Gymnasielagen får bakslag av ännu en domstol

INVANDRING. I förra veckan slog migrationsdomstolen i Malmö ner på den så kallade afghanlagen/gymnasielagen som innebär att ensamkommande som ansökte om asyl i Sverige senast 24 november 2015 ska få avsluta sina gymnasiestudier.

Nu kommer samma invändningar från migrationsdomstolen i Stockholm. Domstolen har i en färsk dom valt att inte inte tillämpa lagens sänkta beviskrav för identitet. Samma beslut fattades i Malmö.

Domstolen har funnit att den så kallade gymnasielagens bestämmelse om sänkt beviskrav för identitet ”står i strid med för Sverige bindande överordnade förpliktelser och ska därför inte tillämpas”.

I stället gäller det normala beviskravet som innebär att identiteten ska vara klarlagd, påpekar Migrationsdomstolen. Det är de slopade identitetskraven som gör att lagen inte kan tillämpas.

Trots detta fortsätter Migrationsverket att tillämpa den nya lagen.

-Pettersson konstaterar att Migrationsverket ger uppehållstillstånd till personer som tidigare fått avslag för att de saknar asylskäl och vars identitet och ålder är oklar.

18 thoughts on “Gymnasielagen får bakslag av ännu en domstol

  1. 50 år av extremt vänsterstyre i Sverige är djupt rotad och genomsyrar i hela samhället, det kommer att ta minst lika lång tid att få bort denna varböld om det nu överhuvudtaget går att göra när en klar majoritet av det naiva och trygg svenska folket känner sig trygg med mångkultur och ett kriminellt anarkisamhälle !

  2. Illa skött från början till slut av S, MP, V och inte minst svikarpartiet C. Annie är utbildad jurist och släpper ändå igenom en lag som fullständigt dömts ut av Lagrådet. Det säger allt om Centerpartiet.

    • Vad hjälper det att någon/ra syltryggar från samma familj granskar Migrationsverket ?
      Det är ju som att syna sig själv, det ger naturligtvis ingenting ?

  3. Avslag i domstolar ?
    Betyder ingenting i verkligheten, alla kommer på ett eller annat sätt att bli kvar och rädda framtidens pensioner i Folkhemmet !
    Kryphålens och hyckleriets land nr.1 Sverige.

  4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    När naiva och okunniga politiker vill driva igenom sina beslut och inte hörsammar vad remissinstanserna (de professionella) rekommenderar, då är det en trygghet i ett demokratiskt samhälle att rättsvårdande myndigheter tillser att lagarna efterlevs.

  5. Finns 4 migrationsdomstolar i Sverige. 50_ av dem har konstaterat att lagen inte går att tillämpa. Göteborg och Luleå återstår.

  6. Vad vi nu beskådar är ett utvecklingssteg i evolutionen, jurister som skaffat sig ryggrad. 😉

  7. Migrationsverket gör nog rätt. Innan migrationsöverdomstolen dömt i frågan (ärendet från Malmö är på väg upp) finns inget bindande prejudikat.

  8. Ännu ett bakslag för begåvningsreserven inom C Mp o S. Varför i he…. kan detta gäng inte göra något ordentligt. Rösta på dessa tomtar o Sverige blir en riktig banan republik. Jag skäms som svensk

  9. Jag förstår inte att en myndighet,migrationsverket i detta fall, kan
    sätta sig över domstolars beslut.
    Vem f-n är det som styr det här landet?
    Eller har de som skall styra redan kastat in handduken?

  10. Så går det när Svetsaren stiftar lagar, alla med sunt förnuft dömer ut dem, häruti räknas inte de partier som klassas som dummer.

    Man tycker att de borde backat när lagrådet konstaterat att svetslagen var det sämsta dom någonsin skådat, men, men…

    Varje dåre kan finna på regler och alla dårar skall följa dem.

Kommentera