22 thoughts on “Är Henrik Arnstad ironisk?

  1. Det som den store historiken med kandidatexamen skrev ut är på gr. av att han har gått i taket.
    Angående Samtidens dokumentär om Socialdemokraterna.
    Det gick bra för Stefan Löfven med att hänvisa till den store historiken när Stefan Löfven talade om SD.
    Inrikesminister Morgan Johansson håller även med och retweetas. den store historiken Henke.

    Nyhter Idag skriver bl.a.:

    ”Arnstad försvarar Socialdemokraternas historia efter omtalade dokumentären”

    ”Förbannad lögn” och ”fascistiska propagandafilmen” är två av Henrik Arnstads omdömen om Sverigedemokraternas film om Socialdemokraternas historia. Nu rasar debatten i sociala medier. ”Ganska tramsig”, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein om kritiken.

    Henrik Arnstad tar S i försvar: ”Förbannad lögn”

    Tidigare har statsminister Stefan Löfven anklagat Sverigedemokraterna för att vara ett ”nyfascistiskt” parti. När SVT tidigare intervjuade Löfven om den saken hänvisade statsministern till författaren och historikern Henrik Arnstad som gett ut en bok om just detta.

    Men när nu Sverigedemokraterna istället kastar ljus på Socialdemokraternas historia väljer Arnstad att ta Socialdemokraterna i försvar.
    https://nyheteridag.se/arnstad-forsvarar-socialdemokraternas-historia-efter-omtalade-dokumentaren/

    • Håkan. Någon sa ungefär så här : I en galen värld är sanningen en fiende. Det kan stämma här.

  2. Bara i Sverige, en fullvuxen man kan leka och laiva historiker, med understöd av staten. Bara skattepengar kan åstadkomma sådana figurer.

    • Nog lever han i den förgångna forntidens verkligheten allt
      Det här ligger bl.a. på hans twitter.

      Henrik Arnstad‏ @arnstad · 15 juli

      SD:s väljare saknar kontakt med verkligheten. Undersökningen bekräftar fascismforskningens begrepp ”politisk religion”. De rasistiska SD-väljarna låter sig inte påverkas av fakta;

  3. En politiker kan säkert få till det eller få för sig att uttalandet är helt sant, om man bara vrider och vänder på det och tolkar det efter egen uppfattning och minnesbild. Då kan till och med ett problem bli en utmaning.

  4. Allting är väl egentligen en definitionsfråga?
    I fallet med Henriks analys, borde det dock avgöras av någon neutral och sansad person som har kunskap och perspektiv.

  5. En av det boreala kalifatets ledande lyteskomiker har begått en ny fadäs på Twitter, i vanföreställningen att det folk han inbillar sig undervisa betraktar den perfide lille fascisten som en oförvitlig auktoritet, lika förträfflig som han uppfattar sig själv.

    Etablissemangets enfaldige eskamotör har dragit upp ännu en kulturmarxistiskt konspirativ kanin ur sin skamfilade hatt och inväntar det förmodat panegyriska auditoriets stående ovationer…
    Andreas 🙂

  6. Lite vid sidan av. Då vi hade grupparbeten i skolan skulle vi läsa om synen på barn. Alva Myrdal ville att staten skulle ta hand om barnen enligt sovjetisk modell. Det var grundläggande för den svenska dagispolitiken. Barnen skulle fostras in i den socialistiska andan från då de är unga. Sedan vidtog unga örnar, SSU. Olika lotterier, ABF. Jag tycker det är intressantare egentligen och mer graverande. LO och kopplingarna till soc.dem . Nysta där så blir det riktigt tydligt. en korporativ stat är enligt definitionen ett land där staten styr fackföreningarna. Det som skiljer från en fascistisk stat är att Mussolini och Franco var mer nationalistiska, det är väl därför de är livrädda för nationalism? Det blir fult, de utgår från nationalsocialismen, De förkortar det till nazism och säger att det är extremhöger etc. Det är socialism!.
    Inte konstigt att Jan Myrdal är lite skruvad med sådana föräldrar! Googla ser ni

  7. Stackars sossar. Inte nog med att de (likt de flesta andra partier) har en hel del skelett i garderoben, nu rycker dessutom Sveriges talanglösaste fejkhistoriker in för att förneka dessa skeletts existens. Kanske Narrstad även försöker boosta partiets självkänsla inför ödesdagen i september? Ingen S-veteran med en gnutta självaktning kan känna sig annat än illa berörd av lovsånger från denne falsettröstade mallgroda.

    • Troligen de som lägger dryga 20:- för denna lögn och slaskblaska !
      Sedan kan undras om denna dåre verkligen finns,eller om det är en socialistisk fantasiprodukt,från Sveavägen ?
      Ingen vuxen kan vara så imbecill,att de förnekar ren fakta,om än med eller utan sin Absurdska skolning !

  8. Den mannen är en stor gåta, men underhållande i allt sitt vanvett. Och att vår statsminister har honom som sanningsvittne säger ju det mesta om politik av idag.

Kommentera