Att styra Sverige med ordning och reda i asylprocessen, är som att styra Sverige som en bananrepublik utan bananer

INVANDRING. Farsen fortsätter. Även Migrationsdomstolen i Stockholm slår ned Afghanamnestin som illegal, och är ännu hårdare än förra domstolen.

Från Tino Sanandajis Facebook

Ni kan dock glädjas åt att detta inte spelar någon roll. Denna del berör 4000 av de 9000 ensamkommande. Det tar till september innan rättsprocessen är klar, och under tiden delar Migrationsverket ut amnesty med stöd av den olagliga lagen. Eftersom uppehållstillstånd inte kan överklagas kommer alla 4000 troligen hinna få amnesty innan lagen slutligen rivs upp! Löfven och Lööf kommer att få igenom sin amnesty genom att driva igenom en olaglig lag strid mot lagrådet och sen passa på att snabbt dela ut uppehållstillstånd under tidsluckan det tar innan domstolarna hinner ogiltigförklara den. Det är vad regeringen menar med ordning och reda i asylprocessen, att styra Sverige som en bananrepublik utan bananer.

”Den nya gymnasielagen underkänns nu även av Migrationsdomstolen i Stockholm, en vecka efter att Migrationsdomstolen i Malmö meddelat att lagen inte går att tillämpa. – Vi kom aldrig så långt som Malmö, vi stupade redan på första meningen, säger Kirsi Laakso Utvik, chefsrådman vid Migrationsdomstolen i Stockholm och domare i målet.

Den nya så kallade gymnasielagen, som ger uppskattningsvis 9 000 ensamkommande afghaner rätt att stanna i Sverige, trädde i kraft den 1 juli och underkändes sex dagar senare av Migrationsdomstolen i Malmö…

Under tiden fortsätter Migrationsverket att pröva ärenden med den nya lagen som stöd…Om verket väljer att utfärda uppehållstillstånd med stöd av den nya lagen, så blir dessa definitiva och omöjliga att överklaga i efterhand – även om Migrationsöverdomstolen skulle slå fast vad två domstolar nu konstaterat”

Tino Sanandaji

Mer på Expressen…

15 thoughts on “Att styra Sverige med ordning och reda i asylprocessen, är som att styra Sverige som en bananrepublik utan bananer

  1. En mördare flyr från en transport med Kriminalvården. Det sägs att han var barfota, hade handfängsel och var iklädd Kriminalvårdsstyrelsens kläder.

    Detta kan inte vara sant. Den som dagligen går med skor kan ju testa att springa barfota i skogen. Med handklovar, fram eller bak. Dels gör det djävligt ont i fotsulorna och dels kan du inte hålla balansen. Även en överviktig ledsagare skulle enkelt ha nått honom. Om han försökte.

    Nu ska detta utredas av Kriminalvården. Det ska givetvis utredas av Polisen. Det här är skumt.

    • Jag läste någonstans att rymningen inte kriminalvårdens fel Naturligtvis inte Då måste man ju ställa frågan vems är då felet jo felet e nån annans Från statsministern och neråt är alltid felet nån annans

  2. ”Det är vad regeringen menar med ordning och reda i asylprocessen, att styra Sverige som en bananrepublik utan bananer.”

    Detta blir ett klassiskt citat för framtiden, levererat av Tino Sanandaji.

  3. Vi har i Sverige liksom i Frankrike en ”monstruös” immigration.
    De lyckas att nu diskutera detta ”monster”, tyvärr så räcker inte det …..
    det krävs andra åtgärder !

  4. Statsminister Stefan Löfven berättade här om dagen att han gärna skulla haft barn Nu kan paret Löfven adoptera några Afganska ungdomar Löfven e ju en förmögen man och annars också orolig över dom stackars små De att de åt 11.åringar växer yvigt svart skägg betyder ju bara att dom e brådmogna eller

  5. Detta visar i klartext för en vanlig medborgare som betalar kalaset att vi har inget rättssamhälle. Här kan en generaldirektör köra sitt eget race utan att bry sig om domstolsutslag.

    Jag kräver att SD, M och KD omedelbart sätter ner foten och sätter stopp. Kan Centern hitta kryphål så ska väl för sjutton ni också kunna visa kreativitet.

    • Jag befarar att det inte är generaldirektören som ligger bakom det hela, det kommer högre upp ifrån.

      • Ja visst är det så. Men det kommer aldrig att erkännas. Ministerstyre och Centerpartistyre. Därför måste SD också spela fulspel.

  6. Det va väl klar från början att de kommer att få stanna. Detta va uppgjord på förhand. Allt är bara ett kostsamt spel för galleriet ordnat av de ”Riktiga” demokraterna i riksdagen. som tolka demokratin so som den passar för stunden.

  7. Detta kommer ju att bli som en snara runt halsen för Centern och Sossarna ju närmare valet vi kommer. MPs väljare är nog till största delen fanatiska extremister som bara ser detta positivt.

  8. Att Sverige tyvärr är en bananrepublik utan bananer har väl stått klart länge. Valutan skr har sedan sjuttiotalet gått som en valuta i en bananrepublik.
    Men är inte Sverige en monarki måste då logiskt bli en bananmonarki fast fortfarande utan bananer.

Kommentera