Fyra västerländska turister terror-mördade i Tadzjikistan

ISLAM. Fyra utländska cykelturister som dog efter att ha blivit påkörda i Tadzjikistan i helgen tros ha blivit utsatta för en medveten attack, rapporterar Reuters.

Terrorgruppen IS hävdar att man ligger bakom turisternas död, enligt institutet SITE som följer terrorgrupper via internet. Men det kan vara svårt att klargöra om det stämmer, särskilt som nästan alla de misstänkta dog under den efterföljande polisjakten.

Två av de dödade cyklisterna var från USA och de andra från Nederländerna och Schweiz. Enligt Reuters ska ett av offren även ha haft knivskador.

Två cyklister från Nederländerna respektive Schweiz blev skadade. En vårdas för knivskador; patientens tillstånd beskrivs som stabilt. En fransk turist som undkom har kunnat lämna vittnesuppgifter till polisen. Den belgiske cyklisten Nicolas Moerman kom fram till platsen kort efteråt. – Det första någon sa var att de hade blivit påkörda och att det kom ut folk som började hugga dem med kniv, har han berättat för den flamländska tv-kanalen VRT.

Dådet ledde till polisjakt och skottväxling. Enligt besked som återges av nyhetsbyrån Reuters blev följden fyra ihjälskjutna och en femte gripen. En 21-åring som ägde fordonet fanns bland dem som fick sätta livet till.

Inrikesministern uppger att de misstänkta, samtliga tadzjiker, hade både skjutvapen och knivar.

Vägen där cykelturisterna färdades ansluter till en berömd sovjetisk motorväg mot Pamir, som sägs erbjuda makalösa landskapsvyer.

Tadzjikistan beskrivs ibland som den fattigaste av de stater som tidigare ingick i Sovjetunionen. Landets ledning har proklamerat 2018 som turismens år och lättat upp visumregler för medborgare i 80 länder. Besökssiffrorna har stigit. I juni meddelade presidenten Emomali Rachmon att tjänstemän som kräver mutor av turister kan räkna med att få sparken. Emomali Rachmon styr landet med järnhand sedan 1992. 90 % av befolkningen är muslimer.

-Pettersson vet naturligtvis inte om Islamska staten ligger bakom, men det har nog mindre betydelse, allt tyder på att det är ett muslimskt terrordåd…

5 thoughts on “Fyra västerländska turister terror-mördade i Tadzjikistan

 1. Borta i Australien hände detta.

  ”Finländska turister attackerade i Australien”

  Två finländska turister har av oklar anledning attackerats av en man längs en vandringsled i Australien, rapporterar BBC.

  De två finländarna, en 33-årig man och en lika gammal kvinna, var ute och gick på Bibbulmun Track i närheten av Perth i lördags då angriparen körde på mannen med sin bil, för att därefter börja misshandla honom med en spade. Kvinnan lyckades avbryta överfallet och övermanna den 36-årige gärningsmannen, och en förbipasserande hjälpte sedan till att hålla fast honom till dess att polisen kom till platsen.

  Den 33-årige finländske mannen fick skallskador under attacken, och både han och kvinnan fick föras till sjukhus. För angriparen väntar nu en domstolsförhandling.
  https://www.hd.se/2018-07-31/finlandska-turister-attackerade-i-australien

 2. Det blev allstå en snabb färd till paradiset och 72 jungfrur, med allt vad dessa har att erbjuda, för detta gäng av muslimska terrorister.

 3. Där har västvärlden något att lära av musseländerna. Gör processen kort, behövs inga domstolar. Skjut ihjäl förövarna.

Kommentera