Moderaterna öppna för samarbete med Sverigedemokraterna efter valet

VALET 2018. Moderaterna utesluter inte ett styre med Sverigedemokraterna efter höstens val. ”Det vore fel att stänga dörrarna innan valet” säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

Richard Olsson från Sverigedemokraterna har sagt att partiet är redo att samarbeta med samtliga partier efter valet. Christian Sonesson (M) säger att Moderaterna inte utesluter ett samarbete med SD, medan Pierre Sjöström (S) säger att det är otänkbart för Socialdemokraternas del.

Ovanstående är en artikel i Sydsvenskan, dock bakom betalvägg och gäller Staffanstorps kommun.

Sverigedemokraterna kommer att bli ett av Sveriges största partier efter valet, kanske till och med det största. I Staffanstorps kommun för de civiliserade samtal med varandra, oavsett partipolitisk hemvist. Staffanstorps politiker är lite klokare en rikspolitikerna. De inser att de fått ett förtroendeuppdrag av väljarna, och det innebär att man pratar med varandra för att göra det bästa för kommunen och landet.

-Pettersson har noterat att Sveriges regering pratar med tyrannerna i Iran, Saudiarabien och Nordkorea. De talar till och med med Donald Trump men de vägrar prata med Sverigedemokraterna.

Själv har jag tagit ett par supar med vänsterpartister men jag blev inte kommunist för det…

Men det är klart, vill ni välja folk som inte vill prata med arbetskollegor i riksdagshuset så…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Moderaterna öppna för samarbete med Sverigedemokraterna efter valet

  1. När de ljugande nysvenskarna kom, satte de eld på våra skolor.
    Och våra politiker med journalisternas hjälp gullade med de stackars missförstådda lögnarna.
    Gav dem förtur, lägenheter och straffrabatter.
    T.o.m. betalar semestern till hemlandet, med våra skattepengar.
    Nu brinner även våra dagis och bilar. De ger sig även på skogen.
    Förrädarna Reinfeldt, Björklund, Fridolin och Lövén har avvecklat vårt brandförsvar, sålt våra Vertol-helikoptrar och använt pengarna till invandring.
    Nu försöker Kristersson obemärkt mygla Reinfeldt in i värmen.
    Han Kristersson, som stulit sin bostad från behövande fattiga änkor, låtsas att Reinfeldt inte finns, men han står och trycker bakom kulisserna i förhoppningen att få gripa till makten.
    Öppna era hjärtan och plånböcker.
    Undrar hur mycket stryk tål svenska folket, innan de slänger ut de politikerna ur vårt riksdagshus.
    Svenskarna har upptäckt alldeles för sent, att nu gäller det inte att rygga tillbaka för att bli kallade rasister, nu gäller det att överleva.

  2. Lita aldrig på ett parti som håller på att gå miste om köttgrytan. SD kan sitta lugnt i båten nu när alla andra partier jobbar som valarbetare åt partiet. Vänta tills efter valet när 7 klöverns parti ledare har tvättat av sig sminket efter alla tårar.

  3. Moderaterna ska vara glada om de når 10% i september . Resultatet av DÖ 2014. Ingen litar på kappvändare !

  4. Moderaten Sonesson i Staffanstorp är annorlunda jämfört med många i hans parti. Inga skattepengar går till inköp av dyra bostadsrätter. Han köpte in begagnade husvagnar istället.
    Blev ett jävla liv på PK folket och flyktingarna var naturligtvis missnöjda. Han höll dock fast och hävdade att skattepengarna inte ska slösas i onödan.

  5. Låter som det vettigaste alternativet, för både SD och M då ingen av dem kommer att nå 50,1% på egen hand. Utan tvekan vore det bästa realistiska alternativet för att vända skeppet! Vet inte om jag nånsin hört M säga att de kan tänka sig samarbeta med SD. Men det är kanske en sk testballong? Ju närmare valet vi kommer ju mer kan väljarna tänka sig den konstellationen.
    Och vi ska inte blunda för att alla vill hänga med en vinnare…

    • Det kanske är en bra lösning.
      M=10% SD= 40%. Vilket gör SD till största parti och SD får i uppdrag att bilda regering.

    • SD + M är nog det bästa realistiska alternativet. M är visserligen skojare som inte går att lita på, men alternativet är ju S…

      Sedan följer jag med spänning posten “övriga” i opinionsundersökningarna.

  6. Stefan har, vid ett flertal tillfällen, setts flina och krama våldtäkts-individer. Men det är ju skillnad på skit o pannkaka, så SD är pest, men kvinnoförtryckare smakar Mumma ! Måtte 4%-spärren ta dig.

Kommentera