Sverige – Flygsäkerheten inte vad den borde vara

Flög inrikes i juli, tre personer i mitt resesällskap hade råkat glömma att stuva om, de hade solkräm/duschtvål (större förpackningar) i handbagaget.

En visade upp förpackningen och den beslagtogs. De övriga två hade redan gått igenom och förpackningarna upptäcktes inte.

Lite oroväckande. Undrar hur bra dessa scanners är eller låg det eventuellt på personalens oförmåga/ovilja?

Ett par dagar sedan, utrikes flyg, och intressant nog knappt en enda person i säkerhetskontrollen som såg ut att vara etnisk svenska/svensk.

Detta också lite oroväckande, då många kvinnor med Hijab, följdaktligen säkert många av männen mohammedaner, och med tanke på att de mest bombläggarbenägna (och medhjälpare) är just muslimer.

Bl.a. Samnytt har  skrivit om de prekära och omfattande bristerna:

https://samnytt.se/avslojar-allvarliga-sakerhetsbrister-pa-norwegian-flyg-en-tidsfraga-innan-nagonting-hander/

https://samnytt.se/kalla-inifran-swedavia-allvarliga-sakerhetsbrister-pa-arlanda/

9 thoughts on “Sverige – Flygsäkerheten inte vad den borde vara

  1. USA borde utföra sanktioner mot Sverige också. I synnerhet mot svenska politiker, journalister och myndigheter.

    • Personalen på Arlanda är under all kritik mycket MUSLIMER som är de som eventuellt kan tänkas spränga och mörda!! Våra politiker bär ansvaret och borde ställas inför Riksrätt!! USA tror jag har egna poliser på plats på Arlanda som kontrollerar de resenärer som ska flyga dit eller så är det på gång….Säkerheten på Arlanda är obefintligt, ligger öppet för en MUSLIMSK TERRORATTACK!!

  2. Min senaste flygtur för några veckor sedan, fick mig att fundera just på detta, då jag har en del med med mig som måste visas upp separat (kamera+optik, dator etc.). I.o.m. det var lång kö till säkerhetskontrollen, både på ditvägen på Arlanda och hemvägen på Diagoras [Rodos], så glömde jag i stressen att plocka fram påsen med ’flytetyg’ (linser+vätska, deo …) ur rycksäcken jag hade som handbagage. Inga problem, speciellt då de brukar vara kinkiga med allt bagage på Diagoras, inte bara säkerhetsmässigt, utan även viktmässigt. (Generellt vid incheckningar är det rel. noga med maxvikter, samtidigt som man inte bryr sig om att man kan få med sig rätt mycket vid taxfree-delen …) Fick en känsla av att personal generellt är lack på säkerhetsnivån, då det finns enklare och ’effektivare’ vägar för terrorister att agera. Har inte behövt plocka av mig skorna sedan 2015.

    Förra året på Gardermoen, vid ett av tillfällena, så behövde jag inte packa upp något alls. Det gick bra ändå, tyckte personalen (som till största delen är svenskar). Att jag sedan fick sysselsätta personalen pga larm vid metalldetektorn, med vad som till slut visade sig vara mina knästöd, gjorde det hela intressantare. Tänkte inte på det, men frågan kom upp efter den tredje misslyckade passeringen och kroppsvisitering.

    (Varför har inte kabinpersonalen eget handbagageutrymme, isf. att nyttja passagerarnas? Det är ofta trångt vid hemfärder, pga alla taxfree-saker som inköpts och/eller handbaggage, som uppenbart är större än tillåtet.)

  3. I USA efter 9/11 när ”säkerheten” utökades runt om i världen så blev det ändå stora problem med ”bevakningen” då man runt om, på olika flygplatser, tog lägsta anbudet. Det var lätt att muta sig förbi vakterna 🙂
    Världen/flygplatserna blev betydligt osäkrare efter detta.
    Nu även i Sverige. Tack sjuklövern! Landsförrädare!
    Förhoppningsvis får sjuklövern sitt straff, någongång, någon dag!

    • 9 / 11 var den vändpunkt som den civiliserade värden borde ha uppmärksammat om det inte var world new order !
      Vi prioriterade den tredje världen…………….finns egentligen INGEN annan orsak än ………………….makt och pengar , pengar och makt !

  4. Det är som att anlitar räven att vakta hönsen
    Jag få alltid gåshud när jag se dem in säkerhetskontrollen
    bärande sitt huckle och de svartmuskiga männen.
    Det är bara en tidsfråga innan det smäller.

  5. Missade att jag hade med mig en burk Tigerbalsam i handbagaget på en företagsresa till London i slutet på 2017. På väg hem från London så upptäckte dom burken och jag fick gå åt sidan för ett mindre förhör. Svensk säkerhet på flygplatserna är dålig.

Kommentera