250 araber avskedas i Palestina

PALESTINA. I januari 2018 beslutade USA:s president Donald Trump att minska USA:s bestånd till de så kallade palestinierna på Västbanken och Gaza. Detta sedan palestiniernas president Mahmoud Abbas vägrat att gå med på en undersökning om hur pengarna används och även nekat till att diskutera fred. 

USA är den största finansiären av FN:s bistånd till palestinier i Gaza och på Västbanken. 2016 bidrog USA med över 3 miljarder kronor, dubbelt så mycket som EU bidrar med.

”Vi betalar palestinierna HUNDRATAL MILJONER DOLLAR om året, och får ingen uppskattning eller respekt. De vill inte ens förhandla fram ett fredsavtal med Israel”, skrev Donald Trump på Twitter i början av januari.

Nu börjar resultaten märkas. FN:s byrå för palestinska flyktingar, UNWRA, tillkännagav under onsdagen att det minskar antalet anställda med mer än 250 arbetstillfällen i de palestinska territorierna efter att USA minskat sitt bistånd.

Totalt kommer 154 anställda på Västbanken och 113 på Gazaremsan att förlora sina arbeten och mer än 500 får gå ned från heltid till deltid.

France24

-Pettersson menar att fler borde följa USA:s exempel.

  • De arabiska ”palestinierna” är det folk som får mest bistånd i världen per capita trots att de långt ifrån är världens fattigaste.
  • ”Palestinierna” är de enda som har ett eget biståndsorgan, UNWRA, med egna resurser. Alla andra flyktingar får slåss om resurserna i FN:s flyktingorgan UNHCR.
  • UNWRA bildades 1949, trots 69 år har inte FN lyckats komma närmare en lösning.
  • UNWRA driver skolor som lär barnen hata, tillåter att pengar går till terrorister m.m.
  • UNWRA bör läggas ned, det är dags att ”palestinierna” börjar arbeta. De har fantastiska möjligheter.

Filmen visar Ramallah, Palestinas inofficiella huvudstad

  • USA är den största finansiären av FN:s bistånd till palestinier i Gaza och Västbanken. Bståndet går bland annat till skolor, hälso- och sjukvård och socialt arbete.
  • 2016 bidrog man med närmare 370 miljoner dollar, över tre miljarder kronor. Det är en tredjedel av organisationens omsättning och mer än dubbelt så mycket som EU bidrar med.
  • USA finansierar även den palestinska myndighetens säkerhetstjänst.

Lösningen på Israel-Palestinakonflikten finns sedan 1922, juridiskt bindande

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

3 thoughts on “250 araber avskedas i Palestina

  1. Då kommer säkert utrikesblondinen att täcka upp dom
    medel som USA drar in, vi har ju en urstark ekonomi
    säger Magdalena Andersoon och lånar upp miljontals
    kronor dagligen?

  2. Sveriges miljardbistånd direkt till Palestina rullar på som vanligt både till Västbanken och Gaza. I videon nedan samtalar Johan Westerholm (ledarsidorna.se) och Aron Flam (Dekonstruktiv kritik) där de ingående klargör hur bidragspengarna från Sverige missbrukas av palestinierna.

    I videon redovisas också varför ett fredsavtal mellan Palestina och Israel (den omtalade s k tvåstatslösningen) inte kan genomföras p g a de låsningar som finns inbyggda i de palestinska myndigheterna på Västbanken och Gaza.

    Palestinas president Mahmoud Abbas kommer aldrig få någon fullmakt från det palestinska parlamentet att teckna ett fredsavtal med Israel. Börja lyssna vid c:a 13 min in i videon. Kan verkligen rekommenderas.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Bi99knHnyxs&w=560&h=315%5D

    I videon berättas också om att Norge har stoppat utbetalningar av bistånd till Palestina. Dessutom har Norge krävt återbetalning av biståndspengar som de betalat ut tidigare.

  3. Vår regering öser våra skattepengar på allt utom det vi behöver.
    I bästa fall till ingen nytta men i många fall är det finansiering av terror, krig och även folkmord.

Kommentera