Överskott av män ett problem

Patrik Kronqvist på Expressen tar upp problemet med könsobalansen i Sverige och skriver att politikerna inte kan blunda för detta längre.

Det var i slutet på 2015 som SCB:s rapport visade att Sverige för första gången i befolkningsstatistikens historia hade fler män än kvinnor. Orsak, den stora migrationen.

1749 började man i Sverige föra statistik över den svenska befolkningen. Andelen kvinnor har i alla år varit större än andelen män, ända fram till 2015 då den stora asylinvandringen ändrade på detta.

2016 tog SR upp det faktum att det vid årsskiftet 2015/2016 gick 116 tonårspojkar på 100 tonårsflickor, mycket beroende på alla ensamkommande. Artikeln bygger på den amerikanska professorn i internationella relationer, Valerie M Hudson, som i en avhandling visar att ett sådant samhälle är mer riskfyllt för den kvinnliga befolkningen. Låter det som en beskrivning av dagens Sverige när de rapporteras in våldtäkter i parti o minut och svenska kvinnor känner sig mer otrygga än på länge?

GP tog också upp Valerie M Hudsons rapport och översatte en debattartikel i tidningen. Bland ungdomar i Sverige är könsobalansen större än i Kina, Indien och Hudson förvånas över att ett land som Sverige har en värre obalans än dessa bägge länder. Samhällen med ett överskott av män riskerar att utveckla fler våldsbrott och brott mot kvinnor. Låter det som dagens Sverige?

Hans Rosling tog upp detta problem redan 2015 och förklarade att Sveriges obalans av män/kvinnor snart är som Kinas. Rosling menade att det krävs drastiska åtgärder inom asylpolitiken för att förändra detta.

SCB kunde också visa att det främst är i unga åldrar som männen är fler än kvinnorna. Störst är obalansen i åldrarna 15-25, en ålder där unga män kanske är som mest aktiva sexuellt. Sexuella trakasserier och gruppvåldtäkter utförs inte sällan av unga män i den åldern.

För att återgå till Patrik Kronqvists artikel i gårdagens Expressen spinner vidare på detta problem och nämner bl.a. de tiotusentals ensamkommande unga män som kommit till Sverige de senaste åren och som kan komma att få tydliga problem att bilda familj. Han pekar också på en rapport från BRÅ som vittnar om hur antalet sexualbrott ökat i samband med det stora mansöverskottet. Sveriges politiker kan inte längre blunda för det här problemet, menar Kronqvist. Fast blundar är just precis vad de gör och ju hårdare man sluter ögonen, ju fler problem tornar upp sig där ute.

14 thoughts on “Överskott av män ett problem

  1. ”Sveriges politiker kan inte längre blunda för det här problemet, menar Kronqvist. Fast blundar är just precis vad de gör och ju hårdare man sluter ögonen, desto fler problem tornar upp sig där ute”

    Löfven inte bara blundar … han använder dessutom skygglappar för att avskärma sig helt från problemen.

    http://1.bp.blogspot.com/–XjvIxwt4KY/VlYC0WMwTiI/AAAAAAAACg0/aPCy2y0MUHg/s1600/skygglappar.jpg

    … och svenska kvinnor ropar förtvivlat på hjälp …

    http://1.bp.blogspot.com/–XjvIxwt4KY/VlYC0WMwTiI/AAAAAAAACg0/aPCy2y0MUHg/s1600/skygglappar.jpg

  2. Om man nu bortser från alla importerade kamelryttare, afganska våldtäktsmän, negerhanar och svenska homofiler med full bokstavskombination, så lider nog Sverige brist på män!

  3. Det blir än mer besvärligt om varje Menagubbe ska tillåtas ha 3- 4 fruar? Den humanitära stormakten kan inte vägra pensionsräddarna detta. Kommer säkert påbud från S- MP att alla familjer med döttrar 9 år och äldre ska erbjudas gästerna.

    • Det är ett skämt att dessa ska tryckas in inom den så kallade välfärdssektorn, skolor, sjukvård etc. Man vill knappt se dem på stan, glåmiga, rökande och skrikiga. De fikar och pladdrar. Deras invirade kvinnor vimsar omkring och shoppar och kånka på enorma kassar. De svettas i värmen och stirrar på ens bara ben och armar. Det är inte ett dugg trevligt att vistas i menaländerna i min egen hemstad!

  4. 7-klövern har skitit i det blå skåpet. De måste kastas ut ur riksdag/regering/landsting/kommuner och sedan börjar det hårda arbetet med alla övervintrande f.d som fått topp positioner. Rensa bland lägre befattningshavare samt Swexit

  5. Mansöverskottet ligger främst inom spannet 18-25 år. som angetts, just pga massinflödet av unga män (i media ofta kallade ”barn”
    Brist på kn-bara villiga kvinnor => ökat antal våldtäkter.
    VSB…

    • Äh, sluta att påstå att det beror på brist på kvinnor som vill ha sex. Det är deras kvinnosyn det handlar om, kvinnor i Sverige går lösa och är horor, får de lära sig. Urless på att vi kvinnor ska finnas till på olika sätt!

  6. Tyskland har historiskt alltid haft ett FÖDELSEÖVERSKOTT på män, och detta sägs vara en av orsakerna till krigsviljan genom åren. Dock inte orsak till de senaste årens våldtäktstsunami.

Kommentera