Skottskadade får snabbare vård på akuten i Malmö

BROTTSLIGHET/SJUKVÅRD. Personal på akuten i Malmö har blivit bättre och snabbare på att ta hand om skottskadade personer, rapporterar Sydsvenskan.

– Det går väldigt snabbt. Patienterna är inte särskilt länge på akuten heller, vilket de inte ska vara. Utan de tas vidare direkt till operation, säger Claes Jönsson, verksamhetschef för kirurgin på Skånes universitetssjukhus.

Jönsson tror att en förklaring till den snabbare vården kan vara att vanan att hantera skottskador har ökat som en konsekvens av de många skjutningarna i staden.

Sedan 2015 har antalet personer som söker vård för skottskador på Sus i Malmö fördubblats.

-Pettersson undrar hur många som skulle dött i Sverige utan skyddsvästar och jättefin akutvård och om Sarnecki & Co tar hänsyn till detta i Statistiken…

Sedan tycker jag att det vore bättre om sjukvården blev bättre på att kapa köerna i den vanliga vården. Kriminella känns inte som det är så viktigt att prioritera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

5 thoughts on “Skottskadade får snabbare vård på akuten i Malmö

  1. Naturligtvis måste brottslingar som i de kriminellas paradis Sverige har ett skyhögt högre människovärde än hederliga medborgare få en snabbare och bättre vård, precis som politikerna som har en egen gräddfil till privat vård !
    Är inte det s.k rättvisa Sverige fantastiskt, så säg ?
    Sådan väljarkår sådana makthavare, så enkelt är det.

  2. Nästa kan det vara studiebesök för svensk sjukvårdspersonal på en plats som denna ?

  3. Får en svensk sämre vård då.
    Har skjutit på vartannat kan de väl vårda sig själv.

Kommentera