6-0 till bortalaget, invandrare i klass med Jönssonligan dömda till fängelse


BROTTSLIGHET. När de tre rånarna, maskerade och beväpnade med bräckjärn, kom ut från växlingskontoret greps de av polisen. Kort därefter greps ytterligare tre personer som tillsammans med de andra deltagit i och planerat rånet.

– Det är speciellt att alla sex anses ha varit med så intensivt i planeringen att de döms för rån, även de som inte var med inne på växlingskontoret, säger Peter Lundberg på polisens nationella operativa avdelning, Noa.

En anledning till detta är att polisens nationella operativa avdelning sedan en tid tillbaka hade spanat mot några av personerna, vilket också ledde till att spaningen omfattat de andra tilltalade.

– Vi såg och kunde dokumentera hur de hade tillgång till en stulen och falskskyltad bil, de skaffade en dunk med bensin, troligtvis för att kunna elda upp bilen efteråt, de hade planeringsmöten, rekognoserade och använde billiga kontantkortstelefoner som de hade kontakt på, berättar Peter Lundberg.

Flera av dem misstänktes ha deltagit i andra rån, bland annat mot guldsmedsaffärer. På morgonen innan rånet såg polisen hur de samlade ihop sig men de visste inte var de skulle slå till. Sedan kunde de alltså gripas på bar gärning.

I domen som kom den 9 juli står det: ”Det rör sig om ett flertal klart besvärande omständigheter för de tilltalade där förgreningarna och kopplingarna dem emellan är sådana att det inte lämnar något egentligt utrymme för någon annan uppfattning än att de varit inblandade och delaktiga i rånet.”

De döms för att ha rånat ett växlingskontor i Väsby centrum, den 6 april i år. Rånet utfördes med hot om våld och rånarna kom över kontanter till ett värde strax över 1263000 kronor.

Polisen

 • Arselan Arkwasi, född 93, dömdes till 2 år och 6 månader
 • Hamza Belahcen, född 92, dömdes till 2 år och 6 månader
 • Gazi Gül, född 89, dömdes till 2  år och 6 månader
 • Erdinc Izci, född 86, dömdes 2 år och 6 månader + 1 år för tidigare brott
 • Igor Klikovac, född 98, dömdes till 2 år och 6 månader
 • Ferhat Koc, född 99, fick lite rabatt och dömdes till 1 år och 8 månader.

Attunda Tingsrätt B 3201-18

-Som ni förstår är det inte några förstagångsförbrytare, de är bosatta i Upplands-Väsby, Tensta, Husby, Husby, Blackeberg samt Norsborg, alltså i mångkulturella paradis skapade av sjuklövern under 40 år.

-Pettersson säger att är ni nöjda med den förda politiken så rösta på sjuklövern. Om inte finns det 31 partier till att välja på och jag tror att sjuklövern blir jätteglad om vi sprider ut oss på dem…

Någon av dem har varit med på bloggen tidigare: 8-0 till bortalaget när invandrare dömdes till fängelse för pantbanksrån

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “6-0 till bortalaget, invandrare i klass med Jönssonligan dömda till fängelse

 • age

  En gödselstack ”brinner” under en tid.
  Efter en tid blir det jord av högen!

  ”Av jord är du kommen – jord ska du bli”
  Allt avskräde ruttnar snart bort.

  Gilla

 • Tony

  Den först nämnde har nog fått två bokstäver för mycket i sitt namn.

  Gilla

 • Danne

  Antar att de tillhör sossarnas väljargrupp.
  Då blir straffen obetydliga och de anses möjliga till förbättring.
  Det som ligger dem i fatet är sossarnas och välargruppens indolens.

  Det är som Pettersson skrivit ett flertal gånger. De importeras inte till Sverige för sina kunskaper, utan för att bli de nya väljarna för sossarna och vänstern.

  Gilla

 • Stenbock

  Det vore bra årslöner om de fördelat bytet på sex personer,dettautan att behöva svettas över måttan.Vore strax över 200.000 /person för två år och åtta månader….bak galler. I verkligheten är de troligen redan frisläppta,och sitter som bäst och planerar nästa…Så fungerar ju anarkin Absurdistan !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: