Att polis i uniform gör politisk reklam är inte nytt…

VALET 2018. En polisman i Stockholm kandiderar, iklädd polisuniform, till riksdagen för partiet Medborgerlig Samling. Det här bryter mot polisens krav om opartiskhet och händelsen har utretts internt av polisen.

Thomas Martinsson, polis

– Det här är vi helt emot. Man får inte som polisanställd, i uniform, uttrycka några politiska åsikter överhuvudtaget, säger Varg Gyllander, presschef för polisen i Stockholm.

På flera turistbussar i Stockholm syns en reklamaffisch för partiet Medborgerlig Samling, där en polis poserar i uniform. Ovanför hans huvud står texten: ”Vi kommer bygga upp den trygghet som politikerna monterat ner”.

Den berörda polisen, Thomas Martinsson, säger att han inte uppfattat att han gjort något fel.

– Med den research och den undersökningen jag har gjort så trodde jag att jag inte bröt mot det, utan att jag höll mig på rätt sida, säger Martinsson.

-Pettersson säger att polisen agerat fel, men inte mer fel än de poliser som fjantar runt i uniform på vänsterns prideparad. De har svårt att hävda att polisen är politisk neutral.

Vi ska inte glömma det värsta av allt, ingen trodde väl att denna man utan polisutbildning var politisk neutral.

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

Sedan har vi budskapet. Thomas Martinsson, polis och riksdagskandidat för Medborgerlig Samling har i varje fall större trovärdighet än vissa andra…

Stöd bloggen… 

Bagdad-Bob…

9 thoughts on “Att polis i uniform gör politisk reklam är inte nytt…

 1. Va? I porrparaden Pride går det bra, men inte på andra håll? Det är mer missbruk av uniformen i Pride.

 2. Men mysiga kramgoa korvgrillande och politiskt korrekta dialogpoliser som paraderar i uniformerade i Prideparader är helt ok eftersom det är etablissemangets årliga spektakel !

 3. Kanske hade det hela inte blåst upp till storm om polisen ifråga varit iklädd uniform modell ääää eller vad det blir, dvs. 1950-talets snygga med vitt bälte, rem snett över bröstet, värja och båtmössa.

  • Tänk när man sjöng som barn, Här är polisen som mitt i gatan står, han visar hur man kör, han visar hur man går….

   Men det var ju under den föraktade Folkhemstiden, så det går ju inte att komma dragandes med gamla, trygga och glada minnen.

 4. Detta är trams Medborgerlig S kan väl ha poliser i uniform lika väl som Pride. Ingen har väl påstått att Pride är opolitisk. Men S har full panik just nu o tar till alla medel att rädda sitt eget skinn. Tom SR kallade Pride i morse för en vänsterrörelse

 5. Vad var det nu föredettingen Eliasson sade om SD? Knappast opartisk va? Dessutom högste chef för polisen när han sade det.

  • Ja, då var det ingen ur PK-etablissemanget som upprördes, trots att det då var Högsta Polischefen som sa detta !

Kommentera