Fortsatta brandbomber mot Israel


MELLANÖSTERN. I fredags och lördags skickade Hamas ett hundratal raketer och granater mot Israel  och Israel svarade med att bomba ett stort antal mål i Gaza som uppges ha koppling till Hamas. Efter det avtalades om eldupphör, men det verkar alltså inte som att det haft nån effekt på antalet elddrakar och ballonger som skickats ut ur Gaza. Tvärtom hotar gruppen som konstruerar de svävande brandanordningarna att öka takten ytterligare framöver.

Otaliga ballonger och pappersdrakar har skickats ut ur Gaza bestyckade med tändanordningar de senaste månaderna, och nu nöjer sig inte Hamas med drakar och ballonger utan har börjat använda fåglar som de fäster brandanordningar vid och flyger mot en säker död.

Häromdagen landade en av tändanordningarna på en lekskola i Israel. Ingen har hittills skadats fysiskt, men bränderna har förstört åkrar och i skogsområden, och har ökat trycket på Israels regering att beordra en större militär aktion mot Gaza.

Israels försvarsminister säger att man är beredd att agera mot Gaza igen. Armén har hittills varit ovillig att använda dödligt våld direkt mot brandbombsmakarna. I stället har man förespråkat fortsatt ickemilitärt tryck för att kuva Gaza: i tisdags ströps inflödet av varor till Gaza vid gränsövergången, ett rekordlågt antal lastbilar fick passera, och alla bränsletransporter stoppades.

FN har uttryckt oro över de stoppade bränsletransporterna, som behövs till kraftverket som förser Gaza med el. Enligt FN kan bränslerestriktionerna leda till bland annat sämre sanitära och hälsoförhållanden i Gaza.

-Pettersson noterar att FN är oroliga för bränsletransporterna till Gaza men säger inget om raketer och brandbomber mot Israel.

Sedan har vi den palestinska myndigheten som påstår att palestinier har rätt att döda judar och som tänker fortsätta att betala biståndspengar till terrorister.

På sommarläger för barn brukar man tänka på sol och bad, sport, lekar och att umgås med vänner. I Gaza föredrar Hamas att tillbringa sommaren med barnen och att utbilda dem i terrorism och och kidnappning av judar.

Det är dock inget som bekommer FN och Margot Wallström (S), de fortsätter att kritisera Israel och att skicka biståndspengar utan villkor till muslimerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Araberna är uppfinningsrika. Drakar med hakkors och brandbomber skickades mot Israel på Hitlers födelsedag är dock inget svenska medier rapporterar om.


9 responses to “Fortsatta brandbomber mot Israel

 • Tony

  Lägg ner FN, dom har spelat ut sin roll, att agera enögt som FN
  gör gagnar ingen fred. Sluta att betala miljoner till det förb.
  Hamas som använder dessa till nya jävelskap, varför ska
  Sverige finansiera deras krig, samtidigt som vi inte har
  råd med ett eget försvar?

  Gilla

 • Pommern999

  Om Sverige var ockuperat, tror ni inte att det skulle finnas motståndsmän, gerilla, partisaner etc. Varje lands plikt att försvara sitt land

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Var det inte vapenvila häromdagen ?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Undrar hur många av bränderna i Sverige som har anlagts på samma vis!

  Konstigt att det bara brinner i Sverige och varför brann det sällan förr?

  Gilla

 • Parvus

  Vänstern och muslimerna brukar påstå att Gaza är världens största utomhusfängelse men glömmer att berätta att Hamas är fångvaktarna.

  Gilla

 • Kent

  Margot Wallström med anhang är en stor skam för Sverige.

  Gillad av 2 personer

 • tikamax

  NÄR ska Margot Wallström FÖRDÖMA BRANDBOMBERNA som GAZA och HAMAS skickar över ISRAEL som förstör deras åkrar och hus och människor?? NÄR MARGOT???? NÄR kommer DET? JAG VILL BRA GÄRNA LÄSA om att DU för EN GÅNG SKULL HÅLLER PÅ ISRAEL!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: