Valrörelse, välfärd och asylinvandring


VALET 2018. Som ni vet vill inte statsminister Stefan Löfven (S) tala migration under valrörelsen, han vill koncentrera sig på att det är välfärden valet handlar om.

Nåväl, vad är då välfärd. Pettersson är inte så smart som Stefan Löfven som tjänar 172.000 i månaden och kan ordna bra välfärd för sig själv, så jag tänker högt, rätta mig om jag har fel.

Välfärd handlar om människors levnadsvillkor om ekonomi, hälsa, utbildning, bostadsförhållanden osv. sådant som tillhör det privata området och som man har ordnat själv genom hårt arbete, sparsamhet eller tur.

Sedan kommer det som jag tror herr Löfven menar, den allmänna välfärden som samhället ordnar med hjälp av våra skatter. Där vi bör kunna begära en grundläggande nivå av skydd, säkerhet, utbildning, vård och mat, med andra ord social trygghet och ett skyddsnät.

I välfärden ingår områden som bostäder, skolan, brottslighet, trygghet, socialvård, sjukvård, ekonomi, näringspolitik, skatter, infrastruktur, säkerhet, försvar, polis, forskning, kulturliv och medier samt det viktigaste av allt. Tillit mellan människor.

Det vore bra om Stefan Löfven och de andra som inte vill prata migration, asyl- och anhöriginvandring, innan valet kunde förklara för oss som inte är lika smarta som journalister och politiker på vilket sätt ovanstående välfärdsområden inte påverkas av nedanstående migrationsområden. 

Asylbedrägerier, brottslighet, skottlossning på gatorna, böneutrop, stridsledningscentraler i form av moskéer, rättsskipning, utanförskapsområden, värderingskonflikter, kulturkonflikter, våld mot polis och annan blåljuspersonal, gratis sjuk och tandvård för illegala invandrare, att sjuttio procent av socialbidragen går till invandrare, kaoset i skolan, halsbandsryckningar, våldtäkter, gruppvåldtäkter, SFI-kostnader, tolkar, bråk på bibliotek, EU-migranter, integrationskonsulter, subventionerade arbeten till oanställningsbara, multikulturella artister överallt, 80 miljarder till arbetsförmedlingen som satsar det mesta på invandrare, lärarbristen, polisbristen, bostadsbristen, papperslösa, osv…

Bild från Politikfakta

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


44 responses to “Valrörelse, välfärd och asylinvandring

 • Lena

  Tänk i lilla Visby på Gotland så har en afrikan hittat dit och skriker ”black power”, hjälp honom hem !

  Gilla

 • Lena

  Alltfler väller in i vårt land och tär på våra naturtillgångar.
  Träffade av en händelse en kvinna i dag som helt spontant berättade att hon under sitt snart 70-åriga liv aldrig hade sett en torka som vi har nu.
  Hon hade vuxit upp på ett lantbruk, nu berättade hon att för första gången hade hon sett magra kor i Skåne!
  Och vad gör Sverige nu ……..tar emot alltfler och deras ANHÖRIGA !
  Ingen av dem har rätt att vara här !

  Gilla

  • Lena

   När jag påtalade att det bitvis såg grönt ut på ängarna, så svarade hon, ”det är betor och blasten är grön för den suger från betan”, alltså vi får inget socker från svenska sockerbetor, inte det heller !

   Gilla

 • Nils Dacke

  Ot , vår store ledare Löfven har idag varit på natomöte och bland annat träffat en annan stor ledare som vi betalar stora pengar till, mina vänner kolla på twitter på EU-kommisonens ordförande Junkher som är kanonfull. Nästan så man får Jeltsinvibbar men han var nog roligare, minns när han dirigerade militärorkestern på Dublins flygplats.

  Gilla

 • Efftamwee

  Om 59 dagar är det val. Rösta rätt!

  Gilla

 • Johnny

  Denna människosyn ska var kvar i Afrika och ej släppas in i Sverige

  En vanlig dag i Afrika
  https://www.bestgore.com/execution/execute-women-children-arm-group-cameroon/

  Gilla

  • Lena

   Vi har ingen som helst kontroll så mördare som dessa kan komma in i vårt land.
   Jag blir alldeles matt av skräck !

   Gilla

 • Sommar-i-Uppland

  Socialister och liberaler har en sak gemensamt: De ska avveckla staten och det kulturella fundamentet för den som utgörs av det svenska folket. Man kan säga att politiker vill förgöra det svenska civila samhället.

  Paradoxalt nog ligger deras angrepp i att förändra demografin genom att importera människor som är totala motsatsen mot både stat och kulturellt fundament. Men problemet ligger i att i stället för att de får en ”utopi” så får de ett civilt samhälle med rötterna i mellanöstern där vare sig socialism eller liberalism i västerländsk tappning existerar.

  Socialister och liberaler sitter i samma båt och de borrar hål i botten.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Någon som har koll?
  När Brexit gått igenom, betyder det att gränskontroller kan införas mot engelska medborgare? Betyder det att vi kan slippa asfaltläggarna från Wales som är besläktade med de irländska.

  Gilla

  • Billy Boy

   Hur det blir med gränskontrollerna beror på villkoren man slutgiltigt kommer överens om i Brexit-förhandlingarna mellan EU och Storbritannien.

   I nuläget ser villkoren ut så här mellan de olika europeiska länderna vad gäller Schengen-samarbetet :

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Schengenomr%C3%A5det

   Irland har inte begärt utträde ur EU så sannolikheten ökar att irländarna fortsätter på den inslagna vägen att gränskontrollerna mot dem minskar eller t o m upphör helt så som skett mellan de flesta övriga EU-länder vilka också tillämpar de mycket liberala Schengen-villkoren, d v s i princip inga gränskontroller alls.

   Gilla

  • Jörgen

   Sitter Löfven med herr frigolit kvar vid makten kommer undantag för all världens patrask göras.

   Gilla

 • Tony

  Sveriges politik skadas från alla håll, ett indirekt resultat av Sveriges
  kritik mot dom länder som vägrar ta emot välfärdsturister ser vi nu när Tjeckerna istället för att köpa Svenska Jas plan istället köper Amerikanskt.

  Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

 • Jörgen

  Om asylinvandringen vore bra för Sverige så är frågan, varför måste den påtvingas och ljugas om.
  Vore den bra skulle folk inte ställa sig på tvären och protestera.
  I dag hotas folk som ifrågasätter vansinnet och förföljs, det är en klar signal att detta är fel fruktansvärt fel.
  Alla som står upp mot etablissemanget är dom sanna hjältarna inte svinen som gömmer illigala asylmissbrukare.
  Den goda sidan kommer vinna det gör den alltid sen kan godhets runkarna stoppa upp sina handhjärtan där solen ej lyser.

  Gilla

  • Gus

   Så sant talat Jörgen . Inte att förglömma alla svikande riksdagsledamöter med sina feta löner och finurliga pensionsavtal . SD river murarna !

   Gilla

 • Lena

  Senaste mätningen i ”yoygov ,SD leder med 28,5 före sossarna med 22 och Moddarna nere på 17 %.
  Svenskarna har sovit färdigt !!!!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov. Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

  Gilla

  • Tony

   Det märkliga är att den åldrande befolkningens behov sätts
   i andra o tredje hand på grund av just den sanslösa invandringen?

   Gilla

 • ruben

  Anser regeringen att Sverige är sån värdelös nation om inte dessa främmande människor från när och fjärran hämtas hit och försörjs villkorslöst. Eller är det för att regeringen tappat hoppet om svenskarna att få tillräckligt med väljare om man inte bjuder in folk, som har orsak välja nuvarande regering av tacksamhet? Men det känns så dj*la svinaktigt och kortsiktigt, så jag tror inte ens mina egna misstankar. Mycket märkligt är det ändå och möjligen olagligt. Det blir fullt upp för sittande regering nästa mandatperiod att klara upp det, som nuvarande regering ställt till med. Att höja skatterna är förstås ingen lösning.

  Gilla

 • Arne Groningsson

  Detta helvete som pågår i Sverige startade, om inte tidigare,
  redan 1996 -2006, när feta Persson var Stattsledare.

  Jag minns ett Radioprogram där vanligt folk fick ringa och snacka med Persson. Tror det handlade om pensioner.

  . Bla var det en äldre kvinna som frågade, ”varför får en invandrare mer i bidrag än vad jag får i pension, som arbetat ett helt liv”.

  Perssons replik kom innan kvinnan pratat klart.

  ”Blanda inte in invandrarna”, eller nått liknande.

  Sen har det bara blivit värre och fortfarande finns det en massa idioter som tycker Sossarna gör framsteg…

  Gilla

 • Macke

  Lyssna på vad Hans Jensevik säger om Sveriges riksdag.
  Med den styrning och olagliga maktmissbruket av Sverige.

  Swebbtv skriver :

  ”Detta är del 1 av Lördagsintervju 23 med nationalekonom Hans Jensevik om styrningen av Sverige. Programmet finns även på http://www.swebbtv.se

  I denna första del ska vi tala om det olagliga maktspelet i riksdagen.

  Sammanfattning:
  Migrationsdomstolen meddelade häromdagen att gymnasielagen inte går att tillämpa. Lagrådet har ju tidigare totalsågat förslaget men aktivisterna i riksdagen drev ändå igenom den ifrågasatta lagen. De förklarade att ”detta är politik” och indirekt att de inte behöver bry sig om någon.

  Hans Jensevik förklarar att hela migrationspolitiken är olaglig eftersom den bryter mot vår grundlag men det finns ingen instans som sätter stopp.

  Det var Göran Persson som, enligt Hans, inledde trenden med brott mot våra grundlagar. Han avskaffade det kommunala självstyret trots att det var inskrivet i våra grundlag. Sverige saknar en författningsdomstol som kan sätta stopp för sådana beslut.

  Göran Perssons agerande var ett rent maktspel för att rädda det socialdemokratiska partiet i kris. Följden har blivit att riksdagens maktspel därefter givit en mängd beslut som inte är lagenliga.”

  Gilla

 • Tony

  <Det är väldigt viktigt att Annie Lööf inte kommer i närheten av
  statsministerposten, hon är lika farlig för landet som dom två
  dårar som i 12 års tid sysslat med att förstöra landet, att hon
  lierat sig med globallisterna i Bilderberg sällskapet visar på att
  hon inte är främmande för att fortsätta att förstöra Sverige med
  massinvandring, ifall olyckan är framme och hon blir statsminister?
  Tycker att Sveriges bönder bör tänka om många gånger för att
  inte lägga makt i händerna på sådana som sätter det egna folket
  på undantag. Lägg istället rösten på SD, dom jobbar för folket.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Det negativa resultatet av Sjuklöverns naiva projekt ”Den humanitära stormakten” har vi kritiker förutspått i flera år.

  Gilla

  • Tony

   Ja och den försvaras med näbbar o klor av sign.MIA.

   Gilla

  • Pettersson

   Siffrorna om äldreförsörjningsstöd stämmer inte. Det är illa nog som det är och dumt att överdriva.

   Att en invandrare skulle ha nästan dubbelt så mycket som en svensk garantipensionär när förutsättningarna i övrigt är lika är rena fantasier.

   Gilla

   • 77ns77

    Pensionerade asylister-migranter får inte sällan hyran betald vilket måste innebära ca 6000:-kr + /månad , enligt info så får de även fri hemtjänst som annars kostar 2-300kr/tim. finns fler fördelar de har….fyll i själva
    I slutändan så har den inflyttade gamlingen minst 6000 mer att röra sig med/mån än den svenska dito

    Gilla

 • Grune

  Varför diskuteras VÄLFÄRD i det före detta Sverige för, det existerar ju inte.

  Gilla

 • Cindirella

  Pengarna är i stort sett slut i Sverige som hålls uppe via 3-siffriga miljardlån för att hålla Sverige igång som intecknats i svenskarnas namn via finansministern.. De 1miljon+ bidragstagare som man importerat.kostar enorma belopp varje år.
  Vad svenska politiker gör är att man sysslar med folkutbyte,alltså inte som det heter officellt flyktinghjälp. Man följer alltså FNs ”migrant replacement program” dvs folkutbytet för I-länderna. Officiellt sägs det vara för …..”en åldrande befolkning som behöver bytas ut……” i själva verket folkmord.
  FN+EUs anonyma (((byråkrater))) vill slå sönder Europa men även länder som S-Korea och Japan. Homogena länder ska slås ut………………….
  (googla: UN migrant replacement)

  Gilla

 • Lena

  Det finns de länder som tar lärdom av andra länders okunskap.
  http://www.usapatriotsvoice.com/2018/07/09/japanese-pm-tells-the-united-nations-to-shove-it-will-not-take-in-any-muslim-refugees/
  Inga musliner till vårt land !

  Gilla

 • Gus

  Bra skrivet Pettersson . Vi i Sverige har allt utom välfärd ! SD i höst .

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Välfärd är nog hur bra dom färdas för att komma hit, Wallström har väl lovat hämta ett gäng från Niger. Så nu är den stora frågan för S om dom ska åka business eller ekonomi klass på flyget

  Gilla

  • Valter

   Enligt uppgift från regeringskansliet så har dom lyckats få tag på businessklass biljetter åt våra pensions räddare. Självklart åker dom med stil, inte som vi som fick åka hemåt med mjölkbilen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: