Döda Råttor Och Rädda Korallreven

Utrotande råttor från tropiska öar kan skydda korallrev från effekter av ”klimatförändringar”.

Forskare som studerar rev på tropiska öar säger att råttorna hotar överlevnaden för öarnas ekosystem. Ett team som arbetar på Chagosöarna i Indiska oceanen fann att invasiva råttor på öarna är ett ”stort problem” för korallreven.

Råttor dödar sjöfåglar, vilket i sin tur minskar volymen av fågelavföring – ett naturligt korallgödningsmedel. Fåglar avger ett starkt naturligt gödselmedel i form av deras bajs, vilket gynnar inte bara växterna som växer på land utan även korallkollonierna under vattnet.

LÄNK

4 thoughts on “Döda Råttor Och Rädda Korallreven

  1. Det finns tydligen hur många ”forskare” som helst i världen. Råttor och korallrev det har man inte tänkt på i de svenska universiteten. Tänk vad skönt att få stora skattepengar och sitta vid Stora Barriärrevet och skriva om råttor. I stället för att se på svenska rullstensåsar. Som faktisk beror på klimatförändringar. Jag fick lära mig om istiden i småskolan.

  2. Undrar om något kan rädda oss i Europa från den farsot som drabbat oss i form av de ”stackars ensomkommande barnen”…
    https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2018/07/angriff-polizei-berlin_1531336847-1024×576.jpg
    Bilden ovan på en av dessa ”pensionsräddare” togs igår i mina gamla hemkvarter i Berlin.Denna gång en cykeltjyv som kastade åket på polisen, när han avslöjades.
    Övrigt har idag Carina´s blogg,ett talande inlägg hur vi skall förhålla oss i vår nya exotiska värld:
    http://soldatmamma.blogspot.com/2018/07/du-gamla-du-ofria.html

  3. Fåglarna kan liknas med Sveriges befolkning. Deras gödande avföring med skattemedel och råttorna med enfaldiga svenska politiker (samt vår korrupta utlandsstyrda media), vilka hotar överlevnaden för både land och befolkning. – Bekämpa dessa och rädda landet!

Kommentera