST
    2018/08/19

    ARBEIDSSTED Oslo

    Politiets utlendingsenhet (PU) är ett särskilt organ underlagt Politidirektoratet med ca. 800 anställda.
    PU registrerar och identifierar asylsökare.

    Det är enhetens uppgift att transportera ut asylsökande som fått avslag på ansökan om vistelse, och andra utlänningar som inte har laglig vistelse i Norge.

    * Svenskar är omtyckt arbetskraft här så sprid gärna det här.
    Läs mer här https://www.nordlys.no/x/nordlyslab/politi/spennende-stillinger-ledige-i-politiet/x/5-34-932160
    Clarence.

    • Skriv det här på ”Stå upp för Sverige” . Den läses av många från olika politiska grupper. Viktigt att sprida info.

  8. SD till regering ställning i september, det finns inget alternativ om man vill landets väl och ve. Alla andra är hycklare och alarmister som Rockhammar, han fick en välavlönad tjänst av likasinnade i Tyskland, de utnyttjar skattebetalare för att tilldela tjänster åt varandra. Det var avsevärt varmare för tusen år sedan, varför.

  9. Jimmy åkesson säger att han skall sparka Dan Eliasson från sin post.som generaldirektör. Men denne Dan lämnar inte sin befattning utan att ha fått ett väl tilltaget fallskärmsarvode.

    • Är det så att han misskött sin position så kan han faktiskt få gå utan någon stor pension. Vilket han utan tvekan gjort denna sommar.

      • I alla år ,i alla tjänster har Eliasson misslyckats och skapat en tsunami av tragedier för många svenskar.
        Ta tillbaka tryggheten till Polisen ,ge dem en lön som lockar dem att återta sina arbeten, ge polisen mer makt och tvinga journalister med flera att lämna polisen i fred i sin tjänst.
        Ta tillbaka tryggheten för dem som är riktigt sjuka , ge dem hjälp och straffa de läkare som har satt i system att långtidssjukskriva friska människor. Betala inga bidrag typ pensioner sjukpenning med mera till utlandet. Dem som är pensionärer och flyktingar som lever på bidrag, låt dem lyfta sina pengar på plats i Sverige där de bor. Kanske kanske rent av det blir många ”lik” som äntligen får vila i fred .Anhöriga tvingas sluta nyttja bidragen ( pension, sjukpenning , bostadstillägg) för mammor och pappor i himmelen.

  10. Klimatet är en global fråga. Om inte USA, KINA o INDIEN vill minska så spelar det ingen roll vad vi i lilla Sverige gör. Men kanske räddar värmen Mp. Men planeten ja då krävs mer än elcyklar.

    • Elcyklar måste man väl för fan ladda!!

      Idiotregeringen kan väl subventionera trampcyklar!!!!!!!!!!!!!!!

      Finns det ingen gräns för hur djävla korkad man får vara???

      • Nu är det ju så att el som kommer från ett MP-beslut är extra förnybar och miljövänlig el, står ut framför all annan el. (ironi).

  11. Det viktiga för SD är ju att prata om invandringspolitiken,
    inte om varma eller kalla somrar.

    • Visst men naiviteten hos MP är för många dold, så bra att Jimmie förtydligade för allmänheten budskapet. Alla tänkte inte på dom banorna att miljöfrågan är bara ett sätt att locka till MP flera röster. De struntar i miljön.

  12. Ni glömmer dom mildra vintrar vi har haft dom senare åren. Klart man ser klimatflrändringar även om man tar bort denna sommar. Annars är man blind. När jag var liten kom vintern i Södermanland i november nu kommer den i januari. Är inte det ett tecken på att nåt är fel? Vad tror ni händer när isen smält? Öar försvinner, alltså havsnivån ökar. Djuren kommer att dö för att vattnet är för varmt och pga av kineserna tar upp all fisk. Även ekosystemet blir drabbat. Och det är människans fel. Östersjön är sjuk pga all olja som släpps ut av våra stora företag. Vad händer när övergödningen i östersjön visar sina konsekvenser? MP får inte min röst men ni borde läsa på naturkunskap som nekar klimatförändring. Och nej vi som lever nu kommer inte att drabbas i allt för mycket katastrof. Bara vänta och se hur nästa sommar blir och om vi får någon vinter.

      • Jo det var tider då inlandsisen täckte inte enbart Sörmland !
        Tänk vad alla senare generationer har försämrat vårt
        ”klimat ”,och detta utan de Gröna kommunisternas hjälp !
        Flera tiotusentals år,som nu 2018 inför valet råkar nå sitt klimax ! 🙁

    • Du låter som en som aldrig sett verkligheten. Sluta tro och ut i världen och gör något vettigt istället. Trampa cykel till Kina och sätt igång och påverka där det behöver påverkas. Precis som Åkesson säger.

  13. SVT älter gärna och ofta om klimathotet och använder sig av Johan Rockström som Expert, och likt en Maranata pastor går han
    på om alla katastrofer som kommer att drabba oss, att han är
    sprungen av Miljöpartiet är ingen sensation, där blir man sådan.

    Men Han är ingen forskare eller vetenskapsman, han är Agronom
    till yrket, och varför SVT hela tiden vill ha hans synpunkter på klimathotet tyder på att här får SVT dom svar dom vill ha!

    VARFÖR INTE SOM OMVÄXLING BJUDA IN LARS BERN??

    • Vad jag vet är Johan Rockström också professor i miljövetenskap och även om han har en agronomutbildning verkar det inte vara det yrket som han ägnat sig åt i första hand.

      • Men SVT använder honom som någon slags allvetande, och han får som vanligt i den kanalen stå oemotsagd, jag föreslår Lars Bern eftersom han har livserfarenhet och djupa kunskaper om klimatet.

  14. Det är svårt att inte kommentera Lövins och Wallströms kommentarer på vad Jimmy Åkessons tal om värmen.
    Hur många år är jorden? Inte vet jag men ett antal miljoner. Hur gammal blir människan? Som mest 100 år.
    Hur kan vi då veta att det inte är naturlig vädervariasion?
    Så fort vi får en kall vinter skriker media och politikerna om istid.
    Sitt lugnt i båten. Så länge vi och våra barn och barnbarn lever händer inget drastiskt.
    Jag skulle också vilja kommentera bönder och deras skörd. För det första är det ett rekordår för fruktskörden.
    För det andra straffas bönder som använder genmanipulerat utsäde, då det är snabbväxande, ger hög avkastning, men har ett ytligt rotsystem och blir känsligt för torka. Till skillnad från traditionell utsäde, som har ett djupare rotsystem och står imot torkan bättre.
    Men som ni vet springer media politikernas och globalisterna ärende och utelämnar sanning och viktig information i sitt innehåll.
    För det tredje, och detta verkar ingen i Sverige veta. Men om man bedriver en verksamhet som är känslig för torka, kanske man ska ha några brunnar. Och det finns vatten var man än borrar i Sverige, utom möjligen Öland och närmast havet.
    Ge inte bönderna någon ersättning för förlorad skörd. Ge dem bidrag till brunnsborrning.

    • Jimmie Åkesson på piano visst är han begåvad , en strålande talare och underhållande även på piano !

  15. Om jag minns rätt så var 1955 en extremt varm sommar.

    Av någon anledning gick inte världen under ändå.

    Det finns nog hopp!

  16. De som tar årets värme som tecken på klimatförändringar har glömt att april i Sverige var på många håll den kallaste på 30 år.
    Fjolårets sommar var så kall att man får gå tillbaka till 1862 för en lägre max-temperatur.
    Solen visar att klimatet nu blir kallare. Trots en nästan klarblå himmel i tre månader så har vi inte varit i närheten av det varmaste vädret för vårt land sedan temperaturen började mätas.
    Rekorden är +38 grader i Uppsala 1933 och Mållila 1947.

  17. Bra att JÅ kommenterade Eliassons anställningsförhållanden. Men vi har en ambassadör i Jordanien (”myten” Ullenhag) som skall hanteras på samma sätt.

  18. Sådana öppna möten kan vara riskabla för den vanliga sympatisören eftersom jag är tämligen säker på att det står typer runt hörnen med teleobjektiven i högsta beredskap och fotar publiken, man registrerar folk.
    Jag tror det pågår ett enormt underrättelsearbete bakom kulisserna med att kartlägga medborgare för deras partisympatier i nutidens Sverige.

  19. Väl att J Å finns o. kan berättar för de ovetande,om gamla ordspråket:
    ”En sparv gör ingen sommar” !
    Nu återstår att se om vinden vänder för de Gröna kommunisterna ? Tillräckligt många idioter finns ju tyvärr i landet,som tror alla propagandalögner PK sprider kring ”Klimatet”.

  20. Bra talat helt oseriöst att försöka göra en stor sak av en enda varm sommar dömt att misslyckas luktar desperation långt väg.

  21. J Å frågade Stefan Löfven i partidebatten vad det är som är humanism. Med att ta pengar från funktionsnedsatta barn och lägga dem på människor från andra länder som inte har skyddsbehov.
    Stadsministerns svar blev entydigt:
    ”…… jag undrar fortfarande om Åkesson har Googlat på ordet som jag gav Åkesson göra igår …….”

    ”Jimmie Åkesson frågade Stefan Löfven vad det är som är Humanism”

    • Om Löfven själv hade googlat ”humanism”, hade han lärt sig att det är en filosofisk rikning i senmedeltiden Italien, som ville återuppväcka antikens filosofi m.m. Vad Löfven var ute efter är ”humanitet”.

      • Lite svårt och klurigt att googla ifall det används t.ex. MSN, Bing eller någon annan.
        Frågade ej heller den store historiken med fil.kand..

  22. Det måste svida djupt i själen på övriga partiledare av avund för att de inte ens har tillnärmelsevis någon så skicklig partiledare i sina led. Jimmie Åkesson är faktiskt helt outstanding. Tack Jimmie!

    • J.Å. är den enda politiker i Sverige idag som kan tala så att vanligt folk begriper vad han säger. Det Sverigevänner är en gåva som är få förunnat.
      Om han beskriver ett recept på goda pannkakor så blir det goda pannkakor. Om någon från det andra partiet skulle göra detta så blev det nog blodpudding.

      • Med Löfven å blir det nog finsk sommarsoppa, tror inte han kan laga något annat.

  23. Isabella Lövin kommer att köra klimathotet i absurdum nu fram till valet.
    En sak är helt säker att Isabella Lövin med hela MP gänget inte har någon möjlighet att stoppa ett eventuellt klimathot med elcykelsubventioner och skatter på flyg och bilägare.
    Om Sverige försvann från jordens yta så skulle effekten inte vara mätbar.
    Synd om MP ska kunna slå mynt av sommaren som de gjorde när de kom in i riksdagen på säldöden som också var en föraning om jordens undergång enligt MP.
    Sammanfattningsvis MP är det nya Jehovas Vittnen.

  24. Jimmy gör ett misstag, han kastar ut 7 får! Skulle naturligtvis varit åsnor !

  25. 2018 års heta sommar kommer garanterat att rädda kvar MP i riksdagen efter valet i September !
    Som en skänk från ovan för Fridolin och Lövin.

    • Det beror på. Om det från och med idag blir lite kallare, regnar och blåser, så får inte MP sitta kvar.
      MP logik.

    • Nu har MP lovat att lägga en grundplåt till kostnaden för att flytta jordklotet en bit från solen.

      • Om Fridolin får en tillräckligt lång hävstång så kommer han säkert att försöka…

Kommentera