Tvångsvård?

INSÄNDARE. Jag och ett hundratal andra personer har under en längre tid försökt att få min fru under vård för att hon är i behov av det efter en skada.

Vi har blivit avhysta av den så kallade sjukvården av den anledningen att om inte patienten vill ha sjukvård så kan man inte tvinga henne.
Detta handlar inte om psykvård utan om att patienten inte begriper att hon behöver vård och då måste andra gripa in eftersom patienten ifråga häver i sig starka tabletter och sköljer ned dom med alkohol, vilket ovillkorligen leder till självmord.
Sjukvården skrattar mig rakt i ansiktet och påstår att om hon vill ta livet av sig så får hon göra detta och det har du inte med att göra.  Jag har förgäves sökt efter vart man kan vända sig på nätet.
Tänk om man hade samma tillvägagångssätt inom kriminalvården. Vill inte mördaren åka i fängelse så slipper han, för man kan inte tvinga någon mot sin vilja.
Saken är den att jag mår psykiskt dåligt av detta och har blivit tillsagd av sjukvården att söka hjälp för mig själv inom sjukvården. Jag tackade givetvis nej eftersom detta på intet vis hjälpte varken mig eller min fru.
Ture

12 thoughts on “Tvångsvård?

  1. https://www.berliner-zeitung.de/image/31033122/2×1/940/470/65fd67fd7c71c2d314867982f2fec49a/CT/grabstein-dpa-neu.jpg
    Dagens sjuka nyhet läste jag från tyska Saarland (nere i hörnet mellan Belgien/Frankrike) där en besökare på en kyrkogård, plötsligt påstods sig ha hört knackningar från en gravplats.Ringde omgående 112 som rykte ut på detta ovanliga uppdrag. Efter ivrigt lyssnade och efterforskning fann de ut,att i denna grav låg en kvinna sedan många år….varpå hjälpen åkte hem ! Kanske värmen som fått besökaren att höra ting,från bättre världen ?

  2. Alla kan ju inte få snabb och bra vård i dagens rika välfärdsland Sverige, företräde har ju de som ingår i politikernas utsedda s.k stackars utsatta grupper !

  3. Du får all min sympati för din kamp för din kära fru! Beroendet gör personer till slavar och som anhörig gör det så ont att se förfallet. Självbestämmandet ÄR väldigt starkt i Sverige. Det kan vara så att kommunen inte söker tvångsvård för att det är dyrt för dem men också så att vård med patientens samtycke inte har prövats innan och det måste prövats först. Du får dokumentera alla avvisade försök att nå din anhöriga med vård för att visa att hon inte är mottaglig för hjälå på frivillig väg, och har du uppgifter om att hennes hälsa blivit sämre av missbruket och kan visa ev läkarutlåranden osv så skall din fru ha vård oavsett. Som du vet finns anhöriggrupper inom tex AA där man får kontakt med andra i exakt samma situation och kan få värdefulla tips. Du är beundransvärd som kämpar för din fru.

    • Så här fungerar Sverige idag.
      En sjuk människa kan inte omhändertas för vård om hon inte själv vill och tänk om vi hade samma val inom kriminalvården.
      En brottsling kan inte omhändertas för kriminalvård om han inte själv vill. Hur skulle det se ut.

  4. Om vi har en dement man eller kvinna, tänk tanken. Någons mor eller far. Yrkeschaufför, kapabel hela yrkeslivet, har alltid ställt upp för andra. Under en längre period förändras allt, gradvis till det sämre. Alla i processen har gjort en gemensam riskbedömning, myndigheter sedan länge kontaktade. Efter jobbet; direkt dit och kolla läget, maken eller makan får dra ett enormt lass under tiden. Bilnycklarna är medvetet gömda, det känns fel men ändå rätt. En vacker dag hittar den demente personen nycklarna och sätter sig i bilen. Med van hand startar färden, ett tjugotal meter innan det tar stopp. Bilen kör in i grannens staket och under bilen ligger en överkörd unge, trehjulingen ligger kvaddad bredvid. Vems är felet?

  5. Sverige söndagen den 29 juli 2018 Va e de för speciellt med denhär dagen De e ingenting speciellt den e precis som alla andra dagar när ingenting fungerar Nej nu ljög jag uppassandet av invandrarna fungerar men sen mycket mycket annat som inte fungerar Sjukvården är skam det är direkt brottslig verksamhet och borde leda till brottsanmälan Åldringsvården lika Skolorna kunde i måmga kommuner stängas för normal undervisning är omöjlig på grund av oreda och brottslighet Polisen då ja dom kämpar tappert på men får inte mycket till stånd Försvarsmakten då ja fördvarsmakten e en fars på grund av idiotiska politikers beslut En stor fars e också rättsväsendet som inte är av denna värden Statsminister Löfven borde inte täckas visa sej bland andra europeiska ledare men han e tydligen så dum att han inte fattar Jag tycker synd om dom människor som i morgon vaknar till detta elände bara för att några idioter har gett bort deras land o deras grundtrygghet och rättigheter

    • Och skiten hopar sig på gator och torg. Ingen städar längre trottoarer som är fulla av tuggummin, fimpar och flera års ingrott hundbajs etc. etc.
      I den rådande värmen märker man ytterligare skillnader mellan Sverige och s.k. fattigare länder. Vår el är så dyr så vi inte utan att bli utfattiga kan köra en luftkonditionering i våra lägenheter. Vi måste därför svettas på sommaren och frysa på vintern, detta p.g.a elpriset, till skillnad mot exempelvis Spanien, Grekland, Italien, Tunisien o.s.v. där alla nu för tiden har ett behagligt inomhusklimat. Vi får inte ett skiit för pengarna staten konfiskerar från oss.

      • Bosse S :
        Det är det som är vänstermakt !
        Ta allt från hederligt folk och dela sedan ut till de röstar rött !

  6. Man ska vara väldigt, väldigt försiktig med tvångsvård. Vänsterregimer gillar psykiatrisk tvångsvård för oliktänkande. Dessutom finns risken att man bara torterar patienten i onödan om sjukdomen är sådan att nuvarande medicinska kunskaper inte räcker för att förbättra tillståndet – tänk på att mediciner och andra åtgärder kan ha svåra biverkningar. Enligt min åsikt ska tvångsvård begränsas till de fall där det består fara för andra.

  7. Jag har själv släkt som har behov av detta ibland.
    Men det är omöjligt att få hjälp till patienten eftersom denne inte vill själv. Resultatet har blivit hemlöshet, förvirring, förföljelsemani m.m. och det har varit extremt jobbigt för alla.
    Jag förstår att rätten till eget val är viktigt, men ibland anser jag att man får se till helheten.
    Det var samma på 90 talet då man ville att psykiskt sjuka skulle bo själva, där blev resultatet förödande för vissa och deras anhöriga.

    Det kan inte vara så att människor ska hamna utanför samhället för att de inte inser konsekvenserna av sitt handlande.

  8. Svensk sjukvård borde inte kallas för vård, den är i många fall en misär .
    Väldigt inhuman och helt utan goda intentioner.
    Jag har annat lands sjukvård att jämföra med så mina ord är inte tagna ur luften !

Kommentera