Överskott av män ett problem


Patrik Kronqvist på Expressen tar upp problemet med könsobalansen i Sverige och skriver att politikerna inte kan blunda för detta längre.

Det var i slutet på 2015 som SCB:s rapport visade att Sverige för första gången i befolkningsstatistikens historia hade fler män än kvinnor. Orsak, den stora migrationen.

1749 började man i Sverige föra statistik över den svenska befolkningen. Andelen kvinnor har i alla år varit större än andelen män, ända fram till 2015 då den stora asylinvandringen ändrade på detta.

2016 tog SR upp det faktum att det vid årsskiftet 2015/2016 gick 116 tonårspojkar på 100 tonårsflickor, mycket beroende på alla ensamkommande. Artikeln bygger på den amerikanska professorn i internationella relationer, Valerie M Hudson, som i en avhandling visar att ett sådant samhälle är mer riskfyllt för den kvinnliga befolkningen. Låter det som en beskrivning av dagens Sverige när de rapporteras in våldtäkter i parti o minut och svenska kvinnor känner sig mer otrygga än på länge?

GP tog också upp Valerie M Hudsons rapport och översatte en debattartikel i tidningen. Bland ungdomar i Sverige är könsobalansen större än i Kina, Indien och Hudson förvånas över att ett land som Sverige har en värre obalans än dessa bägge länder. Samhällen med ett överskott av män riskerar att utveckla fler våldsbrott och brott mot kvinnor. Låter det som dagens Sverige?

Hans Rosling tog upp detta problem redan 2015 och förklarade att Sveriges obalans av män/kvinnor snart är som Kinas. Rosling menade att det krävs drastiska åtgärder inom asylpolitiken för att förändra detta.

SCB kunde också visa att det främst är i unga åldrar som männen är fler än kvinnorna. Störst är obalansen i åldrarna 15-25, en ålder där unga män kanske är som mest aktiva sexuellt. Sexuella trakasserier och gruppvåldtäkter utförs inte sällan av unga män i den åldern.

För att återgå till Patrik Kronqvists artikel i gårdagens Expressen spinner vidare på detta problem och nämner bl.a. de tiotusentals ensamkommande unga män som kommit till Sverige de senaste åren och som kan komma att få tydliga problem att bilda familj. Han pekar också på en rapport från BRÅ som vittnar om hur antalet sexualbrott ökat i samband med det stora mansöverskottet. Sveriges politiker kan inte längre blunda för det här problemet, menar Kronqvist. Fast blundar är just precis vad de gör och ju hårdare man sluter ögonen, ju fler problem tornar upp sig där ute.


14 responses to “Överskott av män ett problem

 • Carl ska tro

  Svenska män flyttar utomlands!Orkar inte med alla feminister !

  Gilla

 • S Eriksson

  Sedan bör man även betänka att ålder ibland är ett relativt begrepp .

  Gilla

 • Billy Boy

  ”Sveriges politiker kan inte längre blunda för det här problemet, menar Kronqvist. Fast blundar är just precis vad de gör och ju hårdare man sluter ögonen, desto fler problem tornar upp sig där ute”

  Löfven inte bara blundar … han använder dessutom skygglappar för att avskärma sig helt från problemen.

  … och svenska kvinnor ropar förtvivlat på hjälp …

  Gilla

 • Janne

  Om man nu bortser från alla importerade kamelryttare, afganska våldtäktsmän, negerhanar och svenska homofiler med full bokstavskombination, så lider nog Sverige brist på män!

  Gilla

 • svensson

  Det blir än mer besvärligt om varje Menagubbe ska tillåtas ha 3- 4 fruar? Den humanitära stormakten kan inte vägra pensionsräddarna detta. Kommer säkert påbud från S- MP att alla familjer med döttrar 9 år och äldre ska erbjudas gästerna.

  Gilla

 • Lena

  Är de här läkarundersökta, deras bakgrund och ID-handlingar satt under luppen ?
  Kan inte föräldrarna hålla sina barn hemma, tills personalen är den de utger sig för ?
  https://samtiden.nu/2018/08/nyanlanda-man-far-extratjanstjobb-pa-forskola-i-uppsala-jag-kanner-mig-verkligen-inte-trygg/

  Gilla

  • Joy

   Det är ett skämt att dessa ska tryckas in inom den så kallade välfärdssektorn, skolor, sjukvård etc. Man vill knappt se dem på stan, glåmiga, rökande och skrikiga. De fikar och pladdrar. Deras invirade kvinnor vimsar omkring och shoppar och kånka på enorma kassar. De svettas i värmen och stirrar på ens bara ben och armar. Det är inte ett dugg trevligt att vistas i menaländerna i min egen hemstad!

   Gilla

 • Mm

  7-klövern har skitit i det blå skåpet. De måste kastas ut ur riksdag/regering/landsting/kommuner och sedan börjar det hårda arbetet med alla övervintrande f.d som fått topp positioner. Rensa bland lägre befattningshavare samt Swexit

  Gilla

 • ericr45

  Mansöverskottet ligger främst inom spannet 18-25 år. som angetts, just pga massinflödet av unga män (i media ofta kallade ”barn”
  Brist på kn-bara villiga kvinnor => ökat antal våldtäkter.
  VSB…

  Gilla

  • Joy

   Äh, sluta att påstå att det beror på brist på kvinnor som vill ha sex. Det är deras kvinnosyn det handlar om, kvinnor i Sverige går lösa och är horor, får de lära sig. Urless på att vi kvinnor ska finnas till på olika sätt!

   Gilla

 • Sara från Skåne

  Tyskland har historiskt alltid haft ett FÖDELSEÖVERSKOTT på män, och detta sägs vara en av orsakerna till krigsviljan genom åren. Dock inte orsak till de senaste årens våldtäktstsunami.

  Gilla

 • KENT

  Förmodligen är det anställningstryggheten som är problemet.
  Hälsningar
  Stefan

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: