Tre personer har rymt från Migrationsverkets förvar

INVANDRING. Tre personer rymde på torsdagsmorgonen från Migrationsverkets förvar i Kållered. Enligt polisen ska de ha fått hjälp från utsidan av någon som slog sönder ett fönster med en yxa.

Enligt polisen ska en av personerna ha fått hjälp av utomstående personer som slog sönder ett fönster med en yxa, och lyckades på så sätt ta sig ut från förvaret.

– Det var personalen på förvaret som satte igång överfallslarmet efter att fönstret slogs sönder. Därefter tog man ut alla andra som befann sig i förvaret på en innergård. Och då ska två andra personer ha passat på att rymma, säger polisens presstalesperson, Christer Fuxborg.

De två andra rymlingarna ska ha flytt genom att klättra över ett stängsel. Polisen hade flera enheter på plats och har även sökt personerna med hjälp av hund. Vid sjutiden på morgonen hade de flesta av polisstyrkorna lämnat platsen.

– De verkar ha sprungit åt olika håll, och vi tror att de kanske kan ha fått hjälp av någon med bil. Så just nu har vi inget spår, säger Christer Fuxborg.

Rymning betecknas inte som ett brott i flathetens land.

SVT

Om Migrationsverkets förvar på bloggen…

Stöd bloggen…

10 thoughts on “Tre personer har rymt från Migrationsverkets förvar

  1. Jaha, nyheten var redan här! Skrev ot högre upp, att det inte är ett brott att rymma från Migrationsverkets förvar. Det borde det vara, de ska inte springa lösa i landet.

  2. Det är inte brott att rymma från ett fängelse heller om det inte blivit någon förändring på senare år. Jag minns att Kent Ekeroth skrev en motion om att det skulle vara olagligt.

    Om detskulle omfatta fängelsestraff för misshandel utanför krogkö vet jag inte.
    (Oj, oj, oj, nu kommer väl nedåttummarna att stå som spön i backen)

  3. Jag förstår inte heller varför rymningen inte betecknas, som ett brott? De är ju inlåsta för att de inte får röra sig fritt. De, som har fotboja gör ett brott om de går utanför det bestämda området osv. De två, som befriade dem har också begått allvarligt brott förutom skadegörelsen. Vad menar dom? Har vi nya lagar i Sverige?

    • Inser du inte att, även vårt rättsväsen rasat ihop?
      Lagar bedöms efter person, om de överhuvud taget bedöms, nedläggningar är vanligast.

    • Du kan gladeligen stjäla 4 mille om du skäl från en privatperson, om åklagaren har lust att dölja bevisen, gör han det och lägger han ned.

  4. Rymningen betecknas inte som ett brott.

    Då kan man ju undra varför de satt i ett förvar, med stängsel runt om.

Kommentera