Skatten från tolv arbetare går till att finansiera en enda migrant

INVANDRING. En av de största hemligheterna i Europa är den verkliga kostnaden för migrationen och särskilt kostnaden för migranter per styck.  En artikel publicerad i september 2017 från Tyskland, redovisar dock de chockerade kostnaderna.

Omkring 1,7 miljoner människor har ansökt om asyl i Tyskland sedan 2014, men den som frågar regeringen om kostnaderna skickas till en labyrint med statistik och siffror, skriver den tyska författaren.

Utifrån regeringens prognos uppskattar han de årliga kostnaderna till mellan 30 och 40 miljarder, men det är inte klart om ytterligare utgifter för daghem, skolor, extra domare och hälso- och sjukvård ingår.

Citerande utvecklingsminister Gerd Müller kostar en miljon flyktingar den tyska regeringen, delstaterna och kommunerna runt 30 miljarder euro om året.

För att uttrycka det på ett annat sätt: förutsatt att minister Müllers beräkningar håller, kostar varje person som söker asyl i Tyskland 30.000 euro per år eller 2.500 euro per månad.

Detta motsvarar skattebelastningen för tolv genomsnittliga arbetstagare (3.000 euro per månad, skatteklass III). För en ensamkommande ungdomsmigrant kan kostnaderna gå upp till 5.000 euro per månad, skriver författaren.

Men siffrorna för ”genomsnittlig flykting eller migrant” kan vara ännu högre – på grund av de många nya långtidsarbetslösa.

En stor majoritet av invandrare arbetar för närvarande inte och av de anställda, de flesta är praktikanter eller assistenter. En stor andel av dem har ingen skola och många är analfabeter , avslutar författaren.

-Pettersson säger att det är tur att vi inte har sådana ”flyktingar” i Sverige för då skulle det påverka välfärden kraftigt…

17 thoughts on “Skatten från tolv arbetare går till att finansiera en enda migrant

  1. Det verkar finnas fler som är lila dumma som Fredrik Reinfelt.
    ”Öppna ERA hjärtan” var naturligtvis inte lätt för en med begynnande Alzheimers att förstå.
    Kan väl inte finnas någon annan förklaring till en så obegränsad dumhet?

    I Sverige är ju dessutom 87% ”dummare än
    genomsnittet”, enligt förra vairesultatet.

    Hoppas att några av dessa svagt begåvade utvecklas till en högre nivå – till SD!

  2. Jag skulle gärna vilja veta vad Akilow har kostat hittills.
    Kan vi få se fakturan.

    Advokater, tolkar, domare, skadegörelse, liv, försäkringar, skadestånd, bidrag, allt tillsammans.
    Vad han kostar i framtiden går enklare att få reda på.

    • Ja det kan man undra! En vanlig fånge kostar omkring 6000 kr /dygn.Han ska sitta på livstid för terrordåd och då kostar han säkert mer.Flytta han till Bulgarien.Där såg jag att en fånge kostar 60 kr /dygn

  3. Att det är hemligt i Sverige måste bero på att det är fiender till svenskar, som bestämmer invandringen. Jag är övertygad om det är minst samma kostnad i Sverige. Det finns många belägg för att himlen har murar till beskydd, men helvetet har inga gränser.

  4. Kostnaderna för invandringen är den mest bevarade hemligheten i Sverige.
    Den är hemligare än någon försvarshemlighet.
    Att tala om för innevånarna ( som betalar detta ) hur många tusen miljarder detta elende kostar bestraffas med inlåsning resten av livet.

  5. Så det krävs 12 hårt arbetande män/kvinnor för att finansiera vardagen för en av våra välfärdsräddare?
    Fast nu pratar vi Tyskland och jag misstänker att bidragen är generösare i vårt arma land.

  6. När skall någon ekonom räkna ut vad våra politiker kostar per månad utöver lön och sociala avgifter. Fria flygresor, tågresor, taxi i tjänst eller privatresor. Lägenhet dvs dubbelt boende.
    Även de som avgått och uppbär avgångsvederlag till pensionen inträffar om några år – 30/40 år senare.
    Administrativa bidrag till de olika partierna.
    Samt fördela det på de som arbetar i företag med export inkomster.
    Dags att alla politikers förmåner skall avslutas efter ett år, dvs ettårigt avgångsvederlag.
    Politikerskrået får själva känna på det som de beslutar för alla de som bekostar deras hittepå idéer.
    När skall svenska folket ta itu med detta ofog.

  7. Anledningen till hemlighållandet av dessa uppgifter är att den politiska klassen skulle på löpa gatlopp och sluta sina dagar som Axel von Fersen.

    • Innebär det att de – som politiska klassen består av – skulle sluta sina dagar med von Färsen i efternamn ? Det kan väl hända när pöbeln blir uppretad. Oj, akta köttet, kära politiker …..

Kommentera