Bilbränder och stenkastning mot polis i invandrartäta Valsätra

BROTTSLIGHET. Under söndagskvällen fick polisen larm om två olika bilbränder, en vid 21.40 och en vid 23.10. Bränderna inträffade på samma plats och när polisen kom till första branden kastades det sten mot dem, rapporterar SVT. 

Två bilbränder med drygt en timmas mellanrum inträffade under söndagskvällen på Bandstolsvägen i Valsätra, södra Uppsala. Det första larmet kom 21.43 och när polisen kom till platsen började personer att kasta sten mot dem. Polisen begärde förstärkning och när fler patruller kom till platsen så lugnade det ner sig. Det var mycket folk på platsen och polisen började genomföra kontroller.

Men bara drygt en timma senare inträffade en till bilbrand, på samma plats.

– Det skedde lite efter att vi hade lämnat platsen. Det går inte att utesluta ett samband mellan bränderna, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen Region mitt.

Ingen är i nuläget gripen för bränderna. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

Om Valsätra på bloggen…

-Pettersson undrar om myndigheterna i Uppsala har informerat om eldnings- och stenkastningsförbud på arabiska…

13 thoughts on “Bilbränder och stenkastning mot polis i invandrartäta Valsätra

 1. Jag bor ju både i sverige och finland 50-50 ungefär De finska samhället skiljer sej från de svenska ganska mycket men jag tänker inte gå in på några analyser nu här De kan jag nog säga att den finska polisen inte skulle tolerera att man kastar sten på.dom eller annars uppträder olämpligt Sådana påfund slår man nog genast ner med sån kraft att stenkastarna nog tänker sej för innan dom gör de på nytt De e nog sällan de händer men vet nog att man skjutit varningskott de brukar nog lugna situationen.snabbt

 2. Ingen bryr sej om den svenska polisen För ett tag sen var det en drunkningsolycka och så mycket folk på bryggan att räddningmanskapet inte kom fram men trots polisens uppmaning var de ingen som fjyttade sej Polisen auktoritet är under noll Tillika så förstår jag dom För flera år sen när det började utvandras till sverige togs ett nytt ord i bruk nämligen ordet rasism Kommer ihåg när de kom en grupp utbölingar till en stad va de nån bland mottagarna som undrade e de rasism om man säger åt dem hur dom ska göra ? Därifrån började också polisens problem Tog man fast nån som misstänktes för brott måste man vara försiktig att inte prosessen var rasistisk Sen vid ev förhör satt polisen som på nålar att inte bara förhöret var rasistiskt Sen om de gick så långt att den skylldiga kom inför domstol satte rätten igen som på nålar att inte domen bara var rasistisk Resultatet av denna utveckling ser vi i dag man helt enkelt slipper lättare om man inte bryr sej Detta e en farlig utveckling Flera lagar mister sin betydelse när ingen ser efter att dom åtföljs

 3. Jag kommer aldrig fatta vad som händer i huvudet på svensk polis. Att angripa polisen är en alvarlig sak, det är inte som att angripa en tillfäldig person på gatan. När man angriper polisen, då angripar man själva samhället.

  Polisen kan enkelt skjuta dom. Det borde vara det normala som händer om du angripar polis, du bliver skjuten, ferdig med det. Men det gör dom inte. Så jag vet da fan vad dom driver med. Det är et skämt. Kling och Klang ska beskytta er svennar, lykka till med det.

 4. Detta är inget att bry sig om, det är fullkomligt normalt i 7-klövern underbara rike.

 5. — och regeringen har ändrat namn på dessa områden!

  De heter NO – GO ZOONER !
  Regeringens nya namn: Särskilt utsatta områden!

  Visst är det vackert, att ändra från aggresiv beteckning
  till passiv beteckning.

Kommentera